2018-04-20

Lietuvos Falštybė


Aš* tave įspėjau, valstybe!
Kur tu buvai, kai mane banditai pasiuntė kančių keliu?

Kur buvo Prezidentė, premjeras, generalinis prokuroras, seimūnai, kunigai?

Aš tada prašiau tavęs, valstybe, padėti man įveikti niekšybę.

O tu buvai kurčia ir abejinga...

***

Tikrai, laikas man mesti juodą darbą ir įsidarbinti pranašu!

Juk aš aiškiaregys, aiškiaregys!

Sakiau tau tada, valstybe, kad tai geruoju nesibaigs?

Sakiau.

Ir štai dabar tu skini karčius vaisius...

*

Premjeras neklauso Prezidentės, Prezidentė neklauso premjero, o ministras neklauso abiejų.

Tu nebegali rasti teisingumo ministro (žinoma, nes nebegali rasti teisingumo!).

Universiteto rektorius – vagis.

Kunigas girtas laiko mišias.

Vienas seimūnas girtuokliauja, kitas seimūnas paleistuvauja, trečias seimūnas vagia.

Teistas, teistas ir nenuteistas įsitaiso Europos parlamente.

Nacionalinio kraujo centro vadovė sulaikyta.

Santaros klinikų vadovas sulaikytas.

Henytė laimi prieš valstybę.

Valdžia didina išlaidas apsaugai krašto, iš kurio bėga krašto gynėjai.

Kamuolinių gauja sulaikoma po dešimtmečio ar dviejų...

***

Stop!

Pabandom iš naujo.

Moralė, dora, tiesa ir teisingumas, sąžiningumas yra visko pagrindas.

Absoliutas.

Raudonoji linija.

Kitaip mūsų valstybei galas...

* Bronislovas Burgis

Telegram & Gram


20 апреля 2018 г.

Подлинной причиной решения о блокировке мессенджера Telegram
в России мог стать план сервиса запустить собственную криптовалюту Gram 
и блокчейн-платформу TON,


а не отказ передать ФСБ ключи шифрования мессенджера.

Girtas plovėjas sudaužė Putino kūmo Gelandewagen'ą


Tai bėda!

Putino kūmo
žmona nuvarė tą Gelandewagen'ą plovyklon Kūjeve.

O ten - girtas plovėjas, sumanė pasivažinėt su tuo Putino kūmo


„Geliku",
beveik šitokiu.

Ir sudaužė:(

Porsche's Head of Powertrain Development Arrested



By REUTERS APRIL 20, 2018, 6:13 A.M. E.D.T.

HAMBURG — German police have arrested the head of powertrain development at Volkswagen's Porsche business and he is being held on remand as he was seen as a flight risk, a person familiar with the matter said on Friday.

A spokesman for Porsche declined to comment.

German daily Bild am Sonntag earlier cited an internal memo from Porsche Chief Executive Oliver Blume to staff as saying a manager had been arrested.

Prosecutors are investigating current and former employees of Porsche, including a management board member, as part of their inquiries into emissions manipulations.


Apšviečiantys Komentarai

Šiemet pirmą kartą bus vykdomas priėmimas į mokamas profesinės studijas.


Iki šiol mokslas profesinėse mokyklose buvo nemokamas. Galimybę neribotai nemokamai studijuoti profesinėse mokyklose* panaikino prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos** ir pernai gruodį Seime priimtos pataisos.

„Iki šiol mokamų studijų nebūdavo, jos atsiranda. Bet nemanau, kad ta naujovė bus populiari šiais metais, daugiau gal reikėtų žiūrėti į ateitį. Šiais metais kol kas tik nedidelis portfelis bus pasiūlytas intensyvių tęstinio mokymo programų, kurios trunka šešis ar devynis mėnesius“, – BNS penktadienį sakė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas Pranas Žiliukas.

Per LAMA BPO šiemet jau antrus metus vyks priėmimas ir į profesines mokyklas, anksčiau jis nebuvo centralizuotas.

Pasak P. Žiliuko, mokamos profesinės studijos turėtų būti populiarios tarp persikvalifikuojančių asmenų.

„Jos tikriausiai bus populiarios ne dėl pirminio mokymo, o dėl tęstinio mokymo. Manau, kad perspektyvoje, 2019 metais, jų tikrai daugės ir daugės dėl naujos kvalifikacijos įgijimo, ypač kai į kokį nors regioną ateina investicijos. Pagal naują įstatymą už valstybės lėšas žmogus negali įgyti daugybės kvalifikacijų, gali tik dvi, tai tas ir padaryta“, – aiškino P. Žiliukas.

Anot Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM)*** pranešimo, galimybe mokytis valstybės nefinansuojamoje vietoje galės pasinaudoti tie mokiniai, kurie norės patekti į itin populiarias programas, į kurias stojančiųjų kasmet susirenka daug daugiau, negu yra vietų, pavyzdžiui, į fotografo mokymo programą, taip pat tie asmenys, kurie valstybės lėšomis jau yra įgiję pirmą ir antrą profesinę kvalifikaciją.

Ministerija penktadienį taip pat pranešė, kad priėmimas į profesinio mokymo įstaigas planuojamas, atsižvelgiant į specialistų poreikio prognozes ir į šalies regionų prioritetines plėtros sritis.

„Tokiu būdu siekiama subalansuoti ateityje prognozuojamą specialistų paklausą rinkoje ir šiemet planuojamą pasiūlą“, – sakoma pranešime. Šiemet numatoma daugiausia mokinių priimti į tas sritis, kur specialistų poreikis didžiausias. Tai gamyba ir perdirbimas, inžinerinė pramonė, verslas ir administravimas, statyba, socialinė gerovė.

Šiemet profesinio mokymo įstaigose numatoma finansuoti šiek tiek daugiau nei 20 tūkst. vietų.

„Antai Kauno apskrityje pastaruoju metu įsteigta nemažai naujų gamybos įmonių, dėl to Kauno ir kaimyninių rajonų profesinio mokymo įstaigos priims daugiau mokinių į inžinerijos, gamybos, verslo ir administravimo paslaugų specialybes, o mažiau – saugos paslaugų, menų programas. Vilniaus regiono profesinio mokymo įstaigos bus pasirengusios priimti daugiau mokinių į inžinerijos, verslo ir administravimo, informacijos ir ryšio technologijų, gamybos, architektūros ir statybos programas. O, tarkime, Klaipėdos regione daugiausia vietų bus pasiūlyta inžinerijai ir paslaugoms asmenims“, – aiškina ministerija.

O ką rinktis aukštojoje mokykloje?

2018-04-20 12:25
 
109.57.234.228 DNK

6 TO INFO

gali stot kur nori jei neturi dedziu tetu kas ikis i gera vietele eisi i birza arba gruzciku i prekybcentri su sansu padaryti karjera po keliu metu tapsi skyriaus vedeju uz 600 eur men

2018-04-20 12:11
 
84.46.244.134 LTU

5 MAMA

As labai atsiprasau, bet sita vista svietimo ministre ivede savo tvarka neatsiklaususi tevu nuomones. Ar zinote, kad padare matematikos privalomaji egzamina tiems, kurie nori stoti i valstybes finansuojamas vietas. O tie vaikai kurie yra gabus kitiems dalykams; pvz: humanitariniams mokslams, ir jeigu nori stoti, kad, i kokios nors kalbos filologija-turi laikyti matematikos egzamina. Arba susimokek jeigu nori mokytis! Durne!

2018-04-20 12:05
 
176.11.21.130 NOR

4 ZILVA

Emigracija ir tik emigracija

2018-04-20 12:01
 
217.41.77.199 GBR

3 AS

Rinktis reikia tai kas patinka, o ne tai kas geriausia, jei nemylesi tai ka darai tada is taves gero specialisto nebus.

2018-04-20 11:58
 
85.206.238.127 LTU

2 JO

Iš kur ir atsiranda tokių originalių švietimo ministrų?

2018-04-20 11:48
 
195.14.188.77 LTU

1 INFO

Tik nestokit i veterinarija- sunkios studijos, po kuriu keliauji tiesiai i darbo birza. Kol nesulauki pasiulymo dirbti kikoj šunu edalo pardaveju.Pernai per TV aiskino, kad veterinarai po studiju eina i darbo birza, dabar raso, kad didins studentu skaiciu, kur logika????
* Mokslo draugas dirba „profkėje", mokytoju. Kai jo paklausiau, ar „profkėj" irgi striuka su besimokančių skaičium, kaip kad aukšotsiose, nusijuokė:

- Priešingai - mes mokom specialybės jūsų absolventus, nerandančius darbo.

Bet kokia populiariausia toje profesinėje mokykloje specialybė merginoms ir moteris, neatspėjau... (sėtsižasaM)

** Taigi, Partinės Mokyklos Dėstytoja apmokestino mokslą „profkėj".

Tokia Pati Specialistė?
: “Visuomeninės ir asmeninės nuosavybės tarpusavio ryšys asmeninio pasodybinio ūkio funkcionavime”


*** Mi­nist­rai kei­čia­si vie­nas po ki­to, pa­ti mi­nis­te­ri­ja – ba­la ir pel­kė. Ši­tas tvai­kas man da­ro­si vi­siš­kai ne­pa­ke­lia­mas. Mo­ky­to­jai yra že­mi­na­mi, ver­čia­mi ver­gais, di­rek­to­riai tu­ri nu­si­lenk­ti, įtik­ti.[15]







International Collegiate Programming Contest 2018


Programuotojų pasaulinių varžybų finalinė lentelė:
garsusis MIT 11- tas, o mūsiškis Vilniaus Universitetas 12-tas,

Pirmos dvi vietos - Maskvėnų, trečioje - Pekinas.

Stanford University-21-as, Harvard University -26-as...

Bat Yam


„Tel Avive vaikštinėju Bat Yam
rajone – vien rusiškai šnekantys ir skurdas, bet tvarkinga daugmaž" - tokią žinutę gavau.

- Хотите не из меню - шашлык из свинины:)


Bat Yam was established in 1926 as Bayit VeGan (Hebrewבית וגן‎; House and Garden). During the 1929 Palestine riots, the town was attacked by Palestinian fighters from Jaffa and was evacuated by British Authorities.[citation needed]. In 1930, it was re-settled. In 1936, it was granted local council status. In 1937 it was renamed Bat Yam.[3] By 1945, 2,000 Jews were living in Bat Yam.[4] According to the Jewish National Fund, in 1947 it had a population of 4,000.[5]
Following the United Nations vote in favour of a partition plan on November 29, 1947 and the subsequent civil war, inhabitants of both Bat Yam and Jaffa reported violent incidents, including sniping.[5][6] On May 13, 1948, Jaffa surrendered to Jewish forces.
In the years following Israel's creation, Bat Yam grew dramatically due to mass immigration and gained city status in 1958. A small Hasidicenclave of Bobover Hasidim, known as Kiryat Bobov, was established in 1959. The city later gained a sizeable community of Jews from Turkey. Bat Yam again experienced a period of rapid growth in the early 1980s to the late 1990s with the mass immigration of Jews from the former Soviet Union and Ethiopia. There is also a small Arab community (0.4% as per 2012) in Bat Yam, both Muslim and Christian, many of whom relocated from Jaffa. The vast majority of Vietnamese-Israelis or Vietnamese people of Israeli origin, live in Bat Yam.[7]
Bat Yam is expected to eventually lose its status as an independent municipality and become a part of neighboring Tel Aviv. The Israeli Interior Ministry aims to incorporate the city into Tel Aviv in 2023.[8]
Bat Yam rentals, vacation homes direct from the owners

Psichopatas Putinas


Tiesa?
"Rusija vengia karo su Amerika ne todėl kad bijotų amerikiečių kariuomenės, o todėl, kad Rusija supranta jog turi reikalą su psichopatų vyriausybe, kuri per 17 metų sunaikino septynias musulmonų valstybes ir pasiryžusi sunaikinti visą žmoniją. Todėl Putinas išsisukinėja nuo visų organizuotų provokaciją ir griežtai laikosi tarptautinės teisės ir tvarkos."
Президент России Владимир Путин
поставил ночной удар коалиции во главе с США по Сирии в один ряд с аналогичными действиями американцев в Югославии, Ливии и Ираке и отметил, что история расставит все по местам.

Российский лидер заявляет, что произошла агрессия против суверенного государства. Путин потребовал экстренного созыва Совета безопасности ООН.

Президент России Владимир Путин подчеркнул в своем заявлении, что ракетный удар США и их союзников был нанесен по суверенному государству, без санкции СБ ООН и в нарушении Устава ООН и международного права, что является актом агрессии.

При этом российский лидер отметил, что также как и год назад, когда США атаковали в Сирии авиабазу «Шайрат», для предлога атаки была использована "инсценировка применения отравляющих веществ против гражданского населения".

"Российские военные эксперты, побывав на месте мнимого инцидента, не обнаружили следов применения хлора или другого отравляющего вещества. Ни один местный житель не подтвердил факт химической атаки", - подчеркивается в заявлении.

Путин также заявил, что группа западных стран "цинично пренебрегла" тем фактом, что эксперты ОЗХО только сегодня должны были начать расследование событие в городе Дума, но операция произошла до объявления итогов этого расследования.

Российский лидер заявил, что история все расставит по своим местам и напомнил, что США несут "тяжелую ответственность за кровавую расправу с Югославией, Ираком, Ливией".

"New Volga"


Šitokį „žvėrį"
senos
„Volga" M21
kailyje sutikau vakar Vilniuje.

Vakar Vilniaus Gete


"Sankt-Peterburg" klubas, kurio narys esu, pakvietė į Žydų kultūros ir informacijos centre
Mėsinių g. 3 Vilnije vakar vakare vykusį
Svetlanos Ovinovos
parodos atidarymą.


Patiko man ten, ir paveikslai, 
ir galerija,
ir publika.

2018-04-17

Teisėsaugos Diena


Prokurorai pagaliau ryžosi prabilti apie didelį rezonansą sukėlusį politinės korupcijos ikiteisminį tyrimą, kuriame figūruoja ne tik buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio pavardė, bet ir kitų Seimo narių, žinomų verslininkų, kuriuos per dvejus metus trukusį tyrimą apklausė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša teigė: „Norime pranešti, kad baigėme politinės korupcijos bylą, surašytas kaltinamasis aktas, šiuo metu jis įteikinėjimas kaltinamiesiems“. Anot jo, iš viso byloje yra aštuoni kaltinamieji. Jau rytoj byla keliaus į teismą. Tyrėjų teigimu, šioje byloje gali būti skirtos laisvės atėmimo bausmės iki 8-erių metų.
Lietuvos kriminalistai pastarosiomis dienomis vykdo plataus masto operaciją ir žada trečiadienį pranešti apie darbo vaisius.

Neatmetama, kad šie sulaikymai gali būti susiję su narkotikų prekyba. Taip pat gali būti, kad operacija susijusi su vieno iš Agurkinių gaujos lyderių Deimanto Bugavičiaus ir bušido kovotojo Remigijaus Morkevičiaus nužudymais.


2018-04-16

Finansų Ministrų Dėsnis

Lietuvos finansų ministrai 
MinistrasLaikotarpis
1Romualdas Sikorskis1990.03.17 – 1991.01.13
2Elvyra Janina Kunevičienė1991.01.13 – 1992.07.23
3Audrius Misevičius1992.07.23 – 1992.12.12
4Eduardas Vilkelis1992.12.12 – 1995.03.10
5Reinoldijus Šarkinas1995.03.10 – 1996.02.23
6Algimantas Križinauskas1996.02.10 – 1996.12.04
7Rolandas Matiliauskas1996.12.04 – 1997.02.19
8Algirdas Gediminas Šemeta1997.02.19 – 1999.06.01
9Vytautas Dudėnas1999.06.01 – 2000.10.27
10Jonas Lionginas2000.10.27 – 2001.07.04
11Dalia Grybauskaitė2001.07.04 – 2004.05.04
12Algirdas Butkevičius2004.05.04 – 2005.05.13
13Zigmantas Balčytis2005.05.13 – 2007.05.16
14Rimantas Šadžius2007.05.16 – 2008.11.28
15Algirdas Gediminas Šemeta2008.12.09 – 2009.06.30
16Ingrida Šimonytė2009.07.07 – 2012.12.13
17Rimantas Šadžius2012.12.13 - 2016.06.15
18Rasa Budbergytė2016.06.23 - 2016.12.13
19Vilius Šapokanuo 2016.12.13
kone dvigubai jaunesni už Izraelio kolegas.

Na, pusantro karto tai tikrai - nepatingėkit paskaičiuoti:
#MinisterPartyGovernmentTerm startTerm endNotes
1Eliezer KaplanMapaiP12314 May 194825 June 1952Died in office
2Levi EshkolMapai34567891025 June 195226 June 1963
3Pinchas SapirMapai
Alignment
Labor Party
11121326 June 19635 August 1968
4Ze'ev SherfAlignment13145 August 196815 December 1969
Pinchas SapirAlignment151615 December 19693 June 1974
5Yehoshua RabinovitzAlignment173 June 197420 June 1977
6Simha ErlichLikud1820 June 19777 November 1979
7Yigal HurvitzLikud187 November 197913 January 1981
8Yoram AridorLikud18192021 January 198115 October 1983
9Yigal Cohen-OrgadLikud2018 October 198313 September 1984
10Yitzhak Moda'iLikud2113 September 198416 April 1986
11Moshe NissimLikud212216 April 198622 December 1988
12Shimon PeresAlignment2322 December 198815 March 1990
13Yitzhak ShamirLikud2315 March 199011 June 1990Serving Prime Minister
Yitzhak Moda'iNew Liberal Party2411 June 199013 July 1992
14Avraham ShochatLabor Party252613 July 199218 June 1996
15Dan MeridorLikud2718 June 199620 June 1997
16Benjamin NetanyahuLikud2720 June 19979 July 1997Serving Prime Minister
17Yaakov NeemanLikud279 July 199718 December 1998
Benjamin NetanyahuLikud2718 December 199823 February 1999Serving Prime Minister
18Meir SheetritLikud2723 February 19996 July 1999
Avraham ShochatOne Israel286 July 19997 March 2001
19Silvan ShalomLikud297 March 200128 February 2003
Benjamin NetanyahuLikud3028 February 20039 August 2005
20Ehud OlmertLikud
Kadima
309 August 20057 November 2005
21Avraham HirschsonKadima314 May 200622 April 2007
Ehud OlmertKadima3122 April 20074 July 2007Serving Prime Minister
22Roni Bar-OnKadima314 July 200731 March 2009
23Yuval SteinitzLikud3231 March 200918 March 2013
24Yair LapidYesh Atid3318 March 20132 December 2014
Benjamin NetanyahuLikud332 December 201414 May 2015Serving Prime Minister
25Moshe KahlonKulanu3414 May 2015
Kubilius, Andriukas, čia irgi čempionas* - jam, 52-rių metų finansiniam neišmanėliui, turėjusiam jaunesnius negu keturiasdešimtmečius - ką ten 40 - nė 35-rių nesulaukusius finansų ministrus (Algirdas Šemeta – 34-erių ir Ingrida Šimonytė – 34-erių), tais pačiais, finansų, klausimais
patarė (:))))26-metis!
Lietuvos Respublikos BVP krito labiausiai pasaulyje.
Teko pašaudyt į riaušininkais virtusius mitinguotojus.
* :)
:))
:(((