2017-01-02

Karjeros valstybė


Pirmadienį (šiandien, 2017 01 02)  apie 14 val. 55 min. Vilniaus policijai buvo pranešta, kad viename iš Gilužio g. kiemų su automobiliu „Opel“ važinėjo girtas vairuotojas ir daužė (ne, ne akmens luitus karjere, o)
kitus automobilius.

Žmonės pranešė, kad girtuoklį sulaikė, atėmė raktelius, o jis pats tvirtina dirbąs Generalinėje prokuratūroje, nors, tiesa, jis ir nėra prokuroras.

Į įvykio vietą nuskubėjo policijos patruliai. Jie patvirtino, kad sulaikytas Generalinės prokuratūros darbuotojas – karjeros valstybės
tarnautojas. Į alkotesterį jis pripūtė 2,83 prom.

Karjeros valstybės tarnautojai

Priimami į tarnybą neterminuotam laikui, jų veiklą reglamentuoja Valstybės tarnybos įstatymas, įstaigos vidaus tvarkos taisyklės ir pareigybės aprašymai.

Klausiate - atsakome:

Politinio pasitikėjimo tarnautojas gali būti ministro ar ministro pirmininko patarėjas, prezidento ar Seimo pirmininko patarėjas. Savivaldos lygmenyje tai yra savivaldybių administracijų vadovai, administracijų vadovų pavaduotojai“, – aiškina E. Žukauskas.

Anot specialisto, karjeros tarnautojai dažniausiai priimami paskelbus viešą konkursą, kuriame keli pretendentai varžosi tarpusavyje, kuris iš jų yra geresnis, ir vėliau yra priimami neterminuotam laikui. Priimti į karjeros valstybės tarnybą jie gali būti perkeliami į kitas pareigas ar paaukštinami, priklausomai nuo darbo rezultatų. 
Tai yra stabilesnė* valstybės tarnybos** dalis.

* Na, Naujųjų Metų proga šiek tiek išsistabilizavo stabilioji dalis...

** Mūsų tarnams (valstybė - tai mes!) reikia mokėti - ne MMA, ne BMA, bet BD.
:)
Čia gi ispaniškai...

Komentarų nėra: