2017-03-06

Bitkoinas aplenkė augsą

Iš nieko, visiškai iš nieko padarytos kriptovaliutos vienetas penktadienį aplenkė Trojos uncijos
augso kainą:
2017-03-03
Prasilenkusios bitkoino ir aukso kainos nieko nepasako nė apie vieną iš jų – tai veikiau simbolinis įvykis ir riboženklis bitkoino kelyje į platesnį pripažinimą. Virtuali valiuta nekoreliuoja su finansų rinkomis, todėl laikoma alternatyvia priemone diversifikuoti investicijas.

Bitkoinas šiandien brangsta daugiau kaip 2%, aukščiausia šiandienos reikšmė - 1.286,52 USD. Bitkoinas kainuoja daugiausiai per visą savo istoriją. Per mėnesį virtuali valiuta jau pabrango daugiau kaip 20%, o nuo metų pradžios - beveik trečdaliu. Virtualios valiutos kainą kelia rinkos dalyvių lūkesčiai, kad kovo 11 d. JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) patvirtins pirmąjį bitkoinų ETF – biržoje prekiaujama fondą. Tai būtų bitkoinų pripažinimas turto klase, galintis atverti kelią didesniam valiutos paplitimui.

Savo ruožtu auksas pinga, rekordines aukštumas pasiekusiose akcijų rinkose tvyrant optimizmui ir sustiprėjus lūkesčiams dėl JAV centrinio banko (FED) palūkanų kėlimo. Penktadienį metalas pinga apie pusę procento, iki 1.227 USD, per 3 dienas auksas atpigo beveik 2%.

Štai jums ir augsas...
Gold->Geld->Gold->Gelda
 
Na...

Jonas Matonis dalyvavo dabar jau istorinėje 2016 04 08 bitkoinų konferencijoje Vilniuje,
kurioje buvo paskelbtas JD Elžbietos II-sios 2016 04 07 leidimas užsiimti bitkoinų blockchain technologijomis mūsuose ir ne tik gerai žinomam "Barclays".
Nepsichuokit, skambinkit psichologui.
Bankininkai,
nesikeikiant...

Šičia šis aiškintojas aiškina, jog pagal kainos prieaugį bitkoinas buvo viena pelningiausių investicijų praėjusiais metais, kad pastaruoju metu jo kainą augino kinų siekis apeiti šalies institucijų taikomus kapitalo apribojimus, kad "Bitcoinity.org" duomenimis juaniai sudaro daugiau kaip 97% pasaulinės apyvartos bitkoinais, kad mūsų Kovo 11-ją JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) turėtų nuspręsti dėl pirmojo oficialaus biržoje prekiaujamo ETF fondo (exchange traded fund), susieto su bitkoinais, įkūrimo, kurio irkluotojai broliai Cameronas ir Tyleris Winklevossai 
paprašė dar 2013 m., kad padaugėjo bitkoinais atsiskaitančių, o nuo 2016 m. liepos dvigubai sumažėjo prizas bitkoinų kasėjams už "išmainintą", tuo pačiu ir patvirtintą bloką jų grandinėje.

Istorinis momentas: iš nieko padarytas, kai kieno požiūriu ligšiolei niekas - bitkoinas - jau brangesnis negu Trojos uncija (31,1034768 gramo) aukso.

Matematinio proto kūrinys – virtualioji valiuta bitkoinai...






1 komentaras:

Audrius rašė...

Koks skirtumas kaip išdurt, juk visiems reikia pinigų.... Duokit pinigų, duokit pinigų, duokit duomenų...., Oi, su duok duomenų, tai paspritninau, bet kaip sakant ant svieto, juk niekas nesikeičia,kaip ir duomenys, gavimui pinigų - ďuomenims(bitkointams).
O ar turi kur duomenis dėt? Aha... O kas turi? Aha..., tas ir turės, turi, turtės, pastatus duomenų saugykloms statys už neturinčių darbus ir reklamuos sekundinius sukauptos duomenų laimės baitus pasitiešinimui turinčių...

„Sekundės“ bankas – 1991–1994 m. Kaune gyvavęs privatus komercinis bankas. Vadovas – Gintaras Dilys.

Bankas buvo įsteigtas 1991 m. rugsėjo 25 d. Bankroto byla buvo paskelbta 1994 m. gruodžio 6 d. .[1] Preliminari skola indėlininkams iki banko likvidavimo liko daugiau nei 40 mln. litų.

Lietuvos bankininkystės istorijoje šio banko verslo modelis, pagrįstas finansinės piramidės principu, pagarsėjo kaip amžiaus afera, tapo apgaulingos ir neatsakingos gerovės simboliu. Kriminalinis šleifas lydėjo banką per visą jo gyvavimo laikotarpį, kai kurie jo akcininkai buvo teisėsaugos akiratyje. Bankininkystės sistema Lietuvoje tuo metu nebuvo tobula, labai trūko bankų priežiūros ir kontrolės. Bankas vertėsi rizikingomis operacijomis, kurių metu netekta apyvartinių lėšų, prie jo bankroto vedė teikiami ir neatgaunami kreditai.

Istorija Keisti

„Sekundės“ bankas buvo įsikūręs Kęstučio g. 53 Kauno ryšininkų mokyklos išnuomotose patalpose,[2] nors oficialiai buvo registruotas Kalniečių g. 127A.[3]

Bankas pasižymėjo ypatingu aktyvumu ir finansiniu agresyvumu. Per televiziją, spaudoje nuolat skambėjo masinantis reklaminis šūkis „Reikia pinigų – pinigų yra“. Žmones traukė didžiulės, dešimtimis skaičiuojamos palūkanos, todėl daugelis „Sekundei“ ne tik patikėjo visas savo santaupas bei laidotuvių pinigus, bet ir pardavė automobilius, butus, kad po metų iš palūkanų nusipirktų du ar net tris. Indėlininkai į Kauną važiuodavo ir iš kitų miestų.

Likus mėnesiui iki bankroto, prasidėjo neramumai, prie banko pastato ėmė būriuotis minios įniršusių indėlininkų. 1994 m. gruodžio mėn. žlugusi „Sekundė“ palietė apie 15 tūkst. indėlininkų. Per dvejus metus šis bankas surinko daugiau kaip 15 mln. JAV dolerių (lito įvedimo dienos kursu – apie 67,5 mln. litų) ir apie 3 mln. Vokietijos markių (8 mln. litų) – neregėtas tais laikais sumas.[4] Žmonės būriavosi prie „Sekundės“ banko būstinės Kaune, kūrė komitetus, varstė teismų duris, kol teko susitaikyti su tuo, jog pinigai prapuolė negrįžtamai.

1994 m. kovo 25 d. sulaikytas banko valdytojas G. Dilys. Buvo iškelta baudžiamoji byla dėl 43 mln. litų iššvaistymo. 1996 m. pavasarį G. Dilys buvo nuteistas kalėti 7 metus, tačiau pinigai taip ir neatsirado. Tai ilgiausiai už finansinius nusikaltimus Lietuvoje kalėjęs žmogus, bet sklandė gandai, kad jis buvo tik atpirkimo ožys, o turtus iš patiklių žmonių susikrovę šešėliniai banko valdytojai liko nenuteisti....
Jo, penigų yra ir bus, kol penys gužį spaudžia ar penį😊