2013-10-23

Politinė valia II

Šįryt per radiją išgirdau, kad daugiau negu 80% atsiskaitymų ir pavedimų Lietuvoje vyksta ne bankuose, o kitose įstaigose - Lietuvos pašte, „Perlo“ terminaluose, „Maximoje“ ir pan.

Pradžioj nepatikėjau.

Bet:

Lietuvos bankams gerokai padidinus komisinius už atsiskaitymus grynaisiais, žmonės rado išeitį - ėmė eiti į kitas mokėjimo įstaigas ir kredito unijas.

Lietuvos bankas skaičiuoja, kad šių metų antrojo ketvirčio pabaigoje tik 13 proc. pervedimų grynaisiais buvo atliekamas banko skyriuje.

Absoliučią daugumą - 87 proc. - tokių operacijų vartotojai atliko mokėjimo įstaigose: pašte, mokėjimo terminaluose, prekybos vietose bei kredito unijose.

Cituotas tekstas, beje, prieštarauja paskutiniam straipsnio sakiniui:

DELFI primena, kad „Swedbank“ įkainius grynaisiais pinigais padidino nuo liepos, o SEB bankas planuoja tai padaryti nuo gruodžio.

Ir liepa, ir gruodis - ne antram ketvirty.

Mokėti, beje, galima ne tik mokesčius.

Pervedimai grynaisiais - naujadaras.

O gal - tai?

 Cash transfers are direct transfer payments of money to eligible people:)

Cash transfer programmes in developing countries are constrained by three factors: financial resources, institutional capacity and ideology:(

O, kad juos...


Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Broniaus Bradausko duomenimis, per metus komerciniai bankai iš komisinių ir valiutos keitimo surenka apie 800 mln. Lt.

Va kaip man SEB bankas valiutąkeitė“:

Tuo metu Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas posėdyje pripažino, kad bankams nereikia grynaisiais mokančių klientų.

„Bankai nenorėtų, kad žmonės ateitų su grynaisiais pinigais. Tai nėra būdas pasipelnyti, tai yra būdas atsikratyti (klientais – DELFI)“, – sakė Lietuvos banko valdybos narys.

O tada šitaip atrodyti?

Įdomus tekstas:

Kartu jis atkreipia dėmesį, kad tik Lietuvoje pervedant pinigus internetu imamas komisinis ir iš mokėtojo, ir iš gavėjo.

„Atlikti mokėjimą (internetu – DELFI) Lietuvoje kainuoja iki trijų litų, nes moka ir mokėtojas, ir gavėjas. To nėra nei Latvijoje, nei Estijoje“, – tvirtino Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas, pridūręs, kad atsiskaitymai kortelėmis Lietuvoje taip pat yra nenuosekliai brangūs.

Labai įdomus tekstas:

Vėliau žurnalistų paklaustas, kodėl skiriasi įkainiai Baltijos šalyse, jis sakė: „Interpretacijų gali būti įvairių, tačiau yra kitokia rinka, nors bankai tie patys. Galbūt kažkur buvo padaryta klaidų, bet jų nebuvo padaryta prieš pusmetį ar metus. Jų buvo padaryta galbūt prieš dešimtmetį, kai buvo leista bankams stambėti“.

Lietuvos banko valdybos narys nesiėmė komentuoti politikų pareiškimų dėl įtariamo kartelio, tačiau jis atkreipė dėmesį, kad vieši komentarai sumažina galimybės atlikti teisingą tyrimą.

 
Netgi labai įdomus tekstas:

„Šiuo metu mes negalime reguliuoti įkainių. Jeigu būtų politinė valia ir nacionaliniame lygmenyje būtų įgyvendintas reguliavimas arba bazinės sąskaitos reikalavimas (iš kurios galima mokėjimus atlikti nemokamai - DELFI), galėtume tai daryti. Šiuo metu tik keliama problema, bet sprendimo nėra“, - dėstė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Tai kas yra Lietuvos bankas?

Klausimas:

Ar Swedbanklandija Lietuvos Respublika, nesuteikdama savo piliečiams galimybės sumokėti mokesčius, papildomai nemokant "finansinių paslaugų teikėjams", o, jų nesumokėjus, šitaip tuos piliečius bausdama, elgiasi teisėtai?

Kokios šnekos
:

„Visų pirma bankuose sumažės aukštas pajamas gaunančių administracijos darbuotojų. Tai iškart atsilieps šalies biudžetui. Kyla grėsmė, kad bankams pavirtus tik filialais, pagrindiniai sprendimai dėl verslo bus priiminėjami ne Vilniuje. Derinti visų klausimų turėsime važiuoti į Stokholmą“, – liūdnai prognozavo D.Nedzinskas.

Tai iškart atsilieps šalies biudžetui!

Juk biudžetą Lietuvos suneša bagoti!

Užtai ir turtingi, tiesa?

Tai istorija: Kubilius užveržė diržus, verslas nuslinko šešėlin, dabar švedai kėsinasi pabėgt...

Derinti visų klausimų turėsime važiuoti į Stokholmą:(

Tai Maskvon, tai Briuselin, tai Stokholman - vis derinti:)

Swedbanklandija...

Kas ateis, jei švedas pabėgs vėlyvą rudenį?

Patys juk pinigų nemokam daryt, kiti juos mums paskolina.

Politinė valia.

1 komentaras:

audrius rašė...

Valstybė mūsų, bankas mūsų, prezidentas mūsų, .... mūsų valią vykdo ir gina:

http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/1601/53/d,detalus/

foto- kotikas Bazilijus Baziliskas Vazų valios sylovykas su Vasilisa gražiąją Mūsųmire Musętaikępasaulyte... :)