2013-08-09

Lun Dun

Kas tas Lun?

Ach, lingė...

Profesionalas!

dun 1  (dn)
tr.v. dunned, dun·ning, duns
To importune (a debtor) for payment: a dunning letter.
n.
1. One that duns.
2. An importunate demand for payment.

dun1
vb duns, dunning, dunned
(Economics, Accounting & Finance / Banking & Finance) (tr) to press or importune (a debtor) for the payment of a debt
n
1. (Business / Professions) a person, esp a hired agent, who importunes another for the payment of a debt
2. (Economics, Accounting & Finance / Banking & Finance) a demand for payment, esp one in writing
[of unknown origin]

dun (v.)
"to insist on payment of debt," 1620s, perhaps related to dunnen "to sound, resound, make a din" (c.1200, dialectal variant of din), or shortened from dunkirk (c.1600) "privateer," a private vessel licensed to attack enemy ships during wartime, from Dunkirk, French port from which they sailed. The oldest theory traces it to a Joe Dun, supposedly a London bailiff famous for catching defaulters. Related: Dunned; dunning. As a noun from 1620s.

din...

Prasiskolino visi jiems, geradariams.

Tai dabar tie geradariai ir rėkia: grąžink, grąžink skolą!

din (n.)
Old English dyne (n.), dynian (v.), from Proto-Germanic *duniz (cf. Old Norse dynr, Danish don, Middle Low German don "noise"), from PIE root *dwen- "to make noise" (cf. Sanskrit dhuni "roaring, a torrent").

Лондан.

Mышалоў шаравата-карычневы.

Rytuose tupi
.

Where are you from?

LANDAN!

Shouldn't that be London?

...kthnxbi.



5 komentarai:

audrius rašė...

Keista.
Venaja, lingė, vanagas, krivija,... Kažkas linguoja, lingės, resoros, ?, kažkoks viešbutis,-namis...

http://fi.wiktionary.org/wiki/%D0%BB%D1%83%D0%BD%D1%8C

http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Ven%C3%A4j%C3%A4n_vaakuna&mobileaction=toggle_view_desktop
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4

audrius rašė...

Sakalėliai lingės šakalėliai...

http://en.wikipedia.org/wiki/British_war_crimes

Eugenijus Paliokas rašė...

Suomiškai лу́нь yra suohaukkat, Rusijos vardas čia ne prie ko. Erelius į erbus daug kas mėgsta dėt; sako, kad dvigalvį erelį iš Bizantijos pasiėmė, o herbas atsirado tik 1667-tais, jame eris dvigalvis, o karūnos trys: знаменующие три великие Казанское, Астраханское, Сибирское славные царства. Kieno ta vidurinė, didesnioji, karūna?

audrius rašė...

Lietu -VeNija ir ttt. Pas suomius ir venaja, venus, vena, kaip ir pas daug ką. Gy Venimas, gy vena rasa rate sau saulės rato po saulės ratu pačiame rate.... Ir ne prie ko čia monetariniai-krušasieliniai dariniai kaip rusija, lietuva, uk, juseij ir tt. Paimkim ir uk - venija rikijų ar galim pavadyti sujungta į vEiniją kunį ganų rikija(tvarka, tvartas, tavararikija) ar lietu va( sajunga vienin lieta venija rasų(kraujo, klanų, tautų, tarmių ar dar ko pagal metą). Suomija berods turkams ana kur toli, kaip ir finliandija, tačiau tai lengvyčiai, lingvo franko-lito.
Tegul kur nors atsiranda koks žodžių-vardų paaiškinimas bent kiek rimtas kitų, tai tada gal verta bus susimastyti, o dabar vien lenda tas ką nuo močiutės girdėjau ir galiu suprasti siejant su realybe( realiomis gijomis aplinkos, gamta). Nežinau kaip tai, tą paaiškinti, tačiau bandau tai paaiškinti. Juk ar galėjo Vinius kilt nuo Vilnelių-Vilijų ar viliažo viliandijoj vėliai, nes kažkas tas vietas į vardino? Su gegutėm aišku iš kukavimo, o vien nagais vangoj vanago ...?

audrius rašė...

Kokie paaukštukai daboja kokią šalį. Idomu. Dar einant per kitas kalbas ir visokių čiudų galima rast. Starkiai, harpijos, pelėda, kielės, gervės, vanagynas, varna, o ką jau kalbėti apie vergių izaurų mergelių karvelį ar tundros žasiną...:)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_mad%C3%A1rfajok_list%C3%A1ja


Karas, karas! Varnas su kovais rėkia įspėdamas artimą šalia... Sakalėliai varai danguje visa matančią akimi daboja nuo karovėlių karą vėlei kuriančių karvelių užmaskuotų boluoti golubai ir būti landžiu, kad kas iš muskietos nenpiltu ir išsisuktų suktais judėsiais iš sakalėlio lankas dabojančio vanagėlio nagų iglų gėlio...

warn (v.) Old English warnian "to give notice of impending danger," also intransitive, "to take heed," from West Germanic *warnojanan (cf. Old Norse varna "to admonish," Old High German warnon "to take heed," German warnen "to warn"); related to Old English wær "aware, cautious" (see wary). Related: Warned; warning.