2015-05-18

American International Group Vilniuje

2008.10.23
Bankrutavusi ir rugsėjo mėnesį nacionalizuota draudimo kompanija „American International Group“ (AIG) dėl nemokumo sustabdė išeitinės išmokos mokėjimą buvusiam direktoriui Martinui Sullivanui, rašo „The Financial Times“. 

Kompanija taip pat užšaldė apie 600 milijonų dolerių išmokų, skirtų padalinio „AIG Financial Products“ vadovams. 

Tarp jų pateko padalinio vadovas Josephas Cassano, turėjęs gauti 69 milijonus, ir dar penki vadovai, kuriems buvo skirta 93 milijonai dolerių. Įmokų mokėjimas nutrauktas pareikalavus Niujorko valstijos prokuratūrai. 

Valstijos prokuroras Andrew Cuomo sako, kad jei JAV mokesčių mokėtojai parėmė AIG, tai jų lėšų išsaugojimas turi tapti prioritetiniu įmonės uždaviniu. 

Šiek tiek anksčiau AIG, kurios įsipareigojimai Federalinei rezervų sistemai viršija 120 milijardų dolerių, vadovams buvo pateiktos pretenzijos dėl konferencijos, surengtos prabangiame Kalifornijos kurorte. A. Cuomo pareiškė, kad valstybės parama AIG vadovybę „pavertė dar labiau neatsakinga“.

American International Group, Inc. (AIG), pasaulinė draudimo organizacija, veikianti daugiau kaip 130 šalių ir jurisdikcijų. AIG įmonės aptarnauja komercinius, institucinius ir individualius klientus per didžiausią pasaulyje turto, nelaimingų atsitikimų ir gyvybės draudikų tinklą.

Viena nuo 2008 m. pasaulio ekonominė krizės nukentėjusių bendrovių. AIG vien per ketvirtąjį ketvirtį prarado 60 mlrd. USD. Iš viso AIG nuostoliai per 2008 metus gali siekti beveik 100 mlrd. USD. Tai būtų didžiausias nuostolis, kurį patyrė amerikiečių bendrovė. Įmonės akcijos 2008 m. rugsėjo mėnesį nukrito 95 procentais. Federalinis Rezervo Bankas ir JAV vadovybė iš viso suteikė AIG $182.5 mlrd. USD paskolą. 

„American International Group“ bendrovė savo Honkonge registruotai „American International Assurance“ (AIA) planavo skelbti pirminį viešąjį akcijų pasiūlymą, taip siekiant grąžinti bent dalį iš 182 mlrd. USD JAV vyriausybės skirtos pagalbos. Vėliau AIG ketino perleisti didžiausiai Jungtinės Karalystės draudikei „Prudential“ savo gyvybės draudimo bendrovę Azijoje už 35 mlrd. USD. Tačiau galiausiai AIA atsiskyrė nuo AIG ir prisitraukė $20,5 mlrd USD išleisdama savo akcijas Honkongo vertybinių popierių biržoje.


2015 m. AIG paskelbė apie Šiaurės ir Rytų Europos aptarnavimo verslo centro atidarymą Vilniuje.

Pasak AIG viceprezidento Rosso McConnello, atsakingo už AIG aptarnavimo paslaugas visame pasaulyje, sprendimą investuoti Lietuvoje nulėmė patraukli darbo rinka su aukštu išsilavinimo lygiu pasižyminčiais, gerus kalbinius įgūdžius turinčiais, profesionaliais žmonėmis, įskaitant ir daug užsienio studentų, studijuojančių Lietuvos universitetuose.

Elertė 
"Klasikos" radijas ką`tik pranešė, kad Lietuvos Prezidentė 
susitiko su didžiausios pasaulyje 2008 metais bankrutavusios draudimo organizacijos American International Group vadovais ir aptarė verslo plėtros galimybes mūsų šalyje.

Komentarų nėra: