2019-07-17

Ir Visi Labai Malonūs


Keliasdešimt Izraelio veidų ... ir visi labai malonūs ...

Lietuvį Izraelio oro uoste tardė*:
Gal jis, (not) Man From Lithuania,
buvo Turkijoj???)

Žydą Lietuvos oro uoste (ne ne - ką jūs, gal išprotėjot!) tardė:))
IR VISI LABAI MALONŪS:))

MOKESČIUS GRĄŽINAM, EKSKURSIJAS KURSINAM!

ČIA GIMĖ

YIDDISH,
ČIA GIMDOMA 
LITVISH!
* Na, ta nuoroda apie lietuvio tardymą Izraelio oro uoste ... 
Patyriau daug streso, kai mane tardė ir kratė oro uoste, todėl nusprendžiau šią istoriją papasakoti ir jums. Supratau, kad bet kokiam, net ir patyrusiam keliautojui tokie dalykai gali tapti tikru nervų išbandymu ir didžiule doze streso. Net jeigu nieko neslepi, net jeigu neturi jokių blogų intencijų – vis tiek pasijauti, kaip koks šūdo gabalas.

Lietuviams, kurie metai iš metų keliauja atostogauti į Turkiją ir Egiptą, privalu žinoti, kas gali nutikti apsilankius Izraelyje. Tiksliau išvykstant iš šios nuostabios šalies.

Niekam ne paslaptis, kad Izraelis pasaulyje turi daug priešų. Net jeigu nesidomite politika ir kariniais konfliktais tai lengvai suprasite keliaudami po šį kraštą. Pavyzdžiui, kai maudžiausi Negyvojoje jūroje virš manęs, maždaug kas dešimt minučių, skraidė naikintuvai. Ne po vieną, o po keturis ar penkis vienu kartu. Garsas toks kurtinantis, kad kai kurie atostogautojai dengėsi ausis. Vaizdas grėsmingas, atrodo, kažkas baisaus vyksta. Nors ir nieko nevyko, jie tiesiog skrido pro šalį.

Dar daug kam gali nemaloniai atrodyti gatvėse slankiojantys automatais ginkluoti kareiviai. Nėra taip, kad jie stovi išdidžiai sargyboje, kaip kokiame Londone prie Bekingemo rūmų. Nieko panašaus. Tel Avive jauni kareiviai su savo pavojingais ginklais valgo greito maisto užkandinėse, sėdi juokiasi ant suoliukų miesto parkuose. Vienoje miesto gatvėje suskaičiavau 17 automatais ginkluotų žmonių, kurie tiesiog ėjo pro šalį. Nieko prieš juos neturiu, suprantu, kad ši šalis visada turi būti pasiruošusi. Bet žinote, jausmas ne iš maloniausių.

Žinau, kad izraeliečiai labai jautrūs, ir į bet kokią kritiką jų kraštui reaguoja karštai. Todėl viešai noriu pareikšti, kad be galo myliu jų šalį, kultūrą, nuostabią Tel Avivo architektūrą, istorinę Jeruzalę, o ypač man patinka šios šalies maisto kultūra. Esu visiškas jos fanas, restoranai ten vieni geriausiu pasaulyje.

Bet dabar ne apie tai. Dabar apie blogą paskutinį įspūdį, kurį man paliko bandymas ramiai išvykti į namus Vilniuje. Įdomu tai, kad atvykus į Izraelį niekas ilgai nekrato ir netikrina. Tiesiog atstovite eilėje prie muitinės pareigūno, kuris patikrina pasą ir paklausia ko atvykote, kiek būsite, kur apsistosite. Viskas greitai ir maždaug taip, kaip kitose ne Šengeno zonos šalyse.

Bet kai norėsite išvykti – viskas bus kitaip.

Na, ir ... suprantama ... komentarai:))


Komentarų nėra: