2020-02-05

Bye Bye, BlackBerry...


Ar dar pamenate „BlackBerry“*? Panašu, jog šiems išmaniesiems telefonams atėjo pabaiga. Kompanija TCL* savo „Twitter“ paskyroje oficialiai paskelbė, kad nustos pardavinėti „BlackBerry“ vardu pažymėtus telefonus nuo šių metų rugpjūčio 31 dienos.

Tai patvirtino ir „BlackBerry Mobile“ atstovai, kurie išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog nuo jau minėtos datos „TCL Communications“ nebepardavinės „BlackBerry“ vardu pagamintų įrenginių. Tuo pačiu, TCL nebegalės ir kurti, gaminti ar parduoti naujų telefonų su „BlackBerry“ prekės ženklu.

Primename, kad TCL apie įsigytas teises į „BlackBerry“ telefonų gamybą paskelbė 2016 metų gruodį. Per šį laikotarpį gamintojas pristatė tokius modelius kaip „BlackBerry Keyone“, „Motion“, „KEY2“ ar „KEY2 LE“. Neabejotinai populiariausia serija tapo „KEY“, kuri pirkėjams siūlė labiausiai išskirtines „BlackBerry“ savybes – klaviatūrą su mygtukais, o taip pat ir liečiamą ekraną.

Ir nors TCL siekė pasiūlyti pagrindines „BlackBerry“ savybes, kurios buvo populiarios praeityje, tačiau šio prekės ženklo į aukštumas iškelti taip ir nebepavyko. Tiesa, nors pardavimai ir gamyba bus nutraukti jau labai greitai, tačiau palaikymas ir toliau egzistuos. „TCL Communications“ skelbia, kad klientų linijos ir garantinis servisas bus pasiekiamas dar du metus – iki 2022 metų rugpjūčio 31 dienos.
Tuščias stalas ir trys Bliakberiai.
Akli Pilotai...
** TCL, žinoma, kinai:

Tai vienas iš didžiausių elektronikos gamintojų pasaulyje ir trečias pagal dydį televizorių gamintojas pasaulyje (2014).[3] Veiklą pradėjo 1981 kaip piratinių kasečių gamintojas. Kompanija savo pavadinima TCL vadina trumpiniu, pradžioje trumpinys buvo paaiškinamas True China Lion, dabar – The Creative Life. Apart savo prekinį ženklą, TCL taip pat gamina produktus su prekiniais ženklais Alcatel, Blackberry, Pioneer, RCA bei Thomson.


  • Alcatel – 2005 gegužę, TCL nusipirko prancūzų mobiliųjų telefonų gamintoją Alcatel [4]. Kita kompanijos veikla, pvz., mobiliųjų tinklų gamyba, nebuvo nupirkta.
  • BlackBerry – 2016 gruodį, TCL nusipirko teisę gaminti telefonus su BlackBerry prekiniu ženklu. [5]
  • Pioneer – TCL licencijuoja prekinį ženklą Pioneer savo televizorių gamybai [6]
  • RCA – 2003 metais TCL nusipirko teisę gaminti produktus su RCA prekiniu ženklu
  • Thomson – 2003 metais TCL nusipirko teisę gaminti produktus su Thomson prekiniu ženklu

Komentarų nėra: