2015-09-13

Milijardo pensavimas

Moldovoje
dingo 1 mlrd. USD,
arba 15% BVP.

Paskolų gavėjai nebuvo nurodyti, o dabar šie pinigai pradingo kaip į vandenį. Juos surasti bando šalies antikorupcinės agentūros ir samdyti auditoriai iš JAV – audito bendrovė „Kroll“. Paskolas suteikę „Banca de Economii“, „Banca Sociala“ ir „Unibank“ valdo apie trečdalį viso šalies bankų turto. Tokio masto skandalas grasina skurdžiausios Europos šalies bankų sektoriui. „Negaliu paaiškinti, kaip kas nors gali pavogti tokią didelę sumą pinigų iš tokios mažos šalies“, – incidentą komentavo Pirkka Tapiola, ES atstovė Moldovoje.

Ši:
Šalis dažnai laikoma juodųjų pinigų tiltu tarp Rusijos ir Europos. 

Šis incidentas – ne išimtis. Parlamentinės komisijos, tyrusios incidentą, ataskaitoje (kuri buvo nutekinta spaudai) teigiama, kad dalis dingusių pinigų buvo pervesti į keturis Rusijos bankus.

Ir ką?

1. „Ši suma gali sugriauti valstybės biudžetą, – sakė opozicijoje esančių socialistų partijos atstovas p. Dodonas. – Turint galvoje teisingumo sistemos korupcijos lygį ir į nusikaltimą įsivėlusių asmenų padėtį visuomenėje, manyti, kad pinigus įmanoma atgauti atrodo naivu“

2. Dėl incidento darbo neteko Centrinio banko vadovo pavaduotojas ir antikorupcinės tarnybos vadovas, tačiau įtariama, kad jiems buvo liepta nieko nedaryti – manoma, kad dalis pinigų nugulė įtakingų politikų kišenėse.

3. Centrinis bankas perėmė valdymą.

4. Elertė '"Klasikos" radijas ką tik pranešė, kad dingusį milijardą pensuos kompensuos skurdžiosios Moldovos vyriausybė.

Ne Vvriausybė - skurdžiosios Moldovos žmuo, kurių vardu skurdžiosios Moldovos vyriausybė milijardą pasiskolins, visi kartu pensuos.
Milijardas...
Paskolų gavėjai nebuvo nurodyti, o dabar šie pinigai pradingo kaip į vandenį. Juos surasti bando šalies antikorupcinės agentūros ir samdyti auditoriai iš JAV – audito bendrovė „Kroll“

Kaip dabar sakovau!

55. Lietuvos banke dirba bene 800 specialistų, 2011-11-20 20:08IP: 80.240.9.72 9 
bet jo sprendimai priklausys nuo to, kokią išvadą pateiks laikinasis banko administratorius Simonas Freakley, kurį nusamdė už 483756 LTL atlyginimą, kuris 2004–2008 metais buvo konsultacijų bendrovės „Kroll“ vadovas, o ši įmonė 2010 metais banko „Snoras“ akcininko Vladimiro Antonovo užsakymu konstatavo, kad jo veikla yra skaidri

Antanai,
dabar tai jau tikrų tikriausiai ras milijardą, tiesa?

Paskolas suteikę „Banca de Economii“, „Banca Sociala“ ir „Unibank“ valdo apie trečdalį viso šalies bankų turto.

P.S. 1966 m. "Kaip pavogti milijoną?" 
Pamanyk...

Kas gi šiais laikais prasideda su milijonu? 

Komentarų nėra: