2015-09-18

Nesveiki atbėgėliai

2013-tais Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugai 2013-tais skirta 1 mlrd. 803 mln. litų, o 2014-tais 1,8 mlrd. litų.

Vienam iš 3 milijonų lietuviui tenka apie 600 litų.

Nė 200 eurų neišeina.

Na, dar 1 381 612 tūkst. eurų gaunam savų, iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo.

Iš čia dar virš 400 eurų, pačių susimokėtų tan fondan, kiekvienas gaunam.

200 + 400   600 eurų.

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) atlikti skaičiavimai rodo, kad norint užtikrinti sveikatos apsaugą į mūsų šalį atvyksiantiems 1105 pabėgėliams Privalomojo sveikatos draudimo fondui (PSDF) bus reikalingos papildomos lėšos – apie 1 mln. eurų.

Tai yra būtinosios išlaidos, kad šiems žmonėms būtų suteikta reikalinga sveikatos priežiūra. VLK, kaip ir kitos institucijos, nežino, kokie žmonės atvyks į Lietuvą, taip pat neturi duomenų apie jų sveikatos būklę, ligas, kuriomis serga jie ir jų artimieji. Tad labai tikėtina, kad papildomų lėšų poreikis gali būti gerokai didesnis, jei paaiškėtų, kad šiems žmonėms reikalinga ypatinga sveikatos priežiūra, sudėtingų ligų gydymas, kuris gali brangiai kainuoti.

Šie žmonės, kaip ir mūsų kraštiečiai, būtų gydomi tose pačiose mūsų šalies gydymo įstaigose – poliklinikose, šeimos medicinos centruose, jei prireiktų – ir ligoninėse.

Šios išlaidos apskaičiuotos įvertinus tai, kad į Lietuvą planuojama perkelti 1105 žmonių ir darant prielaidą, kad jiems bus teikiamos visos sveikatos priežiūros paslaugos, kaip ir kitiems apdraustiesiems Lietuvoje. Taip pat įvertinus tai, kad pabėgėliai gali turėti specialių, papildomų sveikatos priežiūros poreikių. Tokiu atveju vidutinės metinės išlaidos pabėgėlių sveikatos priežiūrai kasmet sudarytų apie 1 mln. eurų.

1 mln./ 1105  900 eurų.

Mat, atbėga Lietuvon nelabai sveiki atbėgėliai.

Likę Lietuvoj - sveikesni už juos.

Mūsiškiai gi, kurie nelabai sveiki buvo - pabėgo.

Optimizmo daugiau:)

Komentarų nėra: