2018-05-07

Pavojus: Priklausomi Liberalai!

O gal Turginiai?

Smulkaus ir vidutinio verslo partija – Lietuvos politinė partija, įkurta 2006 m. lapkričio mėnesį. Užregistruota Jonavos rajone Gumbiškių kaime. Partijos vadovu išrinktas Smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos „Dirbk ir klestėk“ pirmininkas Žanas Mongirdas. Partija pareiškė norą dalyvauti 2007 m. vasario 25 d. savivaldybių rinkimuose Kaune.

Idėja kurti partiją paskatino Kauno stoties turgaus prekeivių nepasitenkinimas Kauno apygardos administracinio teismo sprendimu atmesti skundą dėl Savivaldybės sprendimo parduoti 51 proc. jai priklausančių UAB „Stoties turgus“ akcijų. Nusivylę teisingumu, prekeiviai užsimojo dalyvauti savivaldybių tarybų rinkimuose (turguje dirba apie tūkstantį prekeivių). Prekeivių lyderis Žanas Mongirdas, prie kioskų sukvietęs prekeivius, ragino juos išsirinkti savo kandidatus į Kauno miesto tarybą: „Artėja rinkimai, o be jūsų niekam nerūpi turgaus ateitis, todėl eikite į politiką“.

Prie ko 2006?

Valstybės saugumo departamentas konstatavo, kad koncernas „MG Baltic“ tapo grėsme Nacionaliniam Saugumui*.

VSD pažymi, kad „MG Baltic“ tapo įtakingiausia Lietuvos verslo grupe, nes 2006 m. įsteigė savo pilnai kontroliuojamą partiją!

..., todėl turėjo išskirtinę įtaką politiniuose sluoksniuose. Be to įmonė kontroliavo žiniasklaidos priemonę – televiziją LNK.

Kaip rašo VSD, „MG Baltic“ vadovai Darius Mockus ir Raimondas Kurlianskis, siekdami užsitikrinti finansinę naudą ir asmeninę įtaką, 2002 m. parengė ilgalaikę veikos vystymo strategiją, kuria siekė paveikti valdžios institucijas, teismus, sukurti ir palaikyti ryšius valdžios institucijose bei gauti iš jų informacijos.

Savo strategijai įgyvendinti „MG Baltic“ pasitelkė politikus, valstybės tarnautojus ir pareigūnus, kurie įtraukti įvairiais neteisėtais būdais – renkant konfidencialią ar kompromituojančią informaciją, šantažuojant, paperkant, manipuliuojant informacija.

Į „MG Baltic“ interesų lauką pateko Aplinkos, Finansų, Kultūros, Svaiketos apsaugos, Susisiekimo, Švietimo ir mokslo, Teisingumo, Ūkio, Vidaus reikalų ir Žemės ūkio ministerijos. Taip pat Valstybinė mokesčių inspekcija, Viešųjų pirkimų tarnyba, Konkurencijos taryba ir LRT komisija.

Koncernas siekė sau palankių teisės aktų bei užsakymų valstybės įgyvendinamuose projektuose.

„Siekdami įgyvendinti savo neteisėtus interesus „MG Baltic“ vadovai pasitelkė tarpininkus, kurie palaikė ryšius su politikais, pareigūnais bei pareigūnais“, - rašoma VSD ataskaitoje.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – liberalios krypties Lietuvos politinė partija, susikūrusi 2006 m. vasario 25 d.
Būstinė: Vašingtono aikštė 1, Vilnius.
* Nacionalinio Saugumo Agentas**
** Na, čia 
ai
tai niekis, tiesa?***
*** O čia tai
išvis baikos, ar ne****?
**** Mes juk Swedbanklandijos

Falštybėj!

P.S. VSD pabrėžia, kad „MG Baltic veikla“ gali destabilizuoti valstybės sąrangą ir demokratinę politinę sistemą.

Galim (turiu omeny Lietuvą) nebe taip stabiliai eit dugnan?

Ar tas „MG Baltic" liko paskutinis Vakarų neužvaldytas ekonominis padaras Lietuvoj?


Komentarų nėra: