2014-07-27

Patvorinis Cameronas


NNA duomenimis, Jungtinėje Karalystėje yra apie 50 tūkst. vadinamojo tamsiojo interneto vartotojų, nuolat ieškančių nuotraukų ir vaizdo klipų, kuriuose užfiksuota prievarta prieš vaikus.

Dauguma įtariamųjų britų pedofilų – vyrai, tačiau yra ir moterų. Visų jų suimti ir įkalinti beveik neįmanoma, nes Jungtinės Karalystės kalėjimuose iš viso yra apie 85 tūkst. vietų ir šios institucijos jau ir taip skundžiasi, kad yra perpildytos.

Išaiškėjo, kad legendinis BBC televizijos ir radijo laidų vedėjas, Britų Imperijos ordino kavalierius seras J.Savile’as per 60 metų trukusią karjerą lytiškai išnaudojo 450 mergaičių, berniukų ir moterų. Jauniausiai aukai – penkeri metai.

Būta atvejų, kai savo aistras iškrypėlis tenkino BBC studijoje. Kiti jo nusikaltimai užfiksuoti mokyklose, ligoninių palatose, net morge.


Pernai ir šiemet vyko itin gerai žinomų britų visuomenės veikėjų – BBC laidų vedėjo, dainininko ir dailininko Rolfo Harriso, BBC didžėjaus Dave’o Lee Traviso, publicisto Maxo Cliffordo, BBC sporto komentatoriaus Stuarto Hallo – teismo procesai.

Visi šie britų pramogų verslo veteranai dabar sėdi už grotų, dar tuzinas laukia teismo. Prisikasta ir iki buvusių politikų.

„Nepaliksime akmens ant akmens, kol nesuseksime skriaudikų ir kol nesužinosime, kodėl jiems taip ilgai pavyko išvengti teisingumo“, – liepos pradžioje žadėjo (PATVORINIS) ministras pirmininkas Davidas Cameronas.


Tiesa, tyrimo pradžia itin nevykusi. Vadovauti tyrimui buvo paskirta buvusi Aukščiausiojo teismo teisėja baronienė Elizabeth Butler-Sloss.

Tačiau greitai paaiškėjo, kad šios moters tikras brolis, dabar jau miręs buvęs prokuroras Michaelas Haversas, buvo asmeniškai atsakingas dėl kelių numarintų teisinių bylų prieš aukšto rango pedofilus.
Pavyzdžiui, būtent M.Haversas daugiau negu prieš 30 metų nusprendė nekelti bylos žinomam diplomatui, britų ambasadoriui Kanadoje Peteriui Haymanui. 

Tik gerokai vėliau šis asmuo buvo įkalintas už pedofilinės pornografijos platinimą.
Net nepradėjusi darbo teisėja E.Butler-Sloss paskelbė atsistatydinanti. Tiek ministras pirmininkas D.Cameronas, tiek opozicinės Leiboristų partijos lyderis Edas Milibandas sutaria, kad naujas kandidatas į tyrimo vadovo postą turi būti surastas kuo greičiau.

Antrasis tyrimas bus kur kas trumpesnis ir mažesnės apimties. Jo metu bus išsiaiškinta, kaip iš archyvų pradingo 114 dokumentų, kuriuose galėjo būti konkrečios informacijos apie politikus pedofilus.

Jam vadovaus vaikų gynimo organizacijos NSPCC vadovas Peteris Wanlessas.


Dar 1981-aisiais britų parlamentaras leiboristas Geoffrey Dickinsas ėmė viešai kalbėti apie tai, kad Bendruomenių Rūmuose veikia pedofilų grupė.

1983-iaisiais jis savo kaltinimus pakartojo: esą aukščiausiuose valdžios sluoksniuose yra „dideli vardai“, susiję su vaikų tvirkinimu.

Tais pat metais G.Dickinsas surinko įrodymų ir įteikė juos tuometiniam vidaus reikalų ministrui serui Leonui Brittanui.

Iki pat mirties 1995-aisiais G.Dickinsas teigė, kad dokumentuose buvo aiškiai įvardinti bent 8 politikai, kurie dalyvavo atgrasiose orgijose Pietų Anglijos vaikų namuose.

Parlamentaras taip pat įrodinėjo, kad XX a. 7-ajame dešimtmetyje veikusi legali organizacija PIE („Paedophile Information Exchange“; Pedofilų keitimosi informacija organizacija) sugebėjo infiltruoti savo atstovus į valdžios institucijas.

Iš tikrųjų tik pernai ir šiemet ėmė aiškėti, kad pedofilijos garbintojai iš PIE prieš tris dešimtmečius sugebėjo savo veiklai gauti finansavimą iš mokesčių mokėtojų kišenės. 

Pinigus pedofilams seikėjo ne bet kas, o ta pati Vidaus reikalų ministerija.

 
 

Skandalas subliūško, jo herojai dingo iš eterio

Eteris:)

O Jungtinėje Karalystėje kova tiktai įsisiūbuoja, mat neslepiama – klanas yra, pedofilija įsismelkusi į itin aukštus sluoksnius.

Komentarų nėra: