2013-10-23

Finansinės sutartys

LRT „Klasikos“ radijas šįryt, 6-tą valandą, savo žiniose papasakojo, kad Seimo Finansų ir biudžeto komitetas ėmėsi svarstyti bankų įkainių už grynųjų pinigų operacijas kėlimo pagrįstumą.

Po žinių LRT „Klasikos“ radijuj kasryt prabylantis „Vatikano radijas“ šįryt pranešė, kad tarp Vatikano ir Vengrijos Respublikos pasirašyta nauja sutartis, pakeičianti, papildanti 1997 metų sutartį.

Suklusau.

Sutartis apibrėžė katalikų bažnyčių Vengrijoje finansavimą, religinių pamokų valstybinėse Vengrijos mokyklose finansavimą ir pajamų, gaunamų iš buvusių bažnytinių pastatų, nepaminėtų ankstesnėje sutartyje, pasiskirstymą.

Vakar bankomatas pranešė, kad mano PIN kodas neteisingas, trissyk neteisingas, bet kortelės neprarijo. Banke daili banko mergina, nespėjus man paaiškinti, kas nutiko, išsyk ištiesė man naują sutartį. Paaiškino, kad niekas, išskyrus banko pavadinimą, nepasikeitė, na, dar bendrųjų sąlygų, kurių nebuvo ankstesnėje sutartyje, prirašyta, mano labui, suprantama. Pasiėmiau ją, pažadėjęs pasiskaityti ir, jei reikės, pasitarti su savo advokatais Šveicarijoje, Londone ir Šešėlių salose.

O kaip kitaip?

Nekomercinių skalūnų sutartys irgi finansinės.

Because finance is fine.

If otherwise - fine (look (v))!

O kaip kitaip?

Abi sutarties pusės sutarė...



Komentarų nėra: