2013-02-11

Europos valdymas

Biudžetas siūlo Lietuvai!

Biudžetas gali siūlyti?

Kas siūlo sponsoriaus spenį?

... šis įtemptas naktinis derybų laikotarpis...

27 valstybių ir vyriausybių vadovai nutraukė savo diskusijas 45 min. po vidurnakčio vietos (1 val. 45 min. Lietuvos) laiku, kol kas nepriėmę jokio akivaizdaus nutarimo, tačiau po kelias valandas trukusio darbo mažesnėse grupėse pradėjo ryškėti kompromisas. Per pertrauką į kavinę numalšinti alkio sumuštiniu užsukęs Belgijos premjeras Elio Di Rupo sakė žurnalistams, kad susitarimo tikimasi sulaukti 7-8 val. (8-9 valandą).

Suprantama, semilietkos planas privalo būt priimtas naktį.

Laiko taigi nėr.

"Tikiuosi, kad Europos Parlamentas prisiims savo (atsakomybę)“, - sakė H. Van Rompuy po ilgiau kaip parą trukusio derybų maratono.


Pabandytų (neprisimti)...


Kai Amerikos iždo sekretorius Timas Geithneris skambina į Europą, jis dažniausiai renka ne politikų – Angelos Merkel ar François Hollande’o, o būtent M. Draghi numerį.....

– Hi Mario! Padėsi?

– Kodėl tu skambini, o ne Benas?

– Jis pyragą danguj kabina.

Žvakių fabrikėliai keturi, todėl Bliakberiai - trys.

O popieriai ant stalo tik mokslininkams reikalingi, o ne rimtiems vyrams.

Bet akivaizdu, kad ECB tampa paskutine Senojo žemyno institucija, kuri gali pažaboti rinkas ir apsaugoti valstybes. Neatsitiktinai daugelis ekspertų italą M. Draghi laiko įtakingiausiu Europos žmogumi.

Žinoma, kur kas labiau norėtųsi žinoti, apie ką ir kaip diskutuoja dabar ir kalbėsis vėliau ECB taryba.
Bet posėdžių protokolai bus paviešinti tik po 30 metų. ....

..... Net atskirų tarybos narių elgesys balsavimo metu yra paslaptis. Svarbiausia – maksimali nepriklausomybė, o ne skaidrumas, kuriuo „gyvenademokratija....

Sprendimai bręsta M. Draghi galvoje, kurios, deja, paprasti mirtingieji, net politikai ar, regis, patyrę finansų ekspertai, neperšviečia.

.... PABAIGAI:

Europos centrinio banko (ECB) prezidento Mario Draghi Senojo žemyno piliečiai nerinko, bet jo sprendimai paliečia visus.


Pavysim ir pralenksim Ameriką Kiniją!

Jo jo!

P.S. „Išlieka ir rizikos veiksnių – juos daugiausia kelia išorinės grėsmės, nestabili padėtis Europoje. “,- pirmadienį ryte po susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi sakė TVF misijos vadovė Julie Kozack.

Iš kur jinai žino, jei niekas nežino, kas dedas Super Mario galvoje, jei niekas to nežino ir dar 30 metų nežinos?

Taip pat misijos vadovei nerimą kelia tai, kad Lietuvoje perskirstoma mažiausiai pajamų, palyginti su bendru vidaus produktu (BVP) visoje Europos Sąjungoje.

Kad vidutinis atlyginimas lygus ketvirčiui ES vidutinio atlyginimo, misijos vadovei nerimo nekelia.

Mums irgi netrukdo pirmauti pirmininkauti.

Ką tie ramūs belgai...

1 komentaras:

audrius rašė...

Besaikystė, kaupimas, garbėtroška, nauda, vergystės, ,,, žmogų atskiria nuo gyvulio ir civilizuoja. Mes tikrai tik einam tobulumo link...

https://www.youtube.com/watch?v=WdhxuAFduCw&feature=youtube_gdata_player