2018-05-07

Skaliko Žmona Kalė


kalė̃ sf. (4) J, Mrc, Pd, Mrj, Sml, Plk, Prn, Skr, VšR, Šn, Kt, Skp, Rs, Lk, Ds, kãlė (2) J, Tv, Slnt, Krtn, Kal, Šts, Vvr, Šn, Sn, Mrc, Dsn; SD356, R211, M
1. DP116 šunų patelė: Vilkas kalelę papjovė, gale laukelio pakorė OG92. Buvo toki senukai; jie turėjo karvaitę, kalaitę ir mergaitę BsPIV91. 
^
 Kur kalė laka, ten ir loja J.Jabl. Dažnai maža kalė didelį šunį pagimdo Sd. Jei kalė kanda, visa ruja puola LTR(Al). Tylėk kai kalė nelojus (nekalbėjus)Sln. Alsuo[ja] kaip Dauliaus kalė, varlę rijusi Pln. Ir jo širdis ne kalỹtė: duok ir jam Alk.
2. prk. menk. liežuvininkė moteris: Ta boba tai jau kalių̃ kãlė Gs. Pina liežuvius kai kãlė Ds.
3. Pd psn. vestuvių dalyvė, kuri turi ginti jaunosios pusę.
4. Krtn, Kal priešakinė ratų dalis, prie kurios pritvirtinamas pertraukas.
5. Šts prietaisas pakelti vežimui (tepant ratus).
6. Grk įrankis, kuriuo matuojamas atstumas tarp grebėstų.
7. Šlv girnų dalis (milinio apačioje).
8. Mrj, Šn žr. kaliukė 1.
9. Dbk įrankis loviams skaptuoti.
 kai̇̃p iš kalė̃s gerklė̃s ištráuktas labai susiglamžęs: Tas raištis (tokia skara) surukęs, it iš kalės gerklės ištrauktas Šts.
kalė̃s liežùvį įsisiū́ti Kt pasidaryti plepiam ir įgeliančiam: Tu įsisiuvai kalės liežuvį (apie piršlį) Kš.
kalė̃s mãzgas šunmazgis: Kalės mazgu sumezgė J. Kad ir tu neišmoksti gerai rišti – vis riši kãlės mazgù Brs. Kalės mazgu užmegztas [kaspinas] I.Simon.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio susirašinėjimo skandale nuaidėjusi „MG Baltic“ valdomos žiniasklaidos žurnalisto Tomo Dapkaus
pavardė skamba ir vėl. Teisėsauga atskleidžia, kad žurnalistas figūruoja tyrime dėl neteisėto praturtėjimo.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) kartu su Kauno apygardos prokuratūra atliko ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto praturtėjimo. Šią informaciją portalui patvirtino buvęs FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius.
(tas pats:)).

Pervesdavo milžiniškas sumas

„Buvo man vadovaujant pradėtas tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo“, - tv3.lt patvirtino K. Jucevičius.

Jo teigimu, tirta schema, kuomet Tomo Dapkaus žmona,
naudodamasi bankomatu, įkeldavo dideles grynų pinigų sumas ir jas pervesdavo* savo vyrui**. Neaišku nei iš kur, nei kur keliavo šios sumos. Tačiau įtariama, kad tokiu būdu T. Dapkaus sąskaitoje galėjo atsirasti 200-300 tūkst. eurų.

Na, visokios ten „ikiteisminio tyrimo paslaptys" pradingsta, KAI PAJUDINI AUKŠTAS ASABAS.

Portalas tv3.lt primena, kad T. Dapkaus pavardė pastaruoju metu skambėjo D. Grybauskaitės ir E. Masiulio susirašinėjimo kontekste. Prezidentė viename savo laiškų E. Masiuliui rašė, kad LNK žurnalistas Tomas Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką***

kalė̃s mãzgas šunmazgis: Kalės mazgu sumezgė J. Kad ir tu neišmoksti gerai rišti – vis riši kãlės mazgù Brs. Kalės mazgu užmegztas [kaspinas] I.Simon.

* Matot: vieni stengias „išgrynint", o čia - atvirkščiai:)

** Tai bent žmona, ką:))

*** „Skaliko“**** klausimai Grybauskaitei

**** Visi šunes***** loja,
Uodegas kilnoja,
Tiktai vienas Margis - ne...

NePatikimas Asmuo:)

***** Na, žinoma - šunauja,
kad ją kur:))


Komentarų nėra: