2018-06-09

Šokiai Kapinėse



Šeštadienį Lukiškių aikštė atgijo ir buvo grąžinta vilniečiams Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius vidurdienį paskelbė gerąją žinią kviesdamas visus gyventojus ir svečius atrasti atnaujintą miesto erdvę. Šventė „Atgyjanti Lukiškių aikštė“ prasidėjo simboliškai gaudžiant Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios kariliono varpo dūžiams.

Pirmuosius šventės dalyvius pasitiko Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pučiamųjų orkestro šou su magijos meistru Roku Bernatoniu priešakyje. Vėliau į atgimstančios Lukiškių aikštės atidarymą atėjusių vilniečių laukia gausybė pramogų, kinologų pasirodymai ir 20 skirtingų veiklų, kurios pritaikytos šeimoms, senjorams ir jauniems aktyviems žmonėms, tad veiklos čia ras visi. O vakare laukia koncertai ir interaktyvaus bei analogų Baltijos šalyse neturinčio fontano atidarymas.

17 val. Vilniaus miesto šokio teatras „Low Air“
surengs pirmąjį fontano atidarymo pasirodymą. Fontanas realiu laiku prisitaikys prie šokėjų judesių,


dinamiškai keis srovių formas ir aukščius. Visus išalkusius po pramogų ar treniruočių kviečiame užsukti prie maisto vagonėlių – tai restoranai ant ratų, kuriuose gausu užkandžių ir gėrimų įvairiausiam skoniui.

2018-06-09 15:48

84.15.186.128 LTU

2 ŠIMAŠIUS IŠPROTĖJO

Suruošė linksmybes aikštėje, kurioje pakarti 1863 m. sukilėliai, netgi Pilypo ir Jokūbo bažnyčia Lukiškių aikštėje Smalynės/Smolensko kašteliono pinigais pastatyta domininkonams kad anie nemokamai laidotų vargšus Lukiškių kapinėse. Mankurtas** Vilniaus meras tokioj vietoj ištaisė festivalį! O kadaise čia buvo Šventaragio miškas***...
2018-06-09 16:40

78.63.242.35 LTU

4 2-AM

iš kur tam Tauragės durneliui žinoti, kas ir kur Vilniuje vyko? Plūgas buvo- plūgas ir liks.
Bevaldystė

Dievų Miškas Vilniuje...

* 1642 m. Smolensko kaštelionas Jurgis Liutauras Chreptavičius dovanojo Vilniaus dominikonams 4 000 auksinų ir įpareigojo Lukiškių kapinėse pastatyti bažnyčią. Dominikonai taip pat įpareigoti su bažnytinėmis apeigomis Lukiškių kapinėse nemokamai laidoti neturtinguosius.

** Mankurtas - (pagal kirgizų rašytojo Čingizo Aitmatovo (g. 1928) rusų kalba parašytoje knygoje (Ilga kaip šimtmečiai diena; 1982) sukurtą žodį, virtusį terminu) - žmogus, neatsimenantis savo ir kitų tautų istorinės praeities, patirties, praradęs istorinę perspektyvą ir geb

*** Rytuose tarp senosios Vilnelės vagos ir Lukiškių spėjama buvus Šventaragio mišką


1 komentaras:

Dario Budrio rašė...

http://rusjev.net/2018/06/09/v-antarktide-vpervyie-proydet-gey-parad/