2014-12-05

Pensavimo geronomika

Naujadarai...
 
Verslas/Geronomika       
Publikuota: 2014 gruodžio 4d. 15:54


Ūkio (kodėl ne Eko?) ministerijos sprendimu patvirtinti visuotinės dotacijų (ne duotacijų - nes to endow:))) priemonės „Dalinis palūkanų kompensavimas“ pakeitimai gerokai palengvino smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams priėjimą prie finansavimo – paskolų gavėjams ir lizingo sandoriams buvo pradėtos taikyti naujos palūkanų kompensavimo lengvatos. Per visą priemonės įgyvendinimo laikotarpį šiomis lengvatomis jau pasinaudojo daugiau kaip 4 tūkst. verslo subjektų. Paraiškas smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai gali teikti iki 2015 m. rugpjūčio 31 d.

Dėl taikomų lengvatų turėtų itin nudžiugti verslininkai, šiemet pasirašę garantuotų paskolų bei lizingo sutartis. Kuomet projekto vykdytojo registravimo vieta yra Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos miestų savivaldybių teritorijose, sutartims taikomas 70 proc. palūkanų kompensavimas. Net 95 proc. palūkanų kompensuojamos projektų vykdytojams, kurių  registravimo vieta yra regionai.

Siekiant sumažinti įmonių patirtus nuostolius dėl Rusijos paskelbtų sankcijų, ūkio (eko?) ministras Evaldas Gustas pasirašė įsakymą, kuriuo įmonėms bus kompensuojama 95 proc. metinių palūkanų nepriklausomai nuo to, ar jos veikia regionuose, ar didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Šventas reikalas!

Va taip jums, rusai!

Turit jus Penzą, o mes, užtat - pensavimo mechanizmą!

O kas gi čia?

Kreipimesi į Rusijos Federacijos susirinkimą, V. Putinas pasiūlė atlikti visišką į Rusiją sugrįžusio kapitalo amnestiją. Rusijos prezidentas taip pat pasiūlė savotiškas trejų metų atostogas visoms verslo priežiūros institucijoms. Tą laiką bendrovės, galinčios įrodyti savo pelningumą, bus atleistos nuo visų patikrų.

Rusijoje mokestinės sąlygos bus užfiksuotos ketverių metų laikotarpiui. Tai ketvirtadienį pareiškė V. Putinas.

Pasak V. Putino, gamybos įmonėms, pradedančioms savo veiklą nuo nulio, bus taikomos dvejus metus galiojančios mokestinės lengvatos.


Gal jie Penza penzuos?

Mes tai turim kuo!
 
Na, bet...

Grįžkim Lietuvon Tėvynėn!

O kodėl, kaip sakė ūkio viceministras M. Skarupskas, pareiškėjams vertėtų atkreipti dėmesį, jog norint susigrąžinti dalį palūkanų, bendra paskolos suma neturi viršyti 2,5 mln. litų (724 050 eurų)?

Stalčiukas, iš kurio mūsų Vyriausybė pinigus smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų paskolų palūkanų kompensacijoms trauks, mažokas?

O kas tokie milijardais skaičiuoja? 

O iš kur tie milijardai irgi trilijonai randas?

O kodėl  95 proc. kompensuos, o ne, pvz., 105 proc.?

Gal mūsų Ūkio (ar, vis tik, Eko?) ministerijos ministras (kunigo tarnas juk - ar ne šitos bažnyčios?) ir viceministras negirdėjo, kad šį rudenį Vilniuje viešėjęs ECB pirmininkas Mario Draghi apie šitaip palūkanas kalbėjo 2012 m. liepos 26 d. Landynėj:  

padėtis, kai PUSĖ VALIUTŲ ZONOS ŠALIŲ MOKA PALŪKANAS VIRŠ ŠEŠIŲ PROCENTŲ, O KITOS - NEIGIAMAS, NĖRA NORMALI.

Juk, nors 2 metai prabėgo nuo tos Supermario kalbos, niekas nepasikeitė.


Kokie 105 proc. būtų žininga!  

Tiesa?

compensate (v.) 
1640s, "to be equivalent;" 1650s, "to counterbalance, make up for," from Latin compensatus, past participle of compensare "to weigh one thing (against another)," thus, "to counterbalance," from com- "with" (see com-) + pensare, frequentative of pendere "to weigh" (see pendant). Meaning "to recompense, remunerate" is from 1814. Related: Compensated; compensating.
To be equivalent!
.
Kaip tas dvi eksponentes ekvivalenčiom, vienodom padaryt?
O pensininkams pensijas irgi pensuosim?

Ar apsieis?

Apsieis senoliai - ne verslininkai juk:)
.
Gal (dailiau aprengę), išsiųsim juos ten, kur geriausia pasenti, kur mūsų pensininkų vaikai aniems geriausiai senstantiems pensijas savo prakaitu uždirba?

O gal pensavimo meistrai jau nusipeza visiškai?

pèzti, pę̃zta, pẽzo intr. darytis netikusiam, tižti.
išpèzti intr. apsileisti, ištižti: Teip išpẽzus paliko, ka nieko nebegalia! Škn.
nupèzti intr. Kair nusilpti, suvargti, sutižti: Ka ji jau visai nupẽzo Jnš. Kodėl tu šiandie toks nupẽzęs? Žg. 
×pèzas (l. peza) sm. (2) garuose virtas kukulis: Pèzai kepasi ant garo J.

Komentarų nėra: