2015-09-17

Sekvoja Sibire

Netrukus Rusijoje įsigalios Fizinių asmenų bankroto įstatymas, kuris turėtų išspręsti milijono tos šalies didžiausių skolininkų problemas. Tačiau tai tik lašas jūroje. Tiems, kuriems bus leista pasinaudoti naujuoju įstatymu, bus atidėtas skolų mokėjimas arba jie galės atsiskaityti savo turtu, kad galėtų pradėti naują gyvenimą.
Tačiau milijonas žmonių – tik menka dalis tų, kurie turi problemų.

Skolose įklimpusių yra kur kas daugiau – apie 20 mln. Rusijos piliečių, bet jiems Fizinių asmenų bankroto įstatymas nepadės.

Ar daug bėdžių šalyje?

Teismo antstolių tarnybos ir Nacionalinio kreditų istorijos biuro duomenimis, tokių žmonių – arti milijono. Tačiau tai lašas jūroje, palyginti su didžiausios šalyje skolų išieškojimo įmonėsSequoia Credit Consolidation
pateikiamais skaičiais. Jos duomenimis, kas ketvirtas rusas turi bėdų dėl paskolos grynaisiais pinigais, kas šeštas įsiskolino turėdamas kreditinę banko kortelę, kas dešimtas neišsimoka paskolos automobiliui, kas 25-as – būsto paskolos. Blogųjų skolininkų šalyje yra mažiausiai 20–25 mln.

Daugumai šių žmonių net statistinis rodiklis – 140 tūkst. rublių – nepakeliama našta. Vidutinės vieno gyventojo pajamos Rusijoje siekia 26 tūkst. rublių (344,5 euro) per mėnesį, tad skolų duobė reiškia ilgus mėnesius žeminančio vargo ir alkio.

Be to, paskolą išdavęs bankas gali perduoti skolininką išieškotojams, kurie išrengs jį iki paskutinio siūlelio.

Kam pasiskųsti nėra: Rusijoje skolininkas, kuriam oficialiai nepaskelbtas bankrotas, neturi jokių teisių, tik įsipareigojimus.
Sekvoja gali būti:
Gal ir finansinio rašto?

1 komentaras:

Zenonas rašė...

Pastebiu analogiją su Lietuvos evoliucija. Man jau seniai atrodė, kad abiems (ir visoms) postsovietinėms vadovavo viena ranka - sakykim "ekskomisarai" sovietiniai - arba juos įkvėpė vakarų globalistai. Pvz: antstolių kontoros - išrengiančios iki paskutinio siūlelio. Jei valstybinės būtų - tai sumokėk kiek skolingas ir dar nedidelė baudelė už pradelsimą. Bet privatus - skuta nulupa neribotai. 10 lt skola išaugo iki 1200 plius teismo išlaidos. (Pats liudininkas). Šaudyt tokių antstolių nereikia. Manyčiau - gyvus užkasti jau arčiau tiesos.