2013-07-24

Pinigų karta

„Rizikos valdymo specialisto darbas yra suvokti, kad žmogus nėra dievas“, – tikina šios profesijos atstovas dirbantis Šveicarijoje Tomas Tautkus.

Didžiausias iššūkis šioje profesijoje – įtikinti vadovus, jog jų sprendimai nėra teisingi. „Paprastai žmonės pervertina sėkmės galimybę arba priimdami sprendimus vadovaujasi emocijomis, todėl rizikos valdymo specialistas visas potencialias rizikas turi paversti skaičiais, iš kurių aiškiai matosi, ar rizikuoti verta“, – sako T.Tautkus.

T.Tautkus karjeros galimybes Lietuvoje taip pat vertina skeptiškai. Anot jo, vienintelė tokios profesijos perspektyva mūsų šalyje – bankai, mat verslininkai rizikos valdymo specialistus samdo labai retai.

Pinigų karta.

Nenubausti fašistai, rašo Tomas.

Dar jis rašo, kad bijojo maišytų šveicarų (kurie yra vadinami secondomis), nes dėl savo ūgio yra nepanašus į šveicarą, kuris tipiškai yra 15 cm žemesnis.

???

Kodėl bijojo?

Tomas rašo, kad homoseksualai yra savotiška tautinė mažuma, kurios žmonės bijo.

Gal jis pats kažkodėl bijo?

Homoseksualų tauta!

Kaip dauginasi?

Visi pabrėžia mūsų rasizmą, rašo Tomas.

Mūsų - tai lietuvių, o ne primo-šveicarų; nors dar "neišradom" lietuvių secondų.

Tikri rasistai!

Kur gi rasizmas atsirado?

"Aš nesu užtikrintas, ar ši diena kada išauš, man greičiau atrodo, kad lietuvių tauta išmirs ankšsčiau nei supras, kad yra nesvarbu – ar žmogus yra tamsaus gymio, ar homoseksualus, ar kitos religijos. Svarbu yra tai, kaip jis padeda šaliai išgyventi, kaip jis moka mokesčius ir kaip jis yra lojalus savo valstybei", rašo Tomas.

Apie mokesčių mokėjimą Tomas bent trissyk randa progą parašyti.

Kad šie nemoka mokesčių, Tomas nerašo.

Ir šie nelabai moka.

Bankai PVM nemoka.

Tomas rašo:

Laisvai šneku keliomis užsienio kalbomis, matęs daug pasaulio, baigęs aukštąjį, turiu tarptautinius sertifikatus. Bet prastesnis – prastesnis dėl savo gimimo vietos ir paso.

Šioje vietoje puikiai pradėjau suprasti, kodėl musulmonai ar kitos tautinės mažumos renkasi į getus. Šiuos žmones Vakarų civilizacijos izoliuoja, atskiria, žemina (nors tuo pat metu deklaruoja superdemokratiją ir pliuralizmą – ji neveikia). O kodėl neveikia? Dėl žmonių tamsumo.

Tikrai taip.

Dėl tamsumo.

Ir iš Lietuvos dažnas išvažiuoja dėl tamsumo.

Ar tai reiškia, kad, norint jog Vakarai nediskriminuotų lietuvių, Lietuvos sostinės įkūrėjo Gedimino prospektu privalo žygiuoti gėjai?

Šioj vietoj, beje - gėjų paradai ten, kur deklaruojami neveikiantys superdemokratija ir pliuralizmas, senokai rengiami, taip pat ir secondas turinčioje Šveicarijoje.

Ir ką?

O tą, kad pinigų karta verčiama pinigų vergais.

Bet kokia kaina.





Komentarų nėra: