2019-11-18

PriSiMinimai „Manheteno Ryte"


Kompozitorius, atlikėjas Stanislovas Stavickis-Stano (37 m.) maloniai prisimins rudenišką lapkričio savaitgalį, kurį praleido Druskininkuose.

Vyras su šeima laiką leido* viename miesto SPA, kai lifte sutiko chalatu vilkintį prezidentą* Gitaną Nausėdą.

Vėliau pirtyje su žmonėmis prisiminėme, kad šioje sanatorijoje tarybiniais laikais atostogaudavo tuometinės valdžios vadovai ir aukšti pareigūnai.

Puikiai prisimename, kaip viskas atrodydavo tuomet – nebūdavo kur kojos padėti“, – prisiminęs apsaugos darbuotojų pajėgas anksčiau ir dabar naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Stano.

Sovietmečiu Stano buvo 37 - (2019-1989) = 7 metukai, daugiausiai.

Atsimena jis,
kad šioje sanatorijoje tarybiniais laikais atostogaudavo tuometinės valdžios vadovai ir aukšti pareigūnai.

Puikiai prisimename, kaip viskas atrodydavo tuomet – nebūdavo kur kojos padėti“, – prisiminęs apsaugos darbuotojų pajėgas anksčiau ir dabar naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Stano**.

Septynmečio


koja:)


O Prezidentas rudenišką lapkričio (įsivaizduojat - rudenišką!) savaitgalį  sanatorijoje, kurioje tarybiniais laikais atostogaudavo tuometinės valdžios vadovai ir aukšti pareigūnai. gal su Alytaus gaisro ugniagesiais bandė atgaut jėgas po to
10 dienų gesinto gaisro
metu vykusios jo kelionės Japonijon tos šalies
imperatoriaus intronizacijon?


Khe
he he...

* Kaip gerai, kad „Manheteno Rytas" šitokio reikšmingo Lietuvai įvykio nepražiopsojo!

** Beje - Stano į Lietuvą iš Sočio (Rusija – DELFI) atvyko būdamas 10-ies (taigi, ne sovietmečiu).  senelių žemę grįžęs (atvykęs, o ne grįžęs) vaikas nekalbėjo lietuviškai.

Stano močiutė, kartu su vos vienerių Stano tėvu, į Komijos sritį ištremta 1946 m. Po dvejų metų močiutė bandė pabėgti, tačiau po kelių mėnesių sulaikyta Lietuvoje. Už pabėgimą moteriai keletą metų teko sėdėti kalėjime, o sūnus buvo atiduotas į vaikų namus. Atgavusi laisvę ji vėl galėjo auginti sūnų, tačiau į Lietuvą Stano močiutei grįžti Sovietų valdžia niekada nebeleido. Tiesa, jai buvo sutekta galimybė gyventi Estijoje.

Stano gimė Sočyje – šiame mieste vieną vasarą tėvas sutiko moterį, su kuria susilaukė sūnaus. Lietuvoje šeima turėjo giminių, todėl mąstė apie atvykimą čia. Kai 1991 m. Vilniuje buvo atidaryta mokykla „Lietuvių namai”, Stano į ją atvyko mokytis.

TAI KĄ ČIA PIARINA „MANHETENO*** RYTAS"?

***



Komentarų nėra: