2013-10-20

Čia gi bankas! II

LRT „Klasikos“ radijas ką tik pranešė, kad Lietuvos žmonės „Maisto bankui“ per dvi dienas nupirko maisto už milijoną litų.

Neprarado širdingumo, vadinasi.

Bet kodėl banku vadinasi tas „Maisto bankas“?

2009 m. pabaigoje „Swedbank“ grupė paskelbė bendrą labdaros iniciatyvą, kuri įgyvendinama Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Iniciatyvos tikslas - ne tik padėti žmonėms šiandien išgyvenantiems krizę, bet ir suteikti ilgalaikę vertę ateičiai.

Lietuvoje „Swedbank” tapo „Maisto banko“ plėtros partneriu ir skyrė labdaros investiciją padalinių Kaune ir Klaipėdoje įkūrimui, siekiant išplėsti galimybes skurdą patiriantiems asmenims sulaukti „Maisto banko“ paramos visoje Lietuvoje. Šio bendradarbiavimo dėka 2010 m. pradžioje atidaryti “Maisto banko” padaliniai Kaune ir Klaipėdoje. Šiuo metu “Swedbank” parama leidžia maistu reguliariai remti nepasiturinčius Klaipėdoje, Kretingoje, Gargžduose, Šilutėje, Telšiuose, Plungėje, Rietave, Skuode, Mažeikiuose, Akmenėje, Tauragėje, Kaune, Ignalinoje, Kėdainiuose, Alytuje.

Planuojama, jog šios plėtros dėka 2010 m. nepasiturintiems žmonėms bus išdalinta ne mažiau nei 700 tonų maisto. Preliminari šios nepasiturintiems išdalinto paramos maistu vertė - 2,1 mln. Lt, tai leis pavalgyti milijoną ir beveik tris šimtus tūkstančių kartų.

„Swedbank“ taip pat siekia ne tik prisidėti prie „Maisto banko“ veiklos finansiškai, bet ir savanoriškai talkindami mūsų veiklose.

Tas pats gerasis „Swedbank“, kuris, nenorėdamas mums tapti našta, kelia mums savo įkainius:

- Turime būti pelningi, kad nebūtume našta mokesčių mokėtojams.

Kuris neaugina burokų ir kiaulių negano - palieka tai mums.

Kuris nemoka PVM.

Kuris savo pinigų skolinimą mums mūsų Seime ir vyriausybėje kadaise pavertė investicijomis ir buvo atleistas nuo pelno mokesčio.

Užsienio pinigai juk aplamai geresni už mūsiškius!

Kai paskolų burbulą nustojo pūsti ir rinkosi paskolų įkaitus, pelno mokesčio nemokėjo, nes patyrė nuostolį.

Jeigu manot, kad švedbankiams keli tūkstančiai litų yra pelno mokestis - tai dabar jis tą mokestį moka.

Čia gi bankas!

Aišku?

Tikrai aišku?

„Swedbank“ taip pat siekia ne tik prisidėti prie „Maisto banko“ veiklos finansiškai, bet ir savanoriškai talkindami mūsų veiklose!

Šîtas pats.

Kurio vyr.ekonomistas žino vyriausybės planus, bet nemato ES pirmininkaujančios Lietuvos darbo užmokesčio vidurkio gėdingo/skandalingo neatitikimo ES vidurkiui.
 
 Neigiamų palūkanų kai kam irgi negirdėjo mūsų labdariai?

Komentarų nėra: