2018-08-18

Elertė Ir Politikai Mus Painioja


2017 12 07
Priimtas 2018 metų pareiginės algos bazinis dydis (BD)

Valstybės tarnybos departamentas informuoja, kad gruodžio 7 d. Seimas priėmė Valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų, valstybės ir savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojų pareiginės algos (atlyginimo) bazinio dydžio, taikomo 2018 metais, įstatymą, kuriuo pareiginės algos (atlyginimo) bazinis dydis nustatomas 132,5 euro


Seimo narys Arvydas Anušauskas siūlo kelti bazinę algą. Ją padidinus, atlyginimas kiltų valstybės tarnautojams ir patiems politikams.

Po mokesčių reformos sujungus darbuotojo ir darbdavio mokesčius pagal valdžios siūlymą bazinė alga kitąmet sieks beveik 171 eurą. Realiai gaunama suma nekistų. Konservatorius A. Anušauskas siūlo bazinę algą kelti iki 174 eurų. Dėl to valdininkų atlyginimai kiltų keliolika, o Seimo narių – apie 60 eurų.

Aišku?

Man - ne.

Elertė (ne bet kur, o šiandienos „Panoramoj") BD vadina BA (baziniu atlyginimu).

Arvydas Anušauskas
BD painioja (TYČIA AR NETYČIA - ŠTAI KLAUSIMAS!*) su BMA (kalba apie bazinį mėnesio atlyginimą - pagal jį apskaičiuojamos BMA kastos algos).

Ši pupulė 
 
labai labai mažu atlyginimu vadina 600 € atlyginimą „į rankas" (lyg nežinotų, kad MMA=400 €, o prieš metus Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų pirmininkė Asta Lapinskienė sakė, kad jos atstovaujama sąjunga atliko apie 7 tūkst. aukštųjų mokyklų darbuotojų apklausą, kurios metu sužinojo, kad dėstytojų atlyginimų vidurkis šalyje yra vos 619 eurų „ant popieriaus“.)

Šiedu abudu - iš BD kastos.

Saviškiais rūpinasi.



* Jei netyčia - neišmanėlis. O jei tyčia - kas toks?

Komentarų nėra: