2013-09-28

Kam galas?

Lenkijos pensijų fondams - galas?

Varšuva siekia, kad antrosios pakopos pensijų fondai neturėtų būti privatūs. Maža to, jau dabar žmonės agituojami 3 procentus uždirbtų pinigų patikėti ne fondams, o valstybinei socialinio draudimo įmonei ZUS.

Lenkiškai "Sodrai".

Iki kitų metų lenkai gali rinktis, kur kaupti pinigus pensijai. Tačiau viskas vykdoma taip, kad privatūs pensijų fondai išnyktų. .

Mat visi neapsisprendę piliečiai automatiškai taps ZUS klientais, o pasirinkus ją sugrįžti prie privataus kaupimo nebebus įmanoma..

Negana to, valstybė siekia įvesti tvarką, pagal kurią iš privačių pensijų fondų būtų perimtos visų piliečių, kuriems iki pensinio amžiaus liko 10 metų, sukauptos lėšos, o jas vėliau išmokės ZUS..

Privatiems pensijų fondams Varšuva siekia uždrausti investuoti į pačios valstybės obligacijas. O ką daryti su 121 mlrd. zlotų, kurie investuoti iki šiol? Vyriausybės atsakymas aiškus – šie pinigai atiteks valstybei.

Maža to, finansų ministro Jaceko Rostowskio siūlomos pataisos prieštarauja paties premjero Donaldo Tusko pažadams didinti atidėjinius į privačius fondus.
.
Premjeras D.Tuskas tvirtina, jog vyriausybės planai viso labo reiškia didesnį rūpinimąsi lenkų pensijų saugumu.

J.Rostowskio parengtos įstatymo pataisos gali palaidoti pensijų fondus. R.Butrimo nuotr.

Apipavidalintojas neparašė, kad šitaip socialistiškai "Lenkijos verslo pasaulį" papiktinęs Jacek Rostowski buvo išrinktas geriausiu Europos finansų ministru, kaip tik Kubiliaus ir Šemetos naktinio diržų veržimo laikais.

Palyginkim skaičius nuotraukoj prie POL ir prie LTU.

Vargiai jį, Jacek Rostowski, pavadinsi socialistu.

Atidėjo mokesčius skalūnininkams iš Amerikos 5 metams, bijodamas, kad anie išeis iš Lenkijos.

Prisipažino apsiskaičiavęs!

Jacek Rostowski - Landynės.

Highest Zero.

Galima manyt, kad Jacek Rostowski išmano Landynės reikalus.

J.Rostowskio parengtos įstatymo pataisos gali palaidoti (privačius) pensijų fondus.

Tai kam gi galas?

Komentarų nėra: