2012-05-12

Du pensai

„Mano knyga kai kuriose šalyse uždirbo tik 2 pensus pelno. Juk, pavyzdžiui, Lietuva yra maždaug tokio pat dydžio kaip kavos staliukas, ar ne? Bet bent jau mes nugalėjom „Da Vinči kodą“, - britų žiniasklaidai džiaugėsi Victoria Beckham.

Antis.

Dėl prabangaus gyvenimo būdo Victoria ir jos šeima nuolat atsiduria pasaulinės žiniasklaidos dėmesio centre.

Tam tinka ir 2 pensai.

Juk "Lietuva yra maždaug tokio pat dydžio kaip kavos staliukas, ar ne"?

Pensija (lot. Pension) - išmoka; materialinis aprūpinimas tam tikrais atvejais.

Not expensive for EU?

Susimąstytų - jei liktų be penso...

20 pensų nominalo moneta buvo auksinė. Groutas, Angliškas grašis, atitiko 4 pensus.

Buvo laikai!

Название пенни (на старом английском языке — pennige) имеет общий корень с названием немецкого пфеннига и скандинавского пеннинга.

Pėnėngā!

Ir senobiniai anglai senobiškai vadino - pennige.

Dabar kiti standartai.

Ei, pensininkai - matot, kur jūsų pensai?

expensive
1620s, "given to profuse expenditure," from expense + -ive. Meaning "costly" is from 1630s. Earlier was expenseful (c.1600). Expenseless was in use mid-17c.-18c., but there seems nothing now to which it applies, and the dictionaries label it "obsolete."

expense
late 14c., from Anglo-Fr. expense, O.Fr. espense "money provided for expenses," from L.L. expensa "disbursement, outlay, expense," prop. neut. pl. pp. of L. expendere "to weigh out money, to pay down" (see expend). The verb is 1909, from the noun. Latin spensa also yielded M.L. spe(n)sa, whose sense specialized to "outlay for provisions," then "provisions, food," which was borrowed into O.H.G. as spisa and is the root of Ger. Speise "food," now mostly meaning prepared food, and speisen "to eat."

expend
early 15c., from L. expendere "pay out, weigh out money," from ex- "out" (see ex-) + pendere "to pay, weigh" (see pendant). Related: Expended; expending.

Pendant.

Rodo pakabukus, nors pensus patys britai būk tai net nuo VIII amžiaus kalė.

pension
mid-14c., "payment for services," especially "reward, payment out of a benefice" (early 14c., in Anglo-L.), from O.Fr. pension "payment, rent," from L. pensionem (nom. pensio) "payment, rent," from pensus, pp. of pendere "pay, weigh" (see pendant). Meaning "regular payment in consideration of past service" first recorded 1520s. Meaning "boarding house, boarding school" first attested 1640s, from French, and usually in reference to places in France or elsewhere on the Continent.

pendant (n.)
c.1400, "loose, hanging part of anything," from Anglo-Fr. pendaunt "hanging" (c.1300), from O.Fr. pendant (13c.), noun use of prp. of pendre "to hang," from L. pendere "to hang," from PIE root *(s)pen(d)- "to pull, stretch" (see span (v.)). Meaning "dangling part of an earring" is attested from 1550s. Nautical sense of "tapering flag" is recorded from late 15c. "In this sense presumably a corruption of pennon" [OED].

Ko dabar?

Du pensai - два пенсіі!

Kas neaišku?

Pendelio užsimanėt ?

penalty
1510s, from M.Fr. penalité, from M.L. poenalitatem (nom. poenalitas), from L. poenalis (see penal). The sporting sense is first recorded 1885.

Ne, vaikučiai, ne tai.

penal
"pertaining to punishment," mid-15c., from O.Fr. peinal (12c.), from M.L. penalis, from L. poenalis "pertaining to punishment," from poena "punishment," from Gk. poine "blood-money, fine, penalty, punishment," from PIE *kwoina, from root *kwei- "to pay, atone, compensate" (cf. Gk. time "price, worth, honor, esteem, respect," Skt. cinoti "observes, notes," Avestan kaena "punishment, vengeance," O.C.S. cena "honor, price," Lith. kaina "value, price").

Viskas kainuoja.

Be šiuolaikinės pensų pramonės - kokia ekspansija?

Expanse.

???

Pensininkai:).

2012-05-11

Suanglėjimas

suanglėti

suanglė|ti, suanglėja, suanglėjo pavirsti anglimi: Malkos sudegė, suanglėjo. suanglėjimas 2 suanglė|ti, suanglėja, suanglėjo pavirsti anglu; gauti angliškų bruožų. suanglėjimas

Kadaise pats Prancūzijos prezidentas Jacques Chiracas Vokietijos ir Rusijos lyderiams pareiškė, jog jis „nepasitikėtų žmonėmis, kurių virtuvė tokia prasta“. Tačiau, regis, jo žodžiai paveikė ne visus.

Regis.

Ir Vilniaus gatvėse iškabos, aprusėjusios kadaise, apanglėjo.

What a Šalis?

What the ...?

Na, gerai...

Rašyk SMS lietuviškai!

Viena SMS žinutė, parašyta naudojant angliškas raides, turi iki 160 simbolių.
Viena SMS žinutė, parašyta naudojant kitų kalbų raides (lietuviškas, rusiškas ir kt.), turi iki 70 simbolių.
Simbolis – tai raidė (angliška, lietuviška, rusiška ir kt.), tarpas, skyrybos ženklas (taškas, kablelis, šauktukas ir kt.).

Tiek anglų, tiek lietuvių ar kitomis kalbomis parašytos žinutės kainuoja vienodą kainą. Priklausomai nuo rašomos kalbos skiriasi tik žinučių ilgis. Jei siunčiate SMS žinutę telefonu, kuriuo galima siųsti ilgesnes nei 70 ar 160 ženklų žinutes, adresatas gaus vientisą jūsų žinutę, tačiau kiekviena 70 ar 160 ženklų teksto atkarpa bus apmokestinta kaip atskira žinutė.

Tiek anglų, tiek lietuvių ar kitomis kalbomis parašytos žinutės kainuoja vienodą kainą!

Aishq?

Maždaug taip: viskas sąžininga, mokesčiai visiems vienodi, tik tamstai - dvigubi.

Tai - žinoma, kad ne kartelinis susitarimas.

Tiesiog Lietuvoj lietuviškos raidės labai brangios, daugiau nei dusyk brangesnės už ... angliškas (kas tai?)

Pinigų mažai Tėvynėj, o raidės brangios.

Mūsų Tamsiojoj Lietuvoj jau ir lotyniška abėcėlė kažinkodėl vadinama angliška.

Kodėl?

Gal todėl, kad dvigubą "v" jie vadina dviguba "u", o mums šitokie dalykai labai patinka?

Listen!

Gal ir ne todėl...

Negi?

Tiesiog - lindo lindo ir sulindo tie pigūs anglakalbiai net lietuviškan telefonan!

O mes - pas juos!

2012-05-10

Žaliava brangsta

Užvakar SEB bankas už tai, kad įnešiau į savo sąskaitą grynųjų (dėl to, kas parašyta paveikslėlyje), pasiėmė sau litą. Suprantama, apie savo ketinimus manęs neperspėjęs. Pastebėjau pasirašydamas kasos pajamų orderį.

Skamba šmaikščiai: už pajamas (pajamų orderis juk banko) paėmė litą.

Paklausiau, ar senai ima, atsakė - nuo pernai.

Dar šmaikščiau mokestis tame kasos pajamų orderyje įvardintas: komisinis mokestis už valiutos keitimą. Nors keitimo kursas 1/1 - nes keitimo nebuvo - į litų sąskaitą įnešiau litus.

Stipru!

Ar toks banko elgesys, sykiais, ne sukčiavimas?

Cituoju komentarą:

4. lko 2012-05-10 01:21IP: 89.242.23.122
Jus man ,durnam , paaiskinkit ,kodel Anglijoje mokedamas banke ar paste uz mokescius ,paslaugas ar koki telefona ,sumoku tik tiek ,kiek saskaitoje nurodyta ,o Lietuvoje uz kazkokias paslaugas dar plesia? R skandinavijos bankai ir skandinavijoje taip elgiasi ,ar tiesiog Lietuvoje jie jau nebe bankines paslaugas teikia ,o naglai zmones apiplesineja?

Kodėl?

20. „Nordea Bank”: bla bla bla 2012-05-10 12:29IP: 209.141.61.130
„Nordea Bank” Lietuvos skyriaus generalinė direktorė I.Skisaker į klausimą – "Lyginant paskolų kainas „Nordea” visuomet būdavo tarp patraukliausių bankų. Tačiau 2012 metais skolinimosi kaina išaugo. Kodėl taip atsitiko?" atsako: "Bankų versle pinigai yra žaliava, o visi suprantame, kad brangstant žaliavai didėja ir produkto kaina". Google: Bankai gali pageidauti iš ECB pasiskolinti net 1 trilijoną eurų. Google: Palyginti, pernai per visus metus ECB į apyvartą išleido 1,5 trilijono eurų, tuo metu trilijonas eurų buvo paskolintas bankams vos per du mėnesius labai palankiomis sąlygomis.

Yra dėl brangios žaliavos vargstantį banką ginančių:

21. To bla bla 2012-05-10 12:42IP: 193.111.236.31
ECB dalina pigius pinigus, tik pasidomekit, ar bankai nori is sios institucijos skolintis. Be to, pasidomekite, kam idomu, kokie is tiesu yra Bazelio III reikalavimai bankams, kiek bankas turi isaldyti lesu, kad galetu uztikrinti savo likviduma. Skaiciai jau dabar yra isauge drastiskai. Banku marzos jau seniai nebera dideles ir bankai toli grazu visame pasaulyje nebeuzdirba tiek, kiek visi isivaizduoja. Pasidomekit energetikos ir gamybos imoniu pelnais - kalbu apie dideles pasaulines bendroves ir palyginkite jas su dideliais pasauliniais bankais. Sutinku su Skisaker, kad pigiu pinigu pasaulyje era jau eina i pabaiga

Sako - ne ten žiūrit, kiti bagotesni...

Mat kaip.

26. to 21. To bla bla 2012-05-10 19:15IP: 209.141.61.130
Ar mokat skaityti? Google: Bankai gali pageidauti iš ECB pasiskolinti net 1 trilijoną eurų. Google: Palyginti, pernai per visus metus ECB į apyvartą išleido 1,5 trilijono eurų, tuo metu trilijonas eurų buvo paskolintas bankams vos per du mėnesius labai palankiomis sąlygomis. Pastarasis sakinys - „Swedbank“ vyriausiojo ekonomisto. Cituoju: ......trilijonas eurų buvo paskolintas bankams vos per du mėnesius labai palankiomis sąlygomis..... kai tuo tarpu pernai per visus metus ECB į apyvartą išleido 1,5 trilijono eurų. Tai kur „Nordea Bank” Lietuvos skyriaus generalinė direktorė I.Skisaker įžvelgia žaliavos brangumą? Cituoju: "Lyginant paskolų kainas „Nordea” visuomet būdavo tarp patraukliausių bankų. Tačiau 2012 metais skolinimosi kaina išaugo. Kodėl taip atsitiko? Bankų versle pinigai yra žaliava, o visi suprantame, kad brangstant žaliavai didėja ir produkto kaina". Gal jūs įžvelgiat šitokiais kiekiais gaminamų ir labai palankiomis sąlygomis bankams skolinamų pinigų brangumą?

Žaliava brangsta?

From 1971 through 2009 the British Pound has lost about 90% of its buying power.

, kurie zoną mokina tvarkyti.

Pinigai pinga, o pinigų meistrai, kaip Orwell'as ir sakė, keičia žodžių prasmes - pinigų kaina vadina nebe jų vertę, nebe kiek už juos, atpigusius, begalima nupirkti, bet už kiek jie skolina juos.

Šįsyk „Nordea Bank” Lietuvos skyriaus generalinė direktorė I.Skisaker viešai pasakoja, kad jos bankas brangiai skolina, nes pinigai pabrango, nors:

ir tų pinigų vertė krito,

ir centriniai bankai ne tik palūkanų nepakėlė, bet ir lengvatinėm sąlygom bankams savo iš nieko padirbtų pinigų priskolino, trilijonais.

Cituoju 21-ą:

.......................pinigu pasaulyje era jau eina i pabaiga...........................................................................

P.S. Litas kas mėnesį už tuščios sąskaitos "tvarkymą":)

2012-05-07

The Power of Money

The arrows show how much money is owed by each country to banks in other nations.

The arrows point from the debtor to the creditor.

Čia, tame pačiame paveikslėlyje spūstelėję bet kurią kitą šalį, pamatysim, kokia gi jos atasvara tam rajūnui.

Kur ten...

Germany ir Japan dirba daug, o naudos....

Kartu susimetę, UK neaplenkia.

Prie gero greit priprantama.

The Power of Money.