2014-12-20

Déjà vu

Deja, pirmasis litas gyvavo tik 18 metų – po Sovietų okupacijos Lietuvoje buvo naudojami rubliai.

Deja, antrasis litas gyvuos tik 21 metus – po antrai dienai pratęsto referendumo dėl Lietuvos stojimo Europos Sąjungon su alumi už centą Lietuvoje nebuvo leista surengti referendumą dėl lito išsaugojimo.


1 dejà sf. (4)
1. SPI334, MŽ, K vargas, bėda; dejonė: Aš laukiau čia tavęs, kilnioji valanda, palikęs kelyje gyvenimo dejas V.Myk-Put. Apsakyk jai mano dejas ir sunkų vargelį LTR(Zp). Iš Amerikos perskamba deja dėlei didžio karščio LC1885,31. Visur deja, vargai ir nelaimos S.Dauk. Deja šitam žmogui, kuris ką piktinaDP519. Aš jūsų giesmes į deją perversiu CII935.
2. (neol.) lingv. jaustukas: Ai, oi yra aistė, arba deja S.Dauk.
3. (neol.) S.Dauk šauktukas.

dejà interj. KI670, Š, dẽja DP282; MŽ gaila, aiman: Ai deja N. Bet deja! nėkas tus gerus žmones nepamokė su ugnimi ir su žvake saugiai elgtis S.Dauk.Deja, aš neturiu rš.

Lietuvai nuosavybės teise priklausiančio bet Lietuvos neklausančio Lietuvos banko mainetų žiniuonys, kas čia - daugiau nei dvie tūkstančių metų senumo raitelis su kalaviju ar be?



4 komentarai:

audrius rašė...

Dejuoti yra zavu, du kartus zaviau, nei vienu litu litavoneje buti... de bilytishkumas, ania!

Pa dezavuojam dvi byliai tarp esybiu dejuodami, juk pasaulis augkshtyn kojom daug zavesnis ir juk nebusime mes savimi patenkinti beee dejavimu, ar ne?

2. bėdoti, skųstis: Kad skauda, vaitok, kad rūpi, dejúok, t. y. iš rūpesčio dejúo[ja] žmogus, o iš skausmo vaito[ja] J. Jam niekada nebūna gerai, dejuoja kaip amžinas ubagas Jnš. Pavargęs nieks nedejãvo, betvisi visur sumišai šokinėdami džiaugės K.Donel. Aš tai su juo nebedejúoju

De, du, dvejos, bi, ... bi joti, bi loti, bi... Bijomase biomesija bi joja du brolaliai karozygin ant pa kgoniaus...

audrius rašė...

De du bi jociai deplijoriai depilavoja tempilietishkai...

http://cy.wikipedia.org/wiki/Urdd_y_Deml

audrius rašė...

Jo su liudnu pavasariu daug liudu pavasariu liudnai dejuodami buriais po du de joja liudname ryteryje...

dejúotojas, -a smob. (1); L117 kas dejuoja: Kai ateina pavasaris, tai daug tokių dejúotojų atsiranda Ds.

audrius rašė...

Keistas dejavycius pasirodantis per amziu po keleta metu padejuot, padezavet, pedek dieve gedi mino norams sviecej geidi minorinej v elnio dzyvin ragio ganukoje sviesti piemeneliams...;)

Padainuokim liudnos bijomesijos vycio sapalionishka dainavija:

http://youtu.be/M4brS2xdXgg