2016-12-02

Mėnulio ne'Sąmokslas

Misija į Mėnulį patikrins sąmokslo teorijų tvirtumą.

Planuojama privati misija Mėnulyje ketina aplankyti vietą, kur astronautai paskutinįjį kartą vaikštinėjo jo paviršiumi.

Vokietijos „PTScientists“ sako planuojanti nuleisti porą mėnuleigių, sukurtų bendradarbiaujant su „Audi“, šalia „Apollo 17“ nusileidimo vietos ir apžiūrės lunomobilį, paliktą per paskutiniąją NASA misiją į Mėnulį 1972-aisiais.

„Ar jį sudraskė į skutelius mikrometeoridai, ar jis stovi kur paliktas kaip naujas?“,- sako Karsen Becker, komandos mėnuleigio vairuotojas. „Tai moksliniu požiūriu mus labai dominanti vieta.“

„PTScientists“ dalyvauja „Google Lunar X Prize“ varžybose ir siekia tapti pirmuoju privačiai finansuojama misija į mėnulį. Dabar varžybose dalyvauja 16, nors tik kelios, įskaitant „PTScientists“, jau turi kontraktą mėnuleigio nugabenimui prieš konkurso pabaigą 2017 – ji ne kartą buvo atidėliojama nuo pradinės, 2012-ųjų.

Beckeris sako, kad jų komanda jau užsisakė skrydį per „Spaceflight Industries“ ir tikisi pakilti „SpaceX Falcon 9“ raketa 2017 metų gale arba 2018-ųjų pradžioje.
Mėnulis (NASA nuotr.) (kodėl NASA taip pasikuklino ir tokią prastą nuotrauką įdėjo?)
O ką?

Nuskris Mėnulin privačiu reisu kitąmet (žinoma, kad jau laikas - juk net 50 metų Mėnulis nelankytas!), žiūrėk, dar ir nesugedusiu "Apollo" bagiu
pasivažinės!

Kalimba
de Luna...









Komentarų nėra: