2014-11-01

Švinta

Visi Švinti.

1. Bažnyčios Schizma įvyko 1054 m., po jos mūsų kraštan su kryžiuočiais atėjo skolintojai, kurių PALŪKANINIAM GINKLUI, O NE KALAVIJUI ilgainiui Lietuva ir pralaimėjo.

2. Mūsų protėviai skolintojams priešinosi: Lietuviški ilgieji.


3. Reformacijos dėka Vakarų Europos biurgeriai/piliečiai bent formaliai susilygino su skolintojais: GALĖJO NE TIK SKOLINTIS, BET IR SKOLINTI UŽ PALŪKANAS. Mūsų(?) katalikiškoji bažnyčia TAI DRAUDĖ IR TO DRAUDIMO LIG ŠIOL NEATŠAUKĖ. Susiraskim savo protėvius.

4. Lietuvą PALŪKANOMIS KLUPDĖ KOVAI SU REFORMACIJA ATSIKVIESTI JĖZUITAI, įkūrę Vilniaus universitetą.


5. Prieš NEIGIAMOM PALŪKANOM BESISKOLINANČIĄ VOKIETIJĄ, KURIOJE STOVI ECB, ir tebeklūpim. Priminsiu, kas tokie kadaise mus klupdė.


6. Prieš porą metų antrąsyk istorijoje atsistatydino popiežius, pirmąsyk tai nutiko po Žalgirio mūšio.


7. Prieš porą metų ECB vadovas viešai kalbėjo: padėtis, kai PUSĖ VALIUTŲ ZONOS ŠALIŲ MOKA PALŪKANAS VIRŠ ŠEŠIŲ PROCENTŲ, O KITOSNEIGIAMAS, NĖRA NORMALI. Per tuos 2 metus niekas nepasikeitė, o (teisingai nuspalvintas?) Lietuvos Krašto premjeras nesugebėjo atsakyti į paprastą klausimą.

8. Popiežių Pranciškų intronizuojant Vatikane Evangelija skaityta graikiškai, pirmąsyk nuo 1054 metų Schizmos, mat, graikų ortodoksų patriarchas dalyvavo, irgi pirmąsyk nuo 1054 m., o pravoslavų - NEDALYVAVO. Taigi, Vatikane suprojektuotas Kryžiaus žygis. Mat, BRICS savo, nuosavą, palūkaninį žaidimą sumanė.

9. Palūkanos atkeliavo mūsuosna iš Tarpupio, pakeitusios mūsų gintarą tada, kai skolintojai vieną elektrumą keitė kitu elektrumu. PALŪKANOS NEBUVO IR NĖRA AMŽINOS.

Tiems, kam įspūdį daro 5000 B.C., siūlau pasiskaityti buvusios Lietuvos Mokslų Akademijos Lietuvių kalbos ir literatūros instituto (turim dabar du) viešai paskelbtus metraščius, pagal kurių laiko skaičiavimą gyvename 7531-aisiais metais.  
.
TAI MŪSŲ PROTĖVIŲ LAIKO SKAIČIUOTĖ.

PRIVALOME NE KLŪPĖTI IR LANKSTYTIS, O ATSISTOTI TAIP, KAIP JIE STOVĖJO. 

2 komentarai:

Audrius rašė...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:UsuryDurer.jpg

Lupikautojas vargu ar skolintojas. Jie mus procentais lūpa, tai jiems reikia skolas grąžinti kylant prolitais! :)))

Audrius rašė...

Ne "kylant", o "kuliant"