2019-02-13

Babelis Romoje


Aldas Mačiulis šiandien popiet, puskilometriu atitolęs nuo Vatikano, išvystė prielaidą, kad gal Babelis Romoj bus buvęs.

Štai koks Koliziejus
o ir Brueggelio Babelio bokštas
primena Koliziejų.

Autoriaus idėja:

Pavaizduotos daugybė arkų ir Senovės Romos architektūra sąmoningai primena Romos Koliziejų, kuris tuometinių krikščionių buvo laikomas puikybės simboliu.
Autoriaus nuomone, plataus užmojo projektas žlugo ne dėl kalbų sumaišymo (kaip tai aprašyta Biblijoje), o dėl padarytų statybos klaidų. Įsižiūrint į iš pirmo žvilgsnio stoviu ir patvariu atrodantį bokštą galima pastebėti nelygiai pastatytus (veikiau spiralės formos) aukštus, nebaigtus statyti arba jau griūvančius apatinius aukštus, statmenai nelygiai žemei pastatytas (taigi nestabilias) arkas, kai kurias iš jų jau byrančias, į miesto pusę pakrypusį patį bokštą.

2 komentarai:

Dario Budrio rašė...

Į Romą jos įkūrėjai(visi gotai) ėjo išsivesti Žmogiškumą neparduosiančių, verčiamų paklusti religijos reformai(melui)-vergus. Už nevalyvą ten vadovaujančiųjų, sugriovė miestą ir perkėlė Pranašo kapą i Anatolija(Stambula)
Žemė turi Adomo obuolį ir širdies arterijas(upių santakos) ,didžiausioji Volga upė(Kultūra-KostRoma) ,kita N-mūsų žemę E-tveriu MUN-širdim AS-augimu Žmogiškumo(be nuolankumo virusam sapnavo žvėris miestų įkurėjai)

Dario Budrio rašė...

N-žemėje E-tveriu MUNA-materija žyniom joje vystančiom(вОсХод) C-Žmogiškumą

KOctRoMa(Kiïv)-angelai sėjantys ašies įtvirtinimus, mąstymo žydėjimą materializuojančius