2018-05-13

Teisėtvarkos Krizė


1. Apsimetėlis advokatas Stanislovas Tomas (1): žmogus, apgynęs Rolandą Paksą Strasbūre
Studentų barikada VU 2008 m. gegužės 22 d.


Šią situaciją aprašė Lietuvos žiniasklaida, nes tuo metu Stanislovas Tomas buvo žinomas visuomenės veikėjas, aktyviai dalyvavo jaunimo mitinguose, nevyriausybinėse organizacijose ir politikoje. Tais metais S.Tomas buvo vienas iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų į Seimą. Jis net pateko į antrąjį turą Klaipėdos Marių rinkimų apygardoje, bet lemiamoje kovoje pralaimėjo
Eligijui Masiuliui.

2.
„Nu kiek, 4-5 „štukas“, 5000 eurų jau išlošiau. Dar 8 bylos bus, ir aš dar išlošiu. Bet man tų pinigų nereikia, priimkit įstatymą, kad galėčiau pasimatyti su žmona. Man nereikia jūsų pinigų. Aš nenoriu iš pensininkų, iš kitų žmonių imti. Aš juos atiduosiu, tik duokit galimybę ilgalaikiam pasimatymui. Duokit tą cinamoną, duokit (davė, ir 1000 eurų pridėjo) tą medų, man daugiau nieko nereikia”, – pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ išskirtiniame interviu Lukiškių tardymo izoliatoriuje – kalėjime teigė Henrikas Daktaras.

Vienas pastarųjų teismų, kuriuos prieš Lietuvos valstybę laimėjo iki gyvos galvos kalėti nuteistas Henrikas vyko dėl nesudarytų sąlygų įkalinimo įstaigos parduotuvėje nusipirkti norimų prieskonių – pavyzdžiui, cinamono, džiovintų vaisių, smilkalų.

Laidoje bus (buvo) diskutuojama apie nuteistųjų skundus, kuriais jie masiškai užverčia ne tik įkalinimo įstaigų administraciją, tačiau ir teismus. Per pirmąjį šių metų pusmetį vien Vilniaus apygardos administraciniame teisme gauta daugiau nei 600 kalinių skundų. Per kelerius metus šis skaičius išaugo septynis kartus. Rekordinė kaliniui priteista suma – 12 tūkst. eurų. Didžiausia kalinio pareikalauta suma už moralinę žalą – 33 milijardai eurų.

Už sužadėtinės nužudymą nuteistas ir įkalinimo įstaigoje 12 metų praleidęs Henrikas Jankovskis pasakos (pasakojo), prieš Lietuvą laimėjęs net keliasdešimt bylų, o bendra jam priteista suma – 3 tūkst. eurų.

„Žmonės įkalinimo įstaigose laikomi kaip gyvuliai, todėl nereikia stebėtis, kad ten jie nepasitaiso, o sugenda. Laimimų bylų kiekis rodo, kad ten sąlygos, maitinimas neatitinka to, ką žmogus turėtų gauti, todėl tokių bylų tik daugės, ir visuomenė už jas mokės“, – įsitikinęs Henrikas.

Tuo metu teisininkas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis nuteistuosius, nepatenkintus gyvenimo sąlygomis ir reikalaujančius iš valstybės kompensacijų vadins (vadino) „budeliais melžėjais“.

11 vaikų globojanti ir po gaisro be namų likusi Nijolė Navickienė klaus (klausė) – kur jai reiktų kreiptis, kad vaikai miegotų ne klėtyje, o valgį virti galėtų ne ant laužo?












Komentarų nėra: