2017-01-10

Organizuotas teisėtumas

2016-12-29
Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) trečiadienį rinkosi į posėdį – aptarė kriminogeninę situaciją šalyje, taip pat diskutavo, ar šalyje pradeda įsisiautėti nusikalstamos grupuotės.

INFO TV studijoje viešėjęs NSGK pirmininkas Vytautas Bakas sako, kad organizuoto nusikalstamumo klausimas Seimo komitete nebuvo nagrinėtas net keletą metų, į tai žvelgta pro pirštus, o ši problema palikta spręsti kitiems.

Komiteto pirmininkas sako, kad 1990-ųjų grįžimo į Lietuvą klausimas aktualus, nes daugelis buvo tarsi apsnūdę, manė, kad organizuotas nusikalstamumas jau yra praeitis. Vis dėlto kovoti su juo vis dar reikia intensyviai. Tiesa, tai gerokai kitokia nusikalstama veikla, paremta mažesniais smurto protrūkiais, tačiau pačios organizuotos gaujos dar egzistuoja.

„Jis įgauna naujas formas, veikia kelios dešimtys organizuotų grupuočių, kurios daro žalą ne tik smurto požiūriu, ką mes turėjome Kaune, bet ir didžiulė ekonominė žala, tai yra milijonai eurų. Netgi yra požymių, kad organizuota(+me) nusikalstamume galime matyti ir karinių grėsmių požymių“, – sakė V. Bakas.

O teisėtumą
kas organizuoja?

Juk jis ne pats savaime atsitinka.

O ar organizuotame teisėtume nebūna karinių grėsmių požymių?

Iš kur gi dar jos, karinės grėsmės, kyla, jeigu ne iš organizuoto teisėtumo?

Nagi?

Tai bent
Siur Prizas!
Čia tai bent!

Butkevičius sako, kad per jo atostogas žiemą organizuotas „pučistinis“ perversmas!

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad žiemą jam atostogaujant Karibuose prieš jį buvo rengiamas „pučistinis“ perversmas.

Tai jis „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ teigė paprašytas konkrečiai pasakyti, kas vyksta tarp jo ir Prezidentūros.

„Kada aš atostogavau sausio mėnesio pabaigoje, suprantu, kad buvo organizuojamas „pučistinis“ perversmas. Dėl to, kad tam tikri STT darbuotojai mano atostogų metu atsiuntė pakvietimą atvykti į STT, į apklausą kaip liudininkui, bet tai buvo ištransliuota, liudininkas vos ne paverstas nusikaltėliu. Po to pasirodė, kad visa tai yra tik burbulas, viskas buvonutraukta, bet viešoje erdvėje buvo išplatinta labai skaudžiai. Šiuo metu aš esu Generalinėje prokuratūroje pripažintas kaip nukentėjęs, bet kažkodėl viešoje erdvėje apie tai nekalba. Tikiuosi, kad ta byla pasibaigs sėkmingai, nors yra tiriama labai labai ilgai“, - sakė premjeras.

Jis sakė dabar negalįs atskleisti, kas tą perversmą organizavo, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.

Žiemą grįžęs iš atostogų premjeras kaip liudytojas buvo apklaustas ikiteisminiame tyrime dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą, naikinantį kurortų apsaugos zonas. Šis Vyriausybės nutarimo pakeitimas galėjo būti naudingas teismo procese dėl Druskininkų centre ant ežero kranto statomo prabangaus gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės dvaru.

Negi iš Užkeiktų Dvarų serijos?

Komentarų nėra: