2017-01-19

Dresiruotos blakės

Šiandien klausiaus dviejų garbaus amžiaus vyrų prisiminimų apie jaunas dienas. Vienam jų lemta buvo aukštus mokslus krimsti Sibire, kitas gi, kiek jaunesnis, po Sibirą su Lietuvos studentais, pats toks būdamas, bastėsi turistavo.

Tai jis ir pasakojo apie Barnaulą, miestą, kurio viešbuty teko stebėt sienom lipančias blakes: lipa lipa, paskui nuo lubų - pliokšt, krenta žemyn.

Po to vėl lipa.

Mat jų, blakių, verslas toks*.

- "Altajaus" viešbuty
buvai - kituos Barnaulo viešbučiuos tuo metu nebuvo blakių, - abejonių nekeliančiu balsu pareiškė vyresnysis.

Ir pridūrė:

- Mes, būdavo, studijų laikais dresuodavom blakes: nubrėžiam kreida apskritimą ant stalo ir paleidžiam jo vidun blakę. Kol viduj apskritimo vaikšto, neliečiam jos, o jei ropoja jo išorėn - kišam tokią maišelin su tabaku, pauostyt, ir palaikom ją ten. Po kelių tokių nuotykių blakės, būdavo, jau tvarkingai vaikštinėja - apskritimo viduje.

Klausykite, ponios ir ponai!

Ar mes patys sykiais nesam panašūs į dresiruotas** blakes?

O ką pasakys panelės irgi ponaičiai?

O jūs, vaikeliai?

* O dabar - ir man (aš gi iš sovietmečio, o ir Sibire buvau (nemačiau ten, beje, blakių - o Pitery mačiau)) Siur Prizas:
Blakės.

Большинство людей говорят о клопах исключительно как о кровососущих паразитах человека, несмотря на то что лишь представители одного не богатого видами семейства (из многих десятков семейств и десятков тысяч видов) непосредственно приспособились к питанию человеческой кровью. Тем не менее, отчасти мнение о клопах как о ярко выраженных кровососах обосновано тем фактом, что изредка отдельные особи видов, обычно не питающихся кровью человека, а лишь сосущих жидкости мелких животных, всё же нападают на человека. Происходит это не только в тропических странах, но и в средней полосе России. Однако эти случаи довольно редки и являются, по-видимому, «ошибкой» клопов с выбором объекта питания[8].

** Mūsų dresiravimui - šiuolaikinės blakės:)










Komentarų nėra: