2020-10-17

Šioks Toks Žydas Marius Iš Didelio Žydų Miesto

 



Tai ką - sykiu su žydiškų šaknų źydų kultūros paveldo specialistu Marium - pirmyn į pilną žydų Panemunę, aplankysime žydų pilis*,

Į
stovinčias kadais daugiausiai, anot Mariaus, žydų gyventą palei (žydų???)** upę Nemuną tysantį Panemunės kraštą.

O ką lietuviai veikė toj žydiškoj Panemunėj?


* Štai kokias “Žydų Pilis” mena istorija:

**


Negi ir Marius toks mėmė?




 

50 € WithOut PIN

 




Деньги Нельзя Есть

 

Деньги Нельзя Есть:













PsichiAtras Platina Koroną?

 

Negi mūsų (ar tikrai mūsų???) Vyriausybė neatsako už ligonines, globos namus ir mokyklas?





Lietuvos Konservatoriai - Europos Kairieji

 Jie juk nepalaiko Lenkijos ir Vengrijos pozicijų Europoje:

http://lebionka.blogspot.com/2020/10/vengrija-ir-lenkija-vadovauja.html?m=1


99-ый День В Хабаровске


 https://m.youtube.com/watch?v=vhrVJop2M8w




Šventosios Vartai

 





2020-10-16

Šaltinis Prancūzijoje

 




Kęstutis Antanėlis

Spalio 16-ąją artimieji, bičiuliai ir kūrybos gerbėjai atsisveikino su pirmadienį išėjusiu legendiniu lietuvių kompozitoriumi, architektu, dailininku Kęstučiu Antanėliu. Velionis buvo pašarvotas Šv. Jonų bažnyčioje, palaidotas sostinės Rokantiškių kapinėse.

K. Antanėlis buvo Vytauto Kernagio bendražygis, juodu kartu daug nuveikė Lietuvos muzikos pasaulyje, ypač autorinės dainos ir roko muzikos scenoje.

„Jis buvo aktyvus, protestuojantis, kovojantis, nenurimstantis žmogus“, – yra sakęs velionio kolega Laimis Vilkončius.

K. Antanėlis įkūrė ir vadovavo roko ansambliui „Antanėliai“, su juo atliko „The Beatles“ dainas ir savo kūrybą.

Gamindamasis pirmąją gitarą neteko vieno dešinės rankos piršto. Tačiau tai nesutrukdė jam vėliau kurti ir po mokyklos, po studijų aktyviai koncertuoti su savo grupe sostinės restoranuose.

Pirmasis Europoje pastatė Andrew Lloydo Webberio roko operą „Jėzus Kristus Superžvaigždė“.*

Taip pat parašė muziką pirmajai lietuviškai roko operai „Meilė ir mirtis Veronoje“. Tarp K. Antanėlio statytų scenos kūrinių – „Peras Giuntas“, oratorija „Keturios lietaus šalys“ solistams, chorui ir orkestrui. Taip pat 4 dainų ciklai, apie 200 dainų ir apie 80 instrumentinių pjesių.

Kaip architektas K. Antanėlis suprojektavo pastatų, interjerų, baldų, sukūrė vitražų administraciniams pastatams, skulptūrų.


* Pirmieji pastatė brazilai RioDeŽaneire, antrieji - lietuviai Vilniuje, tretieji - amerikonai Niujorke. 




 



PaŽabotas DELFI


Nežabota fantazija: tvirtina, kad Seimo rinkimuose vienas žmogus neva galėjo balsuoti daug kartų

Viename naujienų portale paviešinta informacija apie tai, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė spaudos konferencijoje patvirtino, esą vienas rinkėjas Seimo rinkimų metų galėjo balsuoti daug kartų. Ši informacija – tik klaidinga spaudos konferencijos interpretacija.


VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė patvirtino, kad vienas žmogus Seimo rinkimuose galėjo balsuoti daug kartų.

Naujienų portale laisvaslaikrastis.lt pasirodė straipsnis, kurio antraštė skelbia: „VRK pirmininkė L. Matjošaitytė neslepia: „vienas rinkėjas Seimo rinkimuose galėjo balsuoti daug kartų“. Straipsnyje atpasakojami spaudos konferencijoje, skirtoje Seimo rinkimų rezultatams aptarti, įvykę įvykiai.

Spalio 12 dieną Seime surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, Lietuvos policijos vadovai ir visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ atstovai. 

Ties 43 konferencijos minute savo klausimą VRK pirmininkei uždavė rinkimų stebėtoju prisistatęs Vytautas Navaitis. Jis tvirtino, kad vienas žmogus rinkimuose galėjo balsuoti ne vieną kartą ir pateikė pavyzdį – vyras dalyvavo išankstiniame balsavime, o kitą dieną kaip rinkimų stebėtojas nutarė pamėginti dar kartą užsiregistruoti sistemoje. Kompiuterinė programa jam suteikė tokią galimybę.

Nusprendęs išsiaiškinti, kodėl jam buvo suteikta teisė balsuoti antrą kartą V. Navaitis nuvyko į VRK, kur nebuvo įleistas. Vėliau vyras mėgino pasikalbėti su L. Matjošaityte spaudos konferencijos metu, tačiau VRK pirmininkė esą neatsakė į jo klausimą ir paprašė grąžinti stebėtojo pažymėjimą.

Nusprendęs išsiaiškinti, kodėl jam buvo suteikta teisė balsuoti antrą kartą V. Navaitis nuvyko į VRK, kur nebuvo įleistas. Vėliau vyras mėgino pasikalbėti su L. Matjošaityte spaudos konferencijos metu, tačiau VRK pirmininkė esą neatsakė į jo klausimą ir paprašė grąžinti stebėtojo pažymėjimą.

Straipsnyje pacituojamas ir VRK pirmininkės atsakymas į V. Navaičio klausimą, kuriame L. Matjošaitytė aiškiai išdėsto, kodėl sistema vyrui leido prisiregistruoti antrą kartą. VRK pirmininkės teigimu, išankstiniuose Seimo rinkimuose balsavęs žmogus turi teisę pakeisti savo nuomonę ir rinkimų dieną ją išreikšti. Taip nutikus užskaitomas tik paskutinis rinkėjo balsas, o išankstinio balsavimo vokas nėra užskaitomas, rinkėjo vokas neatplėšiamas. L. Matjošaitytė taip pat paaiškino, kodėl klausimą uždavęs V. Navaitis buvo išprašytas. Pasak VRK pirmininkės, jis konferencijos transliacijos metu kėlė triukšmą, trikdė įstaigos darbą, todėl rimčiai atkurti buvo pasitelkti policijos pareigūnai. Remiantis L. Matjošaitytės spaudos konferencijos metu pateiktu atsakymu galima teigti, kad vienas žmogus turi teisę savo balsą atiduoti vieną kartą, tačiau, jeigu rinkėjas dalyvauja išankstiniuose rinkimuose, jis turi vieną šansą persigalvoti ir savo nuomonę pareikšti antrą kartą. Tokiu atveju užskaitomas tik Seimo rinkimų dieną atiduotas balsas, o išankstinio balsavimo vokas nėra atplėšiamas.

Taigi, straipsnio antraštę, kurioje teigiama, esą L. Matjošaitytė patvirtino, kad vienas žmogus galėjo balsuoti daug kartų, yra klaidinga. Vienas rinkėjas Seimo rinkimų metu gali atiduoti tik vieną balsą.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/melo-detektorius/melas/nezabota-fantazija-tvirtina-kad-seimo-rinkimuose-vienas-zmogus-neva-galejo-balsuoti-daug-kartu.d?id=85512273

Politinis Ruduo

 

JAV demokratų partijos kolonija tapusi Lietuva ir suklastoti Seimo rinkimai

 

Daugelį mūsų stebina LRT, komercinių TV ir radijo kanalų, mūsų vargo-politologų pozicija JAV prezidento Donaldo Trampo atžvilgiu. Ji visada JAV demokratų partijos pusėje. Tuo tarpu JAV prezidentas dažniau tampa jų kritikos objektu. Mūsiškiai fliugeriai, suprantama, retransliuoja Briuselio poziciją, kuri yra pro – demokratiška.  

Prisiminkime, kuo gi pasižymi JAV demokratai. Ši partija asocijuojasi su nežabotu globalizmu, tarptautinių banksterių iš FRS siautėjimu, su Sorošu ir pabėgėliais, narkotikų legalizavimu, homoseksualizmo ir genderizmo ideologija, abortais ir šeimos griovimu, su autiste Greta Thunberg, su BLM ir vandalizmu, COVID-19 „pandemija“ ir ekonomikos blokada, valstybių naikinimu ir kariniais konfliktais.

Trampas už šeimą, tvirtą naciją, kurią jis nori padaryti Amerika vėl didžia. Make America Great Again - Trampo šūkis! Jis už tradicinę šeimą ir vertybes. Jis prieš ekologinę beprotystę, prieš BLM vandalizmą, prieš COVID-19 isteriją. Jis tyčiojasi iš COVID-19 isterijos ir pademonstravo visam pasauliu, kad nuo šios „slogos“ galima išgyti per 3 dienas. Įprastine sloga mes sergame 7 dienas!

Tokia Trampo pozicija varo iš proto koronaviruso pandemijos kūrėjus, šios paranojos skleidėjus, žmonių sveikatos ir ekonomikos naikintojus. Silikono slėnio demokratų išnaros Twitter ir Facebook, susikrovę iš koronaviruso isterijos dešimtis milijardų dolerių, šėlsta, ėmė cenzūruoti Donaldo Trampo pranešimus. Tuo tarpu neįgalus marazmatikas ir korupcionierius Džo Baidenas, kuris nevengė ir visiškai chamiškų pasisakymų debatuose su veikiančiu prezidentu Trampu, nėra socialinių tinklų cenzūruojamas.

Donaldas Trampas ne kartą pažymėjo, kad JAV Demokratai falsifikuoja rinkimus. Jis bedė pirštu į balsavimą paštu.

Kol kas Lietuva yra JAV demokratų partijos kolonija. Prezidentas – banksterių statytinis, daugiametis „skandinaviško“ banko klerkas. Tokių prezidentų ir aukštų valdininkų ES nors vežimu vežk! Ryškiausia žvaigždė – Imanuelis Makronas iš Rotšildų Goldman Sachs banko!

Kolonijose niekas nevyksta atsitiktinai ir savaime. Masonas Vilniaus meras, nekenčiantis Lietuvos, jos istorijos, didvyrių, pilvu šliaužiantis prieš Chabado sektą, o priedo jauna ir labai agresyvi madam, sužibusi Lietuviškame liberastijos skliaute, instaliavusi BLM psichozę sostinėje, suklupdžiusi jaunimą melstis prieš JAV negro-recidyvisto stabą, be abejonės išlaikė JAV demokratų egzaminą. Po to šie veikėjai surengė dar vieną išsityčiojimą iš lietuvių tautos Lukiškių aikštėje. Taip šita degeneratų šutvė, mano nuomone, gavo indulgenciją falsifikuoti Seimo rinkimus.

Buvo panaudotas JAV demokratų aprobuotas rinkimų falsifikavimo metodas – balsavimas paštu. Būtent per šį falsifikavimo triuką „Laisvuoliai“ padvigubino balsavusių skaičių!!! Šį rekordą galima įkelti į pasaulio Gineso rekordų knygą! O gal jau ir įtraukė?

Kviečių partijas nepripažinti šių suklastotų rinkimų. Balsai turi būti perskaičiuoti. Taip pasielgtų Donaldas Trampas, kuris nepatvirtino, kad jis besąlygiškai pripažins klastojamus rinkimų rezultatus.

Publikacijos apie pirmo rinkimų turo balsavimo klastojimus:

http://lebionka.blogspot.com/2020/10/sufalsifikuoti-seimo-rinkimai-faktai.html

https://sputniknews.lt/politics/20201014/13429947/Rinkimai--Lietuvos-Seim-nra-tokie-skaidrs-kaip-atrodo-O-gal-neatrodo.html

https://laisvaslaikrastis.lt/22494-2/

https://laisvaslaikrastis.lt/laisves-partijos-pergale-rinkimuose-apskusta-policijai/


Šalia Kelio ... VRK


PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos 2020 m. sausio 28 d. sprendimu Nr. Sp-11

Ar nepažeidia Lietuvos Respublikos įstatymų toks VRK „šviežiai keptas" reg(u)lamentas?

Apie sveiką protą nėra nė ką šnekėt.

From regō (I rule, govern) +‎ -ula.





2020-10-15

Lengva SuMaišyti






Trakiškiai?

 



Trakiškis.
Važiuodami su Aušrine į Seimą paleidžiame vieną iš mėgiamų jos dainų – Vaido Baumilos ir Justės Starinskaitės kūrinį „Milijonai“.

Man patinka ši daina. Ir Vaidui sakiau, kad man gal net iš jo dainų ši labiausiai patinka. Tokia vasariška, pozityvi, – dalijasi įspūdžiais politikė.



Pažiūrėkit/paklausykit, paieškokit  vasariškumo, į veidus įsižiūrėkit; o nuo 2-os minutės pamatysit ypač daug to, ką politikė A. Armonaitė vadina pozityvumu.




Ar tiesiu taikymu - čia?


:)))


COVID -19 SuPlanuotas Iki 2025 Metų?

 






2020-10-14

“Vyčio” Šuolis

 



Sorošo Vaikai

 

Sorošo

vaikai.



Armonai(tė)

 

Dėkui, Audriui (žr. komentarus):

Armon

The ancient Anglo-Saxon surname Armon came from Herman or Hermannus. [1] The names are really the same; it was a common practice for scribes to record a given name in the Latin style, where us is the masculine suffix. The personal name meant warrior having derived from the Old French word hermant, or from the Old German words hariman or hereman, all of which meant "warrior." [1]

This name came to England in the wake of the Norman Conquest in 1066. However, not all of the family moved to England as Ralph, William, Richard and Hugh Herman were all listed in Normandy in 1180. [2]

Early Origins of the Armon family

The surname Armon was first found in Norfolk where Willelmus Harmannus, who was listed in 1208 in the St. Benet of Holme (1020-1240), is generally considered to be the first record of the name. Another branch was found in Sussex where William de Hermer was listed in the Curia Regis Rolls of Sussex in 1207. Simone Haremere was listed in the Subsidy Rolls in Sussex in 1296, and later, William Harmere was listed in 1428. [1]

The Hundredorum Rolls of 1273 had two listings using older spellings: Nicholas Herman in Suffolk; and Cecilia Hereman in Huntingdonshire.

The Yorkshire Poll Tax Rolls of 1379 list Thomas Herman and Ricardus Harman as residing there at that time. [3]

Haremere Hall near Etchingham, East Sussex was home to this branch since the 12th century. By the 1600's the hall had fallen from their hands and was held by James Temple, one of the judges at the trial of King Charles I. Today it is now a Grade I listed Jacobean building and is still held in private hands.

Early History of the Armon family

This web page shows only a small excerpt of our Armon research. Another 97 words (7 lines of text) covering the years 1101, 1549, 1535, 1440, 1535, 1567, 1480, 1547, 1621, 1646, 1640, 1646, 1673 and 1673 are included under the topic Early Armon History in all our PDF Extended History products and printed products wherever possible.

Armon Spelling Variations

The English language only became standardized in the last few centuries; therefore, spelling variations are common among early Anglo-Saxon names. As the form of the English language changed, even the spelling of literate people's names evolved. Armon has been recorded under many different variations, including Harman, Harmon, Harriman, Herman, Hernon, Hermanson, Harnum and many more.

Kur ta mūsų 

Armonaitė:


Tik žiūrėk, kad sau karaliumi pasidarytum vieną iš savo giminaičių; kokio nors svetimtaučio – žmogaus, kuris nėra tavo giminaitis, karaliumi negali pasidaryti.
(17:15)

Armon (Hebrewאַרְמוֹן‎) is a male given name of Hebrew origin meaning "high place."[1] It is also the name of an Israeli neighborhood in southern East Jerusalem, known in English as East Talpiot or Armon HaNetziv in Hebrew,[2] funded in 1928 by the wife of Israel's second president Yitzhak Ben-Zvi.


Jaunoji liberalė A. Armonaitė 

iš Seimo tribūnos arogantiškai pažėrė nerišlių, padrikų   kaltinimų VLKK veiklai kratinį, bandydama iš viso paneigti VLKK reikalingumą Lietuvai. Priminusi Kardinolo Rišelje žodžius: „Kas valdo kalbą – valdo ir valstybę“ ir tai, kad VLKK „įsteigė Lietuvos Komunistų partijos Centro komitetas“, toliau postringavo štai taip: „Na, visada ten dalyvavo politikai, dabar čia irgi tam tikra forma dalyvauja politikai… Todėl, kad Švietimo komitetas sprendžia kas turi būti nariai, kas turi būti pirmininkas. Tai politikai daro įtaką VLKK veiklai ir pati komisija nevengia dalyvauti politiniuose klausimuose…“

Pasak šios politikės, Lietuvai jokia kalbos komisija nereikalinga iš viso. Savo „įžvalgas“ apie tai ji sustiprino citatomis iš neseniai jos perskaitytos knygos – Loretos Vaicekauskienės ir Nerijaus Šepečio sudaryto veikalo „Lietuvių kalbos ideologija“:

– Ar iš tiesų mes vis dar gyvename savo bendrinės kalbos kūrimo pradžioje ir vis dar beviltiškai šitos kalbos nemokame? Ar iš tiesų mums reikia specialios komisijos, kuri seka jau sunormintą ir susiformavusią kalbą? /…/ Ar mums tikrai reikalinga kalbos policijos funkcija? Nesu tuo tikra.“

Toliau jaunoji liberalė išraiškingai piktinosi „gerbiamo Antanaičio vadovaujamu portalu“ [turimas omenyje Alkas.lt, kuriam A. Antanaitis, kaip žinia, nevadovauja – Alkas.lt pastaba], kuris „dar visai neseniai pusę Seimo paskelbė kalbos išdavikais už tai, jog pagaliau mes ryžomės spręsti savo bendrapiliečių problemas pavardžių rašybos asmens dokumentuose klausimą. /…/ Tai iš tikrųjų daug pasako, apie būsimą politinę, pabrėžiu, politinę VLKK kryptį.“

Pasak A. Armonaitės, VLKK Lietuvai nereikalinga dar ir dėl to, kad, esą užsienio valstybėse tokio darinio nėra: „/…/ Užsienyje nėra analogijos, kurią mes turime VLKK pavidalu… Taigi, mano komanda pasidomėjo kokie yra užsienio valstybių pavyzdžiai… Ir tiesą sakant, tai yra tiesa, bent jau vakaruose mes neradome nė vienos analogijos. /…/ Nieko panašaus ką mes turime čia Lietuvoje, na, mums nepavyko rasti. Žinoma, yra kiti ekstremumai – yra Rusija, kur Prezidentas vadovauja Rusų kalbos tarybai. Aš nemanau, kad tai yra kelias, na, kuriuo, vis dėlto, mes turėtume eiti.“

Kandidatui į VLKK pirmininkus A. Antanaičiui nuo A. Armonaitės kliuvo ne tik dėl to, kad jis dirba Alkas.lt portale, bet ir dėl to, kad savo prisistatymo Seime kalboje jis nežadėjo rūpintis lietuvių kalbos mokymu Gruzijoje bei Ukrainoje, ir nežadėjo skirti dėmesio gestų kalbos ir tautinių bendrijų kalbų propagavimui… Atrodo, kad politikė trumpam pamiršo kad Seimas tvirtina Valstybinę LIETUVIŲ KALBOS komisiją:

„Mes galėtumėme įtraukti visuomenę į kalbos raidos klausimus, pavyzdžiui, ieškant ir siūlant naujus kalbos terminus, taip yra Estijoje. Mes galėtumėme stiprinti ir skatinti mokytis lietuvių kalbos užsieniečius, pavyzdžiui Ukrainoje ar Gruzijoje, mes galėtumėme stiprinti ne tik lietuvių kalbą, bet ir apskritai kalbų įvairovę Lietuvoje, kaip tai yra Norvegijoje. Mes galėtume propaguoti lietuvių gestų kalbą ir tautinių bendrijų kalbas, kuriomis yra kalbama. Apie tai VLKK nekalba nieko, ji kalba apie politiką, ji kalba apie tai, kad mes nemokame savo gimtosios kalbos. Kad mes vis dar gyvename savo kalbos kūrimo pradžioje ir vis dar savo kalbos nemokame. /…/ Taigi, deja, aš matau, kad lietuvių kalba ir toliau lieka ne bendruomenės, o siauro rato susitarimų rankose. Ir mes toliau girdėsime apie tai, kokie mes esame beviltiškai nemokantys kalbos, kad mes esame lietuvių kalbos išdavikai. Man jau norėtųsi,  pozityvių pokyčių ir žvilgsnio į priekį, deja, šiandien to aš nematau. Dėkoju.“

Seimo narė A. Armonaitė tikriausiai nė neklausė, ką kandidatas į VLKK pirmininkus Antanaitis sakė prisistatydamas Seimui lapkričio 14 d. O gal jai visai nesvarbu kas buvo sakoma, nes ji ir jos liberalieji draugai susiderinę girdėti tik vieną– 3-jų nelietuviškų raidžių gaidą ir pasiruošę kovoti prieš kiekvieną, kuriam lietuviškoje abėcėlėje raidžių netrūksta.



NeLiudyk Prieš “Liaudies Tarnus”