2019-07-02

Ši Diena Mariose Ir Jūrose


„Jie plaukė pasitikti „Nacionalinės ekspedicijos“. Šventė turi įvykti Kaune liepos 6 d., per Mindaugo karūnavimo šventę. Mūsų darbuotojai turėjo dalyvauti „Nacionalinės ekspedicijos“ laivų sąšaukoje“, - sunkiai rinkdama žodžius sakė Lietuvos jūrų muziejaus Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja Nina Puteikienė.

Antradienį burinė plokščiadugnė valtis kurėnas, kuria plaukė trys Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumo darbuotojai, audringose Kuršių mariose apvirto ir nuskendo. Pasieniečiams pavyko išgelbėti du žmones, laivo kapitonas, manoma,
nuskendo.

Antradienį vėlų vakarąKarlshamno (Švedija) uosto į Klaipėdą išplaukusiame laive įvyko tragedija – prieš 23 valandą už borto atsidūrė du pusamžiai vyrai.

Iš karto ant kojų buvo sukeltos visos gelbėjimo tarnybos, tačiau vyrų pėdsakų aptikti nepavyko.

Incidentas nutiko su Lietuvos vėliava plaukiojančiame bendrovės „DFDS Seaways“ kelte „Optima Seaways“.

„Plotas, kuriame du žmonės buvo pastebėti iškritę už borto, buvo gerai patikrintas iš oro ir paviršiuje, be jokių rezultatų. Švedijos jūrų administracijos jungtinis gelbėjimo koordinavimo centras (JRCC) nutraukė paieškos ir gelbėjimo operaciją ir perdavė bylą dėl dingusių žmonių Švedijos policijai“, – rašoma Švedijos gelbėjimo tarnybos atsiųstame pranešime.

„Jeigu kils įtarimų dėl nusikaltimo, Švedijos policija spręs, ar pradėti baudžiamąjį tyrimą“, – pridūrė JRCC.


Antradienį Rusijos Gynybos ministerija paskelbė, kad per nelaimingą atsitikimą žuvo 14 povandeninio aparato jūreivių. Šie, kaip teigiama, neišgyveno apsinuodiję degiosiomis medžiagomis. Visgi anot RBK šaltinių, nelaimė įvyko atominiame povandeniniame laive „Losharik AS-12“.
Pasak pirminės informacijos, 14 žmonių žuvo per gaisrą Rusijos Kariniam jūrų laivynui priklausančiame giliavandeniame aparate, kuriuo vykdomi moksliniai tyrinėjimai.

Gaisras įvyko pirmadienį Rusijos teritoriniuose vandenyse. Šiuo metu jis jau ištrauktas ir yra Severomorsko karinėje jūrų bazėje.

Komentarų nėra: