2014-07-27

Separatistinis pareiškimas

Kartu sudarančios maždaug penktadalį viso pasaulio ekonomikos ir turinčios 40 proc. jo gyventojų BRICS šalys Tarptautiniame valiutos fonde (TVF) turi tik 11 proc. balsų. Pavyzdžiui, antroji pagal dydį pasaulio ekonomika Kinija turi tiek pat balsų, kiek Beniliukso šalys. Tačiau Vakarų valstybės jau kurį laiką niekaip nesiryžta išspręsti šio pusiausvyros trūkumo.

Šiuo Brazilijos mieste Fortalezoje pasirašytu susitarimu siekiama sukurti atsvarą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų hegemoniją turėjusiai Bretton Woods sistemai. Tačiau ar naujosios institucijos iš tiesų gali mesti rimtą iššūkį Pasaulio bankui ir Tarptautiniam valiutos fondui?

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis mano, kad ne, ir susitarimą vadina separatistiniu pareiškimu.

Eko Nomos - savo stichijoje.

Susitarimą vadina pareiškimu.

Separatistiniu

Kad ne $, kurio vienintelio ženklas įdėtas kompiuterio klaviatūron, yra šio separatistinio BRICS Pasaulio banko valiuta, neužsimena.

Kad Bretton Woods sistemą tojo $ USA ir sugriovė, 1971-ais, sugriovė dėl to paties $, tyli.

Nepastebi, kad kylančios BRIC S - Little mouth, tuo labiau neaiškina, kodėl.

Mar 26, 2013

BRICS Nations Plan New Bank to Bypass World Bank, IMF

September 11, 2012

Ar ne todėl rusai fašistais tapo?

Revolution!

Kylančių ekonomikų grupės BRICS viršūnių susitikimas, vyksiantis šią savaitę (apie jį ir šnekama) Brazilijoje, žlugdo Vakarų šalių pastangas izoliuoti Rusiją ir byloja apie besikuriantį daugiapolį pasaulį, už kurį pasisako šis blokas.

Synoikos!




Komentarų nėra: