2014-12-14

Keisti rusai


Iš Rusijos paskui „Skype“ traukiasi ir „Google“.

Interneto gigantas uždaro savo inžinerinį padalinį Rusijoje ir iškrausto darbuotojus į kitas šalis. Kalbama, kad taip „Google“ reaguoja į Rusijos Dūmos priimtą reikalavimą visų šalies piliečių duomenis laikyti tik Rusijoje įrengtuose serveriuose.
Kokie keisti rusai!

Štai iš Lietuvos Gūglė nesitraukia.
Šalies verslo plėtros vadovo pareigas lietuvis eina Lenkijoje, nes kol kas biuras Lietuvoje neįkurtas.


Kviečiame prisijungti prie mūsų! Šįkart auganti “Google” Lietuvos komanda ieško papildomo nario savo rinkodaros padaliniui.

Užpraeitų Velykų proga kompanija „Google“ pranešė džiugią žinią Lietuvos gyventojams. Kurį laiką šios interneto gigantės atstovai, besižvalgę Baltijos šalyse, nusprendė atidaryti naują padalinį Lietuvoje!
Įtariama, kad „Google“ jūroje stato super-slaptą padalinį (Video):)

JAV federalinė komunikacijų komisija (FCC) praėjusią savaitę nubaudė „Google“ už vengimą bendradarbiauti tiriant jai keliamus privatumo pažeidimus. Nenoras bendradarbiauti iškėlė klausimą, į kurį IT milžinė vengia atsakyti jau kelerius metus – kam reikėjo rinkti milijonų žmonių privačius duomenis.

Iš pradžių „Google“ atstovai neigė, kad belaidžiu ryšiu buvo gauta kokių nors privačių duomenų. Kiek vėliau atskleidė, kad į specialius automobilius pateko tik kai kurių bylų – pavyzdžiui, elektroninių laiškų – fragmentai, o galiausiai pripažino, kad gavo pilnus el. laiškus, internetinius pokalbius ir gausybę kitų bylų.

Privatūs duomenys į viešumą nepateko ir nebuvo panaudoti, tačiau vis dar neatsakyta į klausimą, kodėl bendrovė juos rinko. Nors patys „Google“ atstovai aiškina, kad į programinę įrangą įtraukti kodą, kuris rinktų informaciją ne tik apie belaidį ryšį, bet ir privačius belaidžiu ryšiu siųstus duomenis buvo klaida, daugelis kritikų sunkiai supranta, kaip toks kodas galėjo būti įtrauktas per klaidą.

Komentarų nėra: