2017-02-01

Leopard, tank

Karmėlavoje esančiame Kauno oro uoste trečiadienį nusileido apie 70 Vokietijos karių, dalyvausiančių Lietuvoje kuriamame tarptautiniame NATO batalione.

NATO...

Vokiečių karius oro uoste pasitiko praėjusią savaitę į Lietuvą atvykęs bataliono vadas iš Vokietijos Christophas Huberis. „Mano nuomone, savo buvimu čia kuriame labai stiprų NATO solidarumo simbolį ir prisidedame prie NATO gynybos ir NATO atgrasymo“, – žurnalistams sakė C.Huberis.

Iki vasario pabaigos iš viso į Lietuvą turėtų atvykti apie 450 Vokietijos karių su tankais, pėstininkų kovos mašinomis ir kita technika. C.Huberis sakė, jog vokiečiai į Lietuvą atsigabens šešis tankus „Leopard 2A“,
20 pėstininkų kovos mašinų „Marder“.

Leopard...

The light tank VK 1602 Leopard 
was a planned German reconnaissance vehicle designed from March through October 1942, with the serial production scheduled for April 1943, but the project was abandoned before the first prototype was built.

Production was scheduled to begin in April 1943, but the project was cancelled in January of that same year. The reason for this was that the 50 mm L/60 was insufficient for combat against modern Soviet and Western tanks, though it was useful against the British and American light tanks and Soviet amphibious light tanks.

Manau, kad geriausia išeitis visiems tokia: Vokietija nesiunčia Lietuvon savo kryžiuočių palikuonių, pasirašo, jei tokios dar nėra, Taikos sutartį su SSRS teisių perėmėja Rusija, o ši, pagal Potsdamo sutartį,
prūsų žemes su Kunegsgarbu ir Palvininkais, kur mūsų gintaras, perduoda Lietuvai, kuriai šių žemių priklausomybę taip įtikinamai įrodė.

Komentarų nėra: