2015-06-29

Piliečio ir politiko statusai

„Pirmiausia, tik pakartosiu, kad šitą pasisakymą socialiniuose tinkluose vertinu kaip visišką cinizmo viršūnę. Ji absoliučiai nedera su jo kaip savivaldybės tarybos nario bei piliečio statusu“, – M.A.Haroldo išsišokimą griežtai vertino E.Masiulis.
... nedera su jo kaip savivaldybės tarybos nario bei piliečio statusu...

Britas - kieno pilietis?

Ar po liberalų sąskrydžio  liberalaus Vilniaus merui sąvokos susimaišė?


„P..au tave, Lietuva. Įteisinkite gėjų santuokas ir priimkite 1000 pabėgėlių dabar. DABAR. Kodėl? Nes net jei jums nepatinka idėja, tai yra teisinga. Ir tai – labai gera reklama. Norite geresnės reklamos? Jums ji neįkandama“, – taip socialinio tinklo paskyroje pratrūko Vilniuje gyvenantis M.A.Haroldas.
Toks tarybos nario išsišokimas greitai atsidūrė žiniasklaidoje. Tuomet politikas suskubo pasiaiškinti. Jis atsiprašė visų Lietuvos žmonių, kurie įsižeidė perskaitę jo žinutę.
„Aš kritikavau Lietuvos valdžios sprendimus, todėl dėl to aš neapsirašysiu“, – pažymėjo tarybos narys. Britas stebėjosi, kad angliškas keiksmažodis galėjo šitaip įžeisti lietuvius, todėl prisiekė, kad ateityje ir toliau išliks kritiškas, tačiau savo pasisakymuose nebenaudos jokių keiksmažodžių. 
Ką į tai Lietuvos pilietis  nepilietikas politikas?
„Love you, Lithuania. Lietuvoje gyventi gera dėl puikių jos žmonių. Esu tikras, ilgainiui bus vis geriau. Ir dėl būsimų teisingų valdančiųjų sprendimų taip pat. Lietuvai taip. Žmogaus teisėms taip. Keiksmažodžiams ne. Pykčiui ne.
Mark Adam Harold, dar kartą prašau nesikeikti. Nei karštas būdas, nei radikalus teisingumo jausmas, nei bet koks teksto turinys ar kontekstas nėra pasiteisinimas FU žodžiams adresu tų dalykų, kurie yra brangūs geros valios žmonėms.“, – socialiniame tinklo „Facebook“ paskyroje rašė Vilniaus meras R.Šimašius.
„Manau, kad galbūt šį kartą reikėtų įspėjimu apsiriboti, futbolo terminais tariant, geltoną kortelę parodyt. O jeigu dar kartą pasikartotų tokia situaciją, tai, aišku, jau atsisveikinti su tokiu nariu“, – telefonu kalbėjo E.Masiulis.

Britas stebėjosi, kad angliškas keiksmažodis galėjo šitaip įžeisti lietuvius:)

Pilietiškai stebėjosi nediplomuotas Lietuvos sostinės politikas, ar kaip? 




Komentarų nėra: