2015-02-02

Lithuanian Foreign Affairs

Aferos!

Baikit - pasiekimai, laimėjimai!

Baikit, sakau!

– Šiose vaikų pagrobimo istorijose įžiūrėjau vieną bendrą priežastį – vaikai grobiami iš nevilties, lietuviams nesulaukiant jokios Lietuvos pagalbos. Tai tiesa? – paklausiau N.Ozolinos.
– Taip. Dėl savo vaikų Norvegijoje kovojantys lietuviai nurašomi Lietuvos institucijų kaip alkoholikai ir smurtautojai. Tai – melas.
Tad kodėl tie esą degradavę lietuviai taip kovoja dėl savo vaikų net rizikuodami atsidurti kalėjime? Lietuvos valdžios abejingumas – didžiausia gėda.
Barnevernet“ žino, kad Lietuvos instancijos nuolankiai nesikiša, todėl lietuvių vaikai yra lengvas grobis. Beviltiškose situacijose lietuviai paliekami vieni. Lietuvai jų vaikų nereikia.
Nepamirškime, kad Lietuva praranda savo mažuosius piliečius visam laikui.
Nes praleidę kelerius metus norvegų globėjų namuose, jie pamiršta lietuvių kalbą, nieko negirdi nei apie Lietuvą, nei apie jos kultūrinį, tautinį savitumą. 
Lietuva ne tik nepadeda savo piliečiams, bet net užsimerkia prieš šią problemą.
Galiu tai drąsiai teigti, nes jau daug metų dirbu vertėja teismuose lietuvių vaikų atėmimo bylose.
Žinau tų bylų užkulisius, matau suklastotus liudijimus. Rizikuoju prarasti gerai mokamą darbą, bet nebegaliu tylėti.
– Ar galite pagrįsti savo teiginį, kad Lietuva užsimerkia prieš atimamus ir norvegams atiduodamus vaikus, kad jie tėvynei nereikalingi?
– Rugsėjo 15 dieną Osle, Lietuvos ambasadoje, svečiavosi Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Odeta Tarvydienė, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Seimo narė Orinta Leiputė.
Esą buvo atvykę pasidomėti, kaip spręsti tą problemą. Tačiau jie net nepasivargino susitikti su nukentėjusiais tėvais! Jų vizitas nuo mūsų, lietuvių bendruomenės, buvo nuslėptas. Jie išvyko nesusitikę nė su viena vaikus praradusia šeima.

Tėvynę!
Žinoma!

O tų Lietuvos piliečių...

Bus tų piliečių!

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) teigia gavusi informaciją, kad septynmetį lietuvį Švedijos institucijos dar praėjusį trečiadienį perdavė Norvegijos socialinėms tarnyboms.
"...Pas mus tikrai nėra tokių standartų, kaip ten...“, – kalbėjo L.Linkevičius.
Ar mes neatimam svetimų šalių piliečių vaikų?
„ ... O tarnybos net nesidalina informacija dėl minėtų konfidencialumo priežasčių“, – sakė ministras.

Komentarų nėra: