2007-03-18

G. Beresnevičiaus mirtis


(g. 1961 m. liepos 7 d. Kaune, mirė naktį į 2006 m. rugpjūčio 6 d. Vilniuje)



Nuoroda mažiau apie Gintarą Beresnevičių žinantiems:

http://lt.wikipedia.org/wiki/Gintaras_Beresnevi%C4%8Dius

Taip pat:

http://www.dangus.net/nc50.htm

Ar Gintaro Beresnevičiaus mirties priežastimi nebuvo elektrošokas?

Gintaro Beresnevičiaus mirties dėl elektrošoko naudojimo versija, kaip beatrodytų keista, man kilo dėl šitokių komentarų, kokių ne vieną skaičiau:

:) 2007-03-05 11:13:30
Gelbėkit, nuo raštingų puskvailių! Jau man Beresnevičiaus nužudymą klijuoja... Aiškinu : lėbauti galima, bet netrukdant kitiems. O jei apsikiaulini, o dar į nuosavas kelnes pridedi, tai ... gal jau aišku?
http://www.balsas.lt/komentarai/50734


Rašo lyg "žinantis įvykio detales", tiesa? Dalykas tas, kad kai kurie Vilniaus 6 -tojo policijos komisariato pareigūnai, sužinoję, kad „gavau“ elektrošoko, klausė - kelnių neprikrovei? Klausimas logiškas - nuo elektros iškrovos spazmuoja raumenys.

Vilniaus 6 -tojo policijos komisariato (kuriame praleidau dvi paras, žr. straipsnį Dėstytojas nuovadoje) pareigūnai kritiškai kalbėjo apie elektrošoko naudojimą: širdininkams jis gali būti mirtinas. Citata iš mano straipsnio Help:

Anot Vilniaus 6 - tojo policijos komisariato pareigūnų, žmogus nuo elektros šoko griūna kaip pakirstas. Aš išstovėjau ant kojų. Matyt, dėl to "Falck security" darbuotojai, negalėdami tuo patikėti, mane daug kartų trankė elektrošoku. Manau, kad vaizdas iš šono buvo įsimenantis. Ypač kad visą tą laiką šaukiau Lietuva! Lietuva!

Manau, kad "Falck security" apsaugininko, trankiusio mane elektrošoku, tikslas buvo mane „atjungti“. Kitaip negaliu paaiškinti daugkartinio elektrošoko naudojimo. Dar galiu pasakyti, kad ne kartą esu „gavęs“ 220V elektros smūgį - nesu patyręs stiprių sukrėtimų, galbūt, dėl kokių nors specifinių mano organizmo savybių.

Ar prokuratūra tyrė mirties dėl elektrošoko naudojimo versiją?

Šiuo metu Lietuvos Respublikos Generalinė prokuratūra yra atnaujinusi Gintaro Beresnevičiaus mirties aplinkybių tyrimą.

Šios man iš spaudos pranešimų žinomos aplinkybės leidžia kelti Gintaro Beresnevičiaus mirties dėl elektrošoko naudojimo hipotezę:

  1. Gintarui Beresnevičiui plyšo širdis.
  2. Jo artimieji minėjo keistas dėmes ant mirusiojo kūno.
  3. Šio straipsnio pradžioje cituojamame komentare minimos mirusiojo padėties aplinkybės. Panašius komentarus ne kartą teko skaityti.