2013-09-19

Litvish Republik

IV pasaulio litvakų kongreso, skirto Vilniaus geto atminimo  70 – osioms metinėms programa
2013 m. rugsėjo 22–25 d.


Rugsėjo 22 d., sekmadienis

9.00 - Konferencijos dalyvių registracija. LR Seimas (Gedimino g. 53, Vilnius).

Rugsėjo 23 d., pirmadienis


11.00 - Žūvančiųjų Gelbėjimo Kryžiaus apdovanojimų ceremonija Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.
Dalyvauja: Jos Ekscelencija LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky. (Įėjimas pagal pakvietimus, S.Daukanto a. 3, Vilnius).

17.00 – Susitikimas su Lietuvos Respublikos Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi (Įėjimas į renginį pagal pakvietimus, Lietuvos Respublikos vyriausybė, Gedimino pr.11, Vilnius).

LR Seimas.

LR Prezidentūra.

LR Vyriausybė.

Litvish - germanų kalba.

Litvish Republik.


Šiaurės Jeruzalė.

2013 m. rugsėjo 20–25 d.

Sukot.

Šalom!

Gal kokios nors kitos (ne lietuvių gi) tautos sambūris būtų šitaip sutinkamas Gedimino mieste?

Gal todėl?

Ar todėl?


Gal todėl: Lietuva per paskutinius dvidešimt metų mėgina ištaisyti istorines klaidas ir grąžinti skolas?

Ne šitas skolas.

Ir šitų dar nemėgina grąžinti?

Gal todėl, kad yra viena lygesnė tarp lygių: Lietuva ir lietuviai visada ypač vertino ir vertina visų tautinių ar religinių bendrijų, pirmiausia litvakų indėlį į Lietuvos ir pasaulio istorinį bei kultūrinį gyvenimą, šiuolaikinės Lietuvos ir visos mūsų visuomenės augimą, moralinę brandą?

Ar dėl to?

Lietuva yra ir bus namai visiems čia atvykstantiems pasaulio litvakams.

Litvish Republik.



2 komentarai:

audrius rašė...

Dar dabar kariai dalyvauja mėsijose, kieno gi tie kariai, už kokius pinigus ir kokis grobis iš tolimos šalies? Kas gaudo naudą to ir misija su kariais? Sukišom, pasiskolinom misijai turbūt kokį milijardą, gerai, rašom į išlaidas. Kokia nauda, gerai, rašom: 1. Itikom ponams vakaruose ir pietuose bambas saulėj šildantiems. Nauda ar nuostolis nežinoma, tačiau užtarnauta garbė, kad galima šios siusti bile kur ir skolingi lieka. 2. Lietuvos vardas ir net Baldžio ežero vietovės šalia Bezdonių išgarsėjo kaip lageris ir tranzito punktas arabų ir visokių muslimų kankiniams, kovotojams su okupantais. Galima nauda, kad lietuvių dabar visi bijos, nes jie turi kankinimo lagerius, koncentracijos stovyklas. Tačiau abejotina, nes kaip žinome iš istorijos, gali tek susimokėti už šį holokaustą, juk muslimai juk abraomo vaikai, o amerikonai visada nusiplaus rankas ir atidaris sąskaitas kur pervesti kompensacijas iš lietuvių rezervacijos. 3. Samdiniai įgavo patirties karinės sėdėdami pilise ir stebėdami taikos karvelių su ir be piločių skraidymą, bei tikrindami vietinių asmens tapatybes ir kišenius, na ir krovėjais padirbo spec krovinių. Stebėjimas ir fizinis darbas kariams į naudą, bei dalį pinigų uždirbtų praleis Lietuvoje.+ 4. Na ir svarbiausia ekonominė nauda, kad padidino apyvartas ir numušė kainas Lietuvos vartotojams narkotikų rinkoje, bei ją pačią stabilizavo. Kaip sakant, natur produkt, gėriau, nei visoks sintetinis ir čigonų taboro viralas. Rinka vienose rankose, o tai svarbu stabilumui esamos sistemos. 5. Išdūrėm rusą, parodydami kaip lengvai praeina Afganų užkariavimas ir savo tvarkos įvedimas, kurie vargšai negali susitvarkiti su keliais sukilėliais Sirijoje, o Afgane visai pralaimėjo Benui Aladinui ir jo 40 razbainykų talibų basomis kojomis....? 6. ?
Balansas:??? A, taigi laimėjom prieš Italiją, sutriuškinom šv.Romos imperija!


Ar mes jau galutinai nenusiriton bala žino kur..?

audrius rašė...

Ai, visai su ta buhalterija, skaitymu ar skaičiavimu, pamiršau džiugia nuorodą įdėti apie Lietuvos respubliš gynėjus-karius-karyrkščionius grįžus:

http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktualijos/vilniuje-pagerbti-is-afganistano-grize-lietuvos-kariai.htm

Ačiū dievui, apgynėm taiką ir sveiki gyvi grįžom, aišku jei sveiki išvažiavom:)