2017-01-12

Laurų tai nėra


2016-09-07
Ieškantiems prabangos – pasiūlymas uždaroje Laurų gyvenvietėje. Joje parduodamas namas, kuriame iki išvykos į Didžiąją Britaniją gyveno vienintelis mūsų milijardierius.

Milijardą sukaupęs čia, Lietuvoj - daugiau kaip po 1500 litų nuo kiekvieno iš trijų milijonų.
Kokia dar
išvyka?

Kokia dar Didžioji?

2017 m. sausio 12 d.
Prabangųjį Laurų kvartalą jau daug metų lydėjo skandalai dėl šalia esančio valstybinio miško užgrobimo. Tačiau skandalams nurimus, po daugiau nei penkerių metų tylos, atrodo, kad Laurų gyventojai vėl prisiminė valstybinį mišką. Jame yra padaryta nemažai galimų pažeidimų.

Anksčiau Laurų kvartalą purtė skandalas, kai buvo nustatyta, jog kvartale gyvenantys milijonieriai neteisėtai apsitvėrė 10,08 ha valstybinės reikšmės miško. 2009-aisiais metais tvora buvo nugriauta.

ačiau iki pat šiandienos pašalinta yra ne visa tvora, valstybiniame miške, ne privačioje žemėje, yra likę didžioji dalis tvoros kuoliukų. Tai reiškia, kad tvora gali būti bet kada vėl užtverta.

Vis dėlto šiuo metu žmonės gali laisvai vaikščioti mišku prabangių namų pašonėje. Taip galima apeiti visą Laurų kvartalą, jeigu nebus atkreiptas apsaugos darbuotojų, kurie dirba kvartale, dėmesys. Viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, kad apsaugos darbuotojai išvaro žmones iš valstybinio miško, kai šie per daug priartėja prie prabangių namų. Tačiau DELFI žurnalistai su tuo nesusidūrė.

Sunaikinta miško paklotė ir vietoj jos atsiradusi žalia veja, miško žemėje prisodinta svetimžemių, miškui nebūdingų augalų: tujų, kitų dekoratyvinių augalų...

O laurų
tai nėra:)

Ir išvis:

Laurai – kaimas Vilniaus rajono savivaldybėje, 19 km nuo Bezdonių.

Ar tik ne graikus vaidina Laurų kvartaliečiai?

P.S. Laurų eks-kvartaliečių naujienos.




Komentarų nėra: