2014-01-11

Lietuvos banko reklama


Ši istorija prasidėjo dar 2005 metų lapkričio mėnesį. Dukrai, kuriai suėjo tuomet suėjo vieneri, gimtadienio proga giminaitė viename banke atidarė sąskaitą ir į taupomąją knygelę įnešė 100 Lt. Per gimtadienį įteikė sąskaitos numerį visiems svečiams, kad nepamirštų jos papildyti, o pačią taupomąją knygelę atidavė mums - tėvams. Padėjau tą knygelę prie visų laikomų dokumentų ir pamiršau. Prisimindavau, kai reikėdavo kokio dokumento, bet pavarčiusi vėl padėdavau.

Šią savaitę prisiminiau aš tą taupomąją knygelę. Nuvežę dukrą į būrelį mieste, turėjome visą valandą laisvo laiko, todėl su vyru užsukome į banką. Darbuotojai padaviau knygelę, kad pasakytų, kaip čia su tais sutaupytais pinigėliais. Pamaniau, gal galima tą 100 Lt paprasčiausiai išsigryninti.

Ji, pažvelgusi į mus, prasitarė, kad sąskaitoje belikę 29,5 Lt. Mus ištiko lengvas šokas. Po to darbuotoja paaiškino, kad iš pradžių sąskaitos tvarkymo mokestis buvo 0,9 Lt, po to jau - po 3 Lt ketvirčiui.

Aišku, sąskaitą uždarėme. Paskaičiavau, kad grynųjų išmokėjimas pareikalaus dar 8 Lt. Taigi būtume atsiėmę 21,5 Lt. Kadangi aš turiu sąskaitą banke, tai bankas paėmę 5 Lt už dukros lėšų perkėlimą į mano sąskaitą, pervedė... 24,5 Lt.

Kodėl visą tai rašau? Galbūt kažkas perskaitę mūsų istoriją pagalvos apie vaikų, anūkų sąskaitas banke.





Komentarų nėra: