2015-07-06

Lygi tarp lygių

Elertė "Klasikos" radijas šįryt papasakojo, kad mūsų vienintelis karalius Mindaugas kriegštijimosi ir epochą lenkiančios Lietuvos žemių vienijimo idėjos būdu apskaičiuotąją 1253 metų liepos 6-tą dieną buvo vainikuotas karaliumi ir Lietuvą iš Europos atstumtosios šalies pavertė lygiateise europiete.

Lygi tarp lygių?

Iš kur toji Lietuvą atstūmusi, bet vėliau kriegšto būdu priglaudusi Europa rados, radijas, žinoma, nesakė.

Apie tai, kad vainikuotasis Lietuvos karalius Mindaugas visiškai ne vainiką, o karūną gavo, iš kalavijuočių rankų, radijas nutylėjo:

Brangias meniškas karūnas, sukurtas Rygos auksakalių, bei kitas karališkąsias insignijas Mindaugui ir jo žmonai Mortai atvežė Lietuvos valdovo sąjungininkas ir krikšto tarpininkas - Vokiečių ordino magistras Andrius Štirietis 

Apie kriegštą lydintį ekonomikos chrematistikos vadovėlį Elertė "Klasikos" radijas irgi nutylėjo.

Herkų Mantą, kurį, prabėgus 20-čiai metų po Mindaugo nusilenkimo Šventajai Romos imperijai, 1273 m. rugpjūčio pabaigoje, kryžiuočiai susekė, paėmė nelaisvėn ir nužudė (pakorė), tokia proga prisiminti pilietiškai politiškai neteisinga, tiesa?

Taip jau nutiko, kad griešnieji graikai vakar ištarė "OXI" ainiams tų, kurie dalino meniškas karūnas paklusniesiems. 

During the European debt crisis, government bonds of some countries (Switzerland, Denmark, Germany, Finland, the Netherlands and Austria) have been sold at negative yields. Suggested explanations include desire for safety and protection against the eurozone breaking up (in which case some eurozone countries might redenominate their debt into a stronger currency).[18]

Nuo tų laikų mūsų ekonomikos chrematistikos mokytojų pomėgiai ir metodai nepasikeitė.

Tad ir paveikslėlis toks.
Λιθουανία
ο καλός μαθητής του 
ευρώ.

Komentarų nėra: