2019-06-08

Dujos Vietoj Dolerio


Sankt-Peterburge vykstančiame Tarptautiniame Ekonomikos Forume


JAV dolerio pasaulinės rezervinės valiutos vaidmeniui skelbiamas galas.

Gazprom'o Pramintu Keliu...

2019-06-07

Europos Valdovai Vilniuje


Jie, 
tikrieji.

Birželio 5 dieną nuo 19:00 iki 23:00 jie vakarieniavo/puotavo mūsų Valdovų rūmuose
o bitrželio 6 dieną Kviestinei Žiniasklaidai Lietuvos Respublikos Mokslų Akademijos išnuomotose patalpose surengė Uždarą Spaudos Konferenciją.




2019-06-06

Uždaras Renginys Mokslų Akademijoje


Negalėjau tuo patikėti.

Juk, vis tik, Lietuvos Mokslų Akademija, ne šiaip kokia „skylė".

Ruošiausi, atsispausdinau iliustracijas, klausimus - kad visiems suprantama būtų.

Ir še jums - „Uždaras Renginys", kuris kažkodėl vadinamas „Spaudos Konferencija".
Į kurią, kaip paaiškėjo, registracijos išties nebuvo, ir į kurią įleido tik tuos, kam iš anksto jos organizatoriai (Lietuvos Bankas!) išsiuntė pakvietimus, taigi - tik Kviestinei Žiniasklaidai.

Šiek tiek pafilmavau savo „išmaniuoju" Lietuvos Mokslų Akademijoje, kaip paaiškėjo, išnuomotoje „Uždaro Renginio" rengėjams (Jogaila Morkūnas,
šitos „Spaudos Konferencijos" išvakarėse tiems patiems bankininkams rengęs puotą Valdovų Rūmuose, mačiau, be kliūčių tame uždarame rate malėsi), neužilgo įkelsiu, bus ne prasčiau, negu čia:


O kol kas...

Na - ką padarysi - kol kas Vysockis galvon lenda:


Nagi, grįžkim karšton 2019-jų birželio vasaron:

2019 metų birželio 6 dieną Lietuvos Mokslų Akademijoje 15:30 vyko ECB spaudos konferencija po išvažiuojamojo ECB valdančiosios tarybos posėdžio, pirmą sykį surengto Vilniuje. Atvykau, norėdamas sužinoti ECB Valdančiosios Tarybos nuomonę keletu ne tik man rūpimų klausimų. Manau, kad turiu tam teisę ne tik pagal bendrąjį demokratijos principą, bet ir todėl, kad už poros savaičių, birželio mėn. 19-20 d.d. vyksiančioje jubiliejinėje 60-je Lietuvos Matematikų Draugijos Konferencijoje skaitysiu pranešimą „Matematiniai pinigai ir Bazelis III'', apie panašius dalykus kalbėjau Swedbanke (Google: Matematiniai pinigai), eilę metų Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto „Ateities Inžinerijos" programoje kuravau temą „Bitkoinai: virtualiųjų valiutų technologijos"
o ISM universitete skaičiau kursą „Matematiniai metodai ekonomikoje".

Deja, toji ECB Valdančiosios Tarybos spaudos konferencija buvo „uždaras renginys" - tik „kviestinei žiniasklaidai":)


Ir dar pora žodžių.

Kuriems galams CentroBankininkams  Mokslų Akademijos prireikė?

Argi savo Uždarai Spaudos Konferencijai nerastų patalpos Lietuvos Banke?

Rastų, be abejo, bet spaudos konferencija Mokslų Akademijoje - solidžiau*.

O runkeliai/liaudis nė nepastebės, kad mokslininkai nedalyvauja, o akademikai tiesiog "pardavė" savo vardą išnuomodami patalpas.

Aptikau ir para anksčiau už manąjį paties ECB į Youtube įkeltą ECB Uždaros** Spaudos Konferencijos Vilniuje, Lietuvos Mokslų Akademijoje, reportažą:


* Lygiai tokį pačią taktiką prieš puspenktų metų „Gaublio" klube Vilniuje vykusio susitikimo su visuomene metu panaudojo Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, dėl solidumo iš abiejų pusių apsisodinęs „apsauginiais"-mokslų daktarais, nepratarusiais nė žodžio per visą renginiui skirtą laiką. Klausimus Algirdui Butkevičiui uždaviau sunkius:


** Бильдербергский клубБильдербергская группаБильдербергская конференция (англ. Bilderberg Group — Билдербергская группа) — неофициальная ежегодная конференция, состоящая примерно из 130 участников, большая часть которых являются влиятельными людьми в области политики, бизнеса и банковского дела, а также главами ведущих западных СМИ. Вход на конференцию возможен только по личным приглашениям.

Kai kurių konspiracijos teoretikų manymu, grupė ir joje esantys elitiniai lyderiai yra atsakingi už valdžių perversmus, rinkimų rezultatų klastojimus ir net žmogžudysčių užsakymus.
Federalinio rezervo vadovas Ben Shalom Bernanke Bilderbergo grupės susirinkime

Netikrumas Mokslų Akademijoje

Pinigų (kurie yra vienas pagrindinių ekonomikos mokslo* tyrimų objektų)
padirbėjai pasimetę...

Ką jau bekalbėt apie diurnalistus*...

Jau vien antraštė ko verta :

https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/2019/06/06/news/vilniuje-susirinkes-ecb-paliko-galioti-palukanas-10636104/

 netikrùmas sm. (2); LL105 tikros žinios stoka, abejonė; nežinojimas, nežinomybė: Moterys ir senyvesnieji klausėsi su netikrumu ir net su baime rš. Kad netikrumas nesutrukdytų jūsų mokslinio darbo rš. Ateities netikrumas rš.
„Jau tikrai keletą pastarųjų metų kalbame apie netikrumą. Ne visai normaliame pasaulyje būtų naivu kalbėti apie pinigų politikos normalizavimą“, – po M. Draghi spaudos konferencijos* žurnalistams sakė LB vadovas V. Vasiliauskas.

* Lietuvos Mokslų Akademijoje vyko šis Netikrumo Realybės Šou, 
kažkodėl pavadinta Spaudos Konferencija, kurion manęs neįleido,

19 MG G-500

O kam Lietuvos bankui reikalingas 5 litrų benzininis G klasės mersedesas!!!??? DGJ599. Per tokius paprastus dalykus ir pasimato įstaigos požiūris i žmones ir i savo vietą šioje žemėje. Liūdna.
2019-06-06 17:43

DEU

18 JAU

ta vasilaisuko veidelio israiska..Rodos tuoj pravirks, lupytes vis patempes..O vargeli.
2019-06-06 17:38

NOR

17 JO

sako gerai vasiliukas pinigus su konservais praplovė tai visems užteko todėl jis geras darbuotojas
2019-06-06 17:30

LTU

16 KĄ MANO PSICHOLOGAI

apie jo veido išraišką?
2019-06-06 17:24

RUS

15 BRUDE TU,

VASILIAUSKAI, ar gerai miegi, IŠVOGĘS SNORĄ?

14 KODĖL JIS DAR LAISVĖJE?

PROKURORAI, PAJUDINKIT GRYBAUSKAITĖS “KRIŠTOLĄ” VASILIAUSKĄ SU LIEMENE. JAM E.MASIULIS , PAĖMĘS IŠ KURLIANSKIO MG BALTIC KONCERNO VADOVO D.MOCKAUS PINIGUS, NEŠĖ TUOS PINIGUS UŽ VARTOJIMO KREDITŲ ĮSTATYMĄ. O KAI STT INFORMAVO TULPĘ, KAM SKIRTA PAKYŠA, TAI PASTAROJI IŠSIGANDUSI LIEPĖ STT VYRAMS OPERACIJĄ TIES E.MASIULIU IR PABAIGTI. IR TATAI LANDSBERGIUI TAI BUVO GERAI – LIBERALŲ PARTIJA TAPO POLITINIAIS LAVONAIS. ANŪKUI KELIĄ TUO PAČIU “PRAVALĖ”.
2019-06-06 17:19

RUS

13 "PANAMA PAPERS"

Pamenu, pasitvirtino tada viešai pasirodžiusi informacija, kad prieš tapdamas centrinio šalies banko vadovu Vasiliauskas turėjo įgaliojimus veikti ofšorinės įmonės, susijusios su Rusijos milijardieriumi oligarchu Nikolajumi Cvetkovu, vardu. Taip pat tuo laikotarpiu Vasiliauskas taip pat įgaliojimus turėjo atlikti bet kokius veiksmus ir Britų Mergelių salose registruotos įmonės „Redder Investments“ vardu. Prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš teikdama tvirtinti antrai kadencijai Vasiliausko kandidatūrą užimti LB vadovo postą Seimui, puikiai žinojo šį biografijos faktą, jog jis tvarkė Rusijos oligarcho sąskaitas, tačiau prezidentės tai nesulaikė nuo to veiksmo, bet ji dargi ir nuslėpė nuo Seimo narių šią Vasiliauskui nenaudingą informaciją. Melage ji yra gimus, abu labu tokie pat. O tą brudą su liemene jau senai reikėjo atstatydinti.
2019-06-06 17:15

RUS

12 O KUR JŲ ATSAKOMYBĖ?

Kodėl niekur nėra kitų, be V.Vasiliausko, tuomečių LB valdybos narių: D.Petrausko, V.Gerulavičiaus, R.Kuodžio, A.Misevičiaus abrozdėlių, kurie pirmieji ir priiminėjo tuos sprendimus “suvalstybinti” ir subankrotinti Snorą?
2019-06-06 17:09

COL

11 O "STOGAS" JAU KIAURAS...

Tas dūda buvo tulpės rinkimines kompanijos vadovas ir be lansbergio zinios ne šikt nenueidavo. Jie visi viena virve suristi, todel bandė prastumti šimonyte daukantinę, bet napavyko.
2019-06-06 17:02

LTU

10 BD 3 AM

etika ir moralė kiaulės tvarte neegzistuoja

9 TAM 6

TAI KAD RUSAI PATI ANTONOVA PASODINO
2019-06-06 16:58

LTU

8 XXL>2

Nu tvartini, ar žinai, kad Vasileuskas yra tulpinės Magnolijos DG statytinis? Ta nueina nuo scenos(ES irgi niekam nereikalinga), tai VV likimas aiškus.
2019-06-06 16:57

LTU

7 GERAI PASAKE ECB VADOVAS

TAI NE JAKELIUNO KLIEDEJIMAI
2019-06-06 16:50

RUS

6 VIEN TIK UŽ SNORĄ

VASILIAUSKAS SENAI TURĖJO SĖDĖTI KALĖJIME.
2019-06-06 16:36

NOR

5 KAILIS

Na bet jau snu.ku.tis nupenėtas... gal Vasiliauskas su Linkevičiumi netikri broliai, sitaip nusipenėję iki veidrodinės ligos...

4 JEKELIUNAS NURIMS

Marciulionis iteike ''GERA DOVANA"" baigsis tyrymai
2019-06-06 16:31

LTU

3 ADRENALINAS

,,Etika ir moralė ne šio pasaulio dimensija,, V. Vasiliauskas. Tai viskas baudžiauninkai ką jums reikia žinoti.......
2019-06-06 16:20

LTU

2 VY

Na karabasiniai..?
2019-06-06 16:17

LTU

1 HI HI PAGYRE VITUKA

Visiems gera tureti parsiuka, is kurio tvarto per krize galima pasipildyt kisenes :)

EK Vadovui Nelengva


Nieko naujo: į anų laikų Centrą=Kremlių anuometėsTarybų/Sovietų Lietuvos derybininkai to paties važinėjo, tik kitaip tada vadino - ne išmokom, bet fondais, paskyrom ir pan.

Sauso nieks neklauso...

Tad nereikia stebėtis, kad EK vadovui nelengva atsilaikyt prieš tuos išmokų prašytojus.



Mokslų Akademijos Susirinkimas





į Černobylį atlikti sabotažo.

Ir ... „Genys"
nustojo stuksėti.

Po Mokslų akademijos susirinkimo A. V. Legasovas
pasikorė.

Вале́рий Алексе́евич Лега́сов (1 сентября 1936, Тула — 27 апреля 1988, Москва) — советский химик-неорганикДействительный член Академии наук СССР (1981), Герой Российской Федерации (1996; посмертно).

Piliečiai - Už Durų


Politikai sėdi (Pilyje) Polyje!

2019-06-05

Protesting Prague




ES Planai Rasoms


Rasos

Ой-дид-Ладо... (исконная форма)
Ой дид со Ладою...
Ай де младо...
Ай же младо...
Ой диди Ладо...
Диди Лада...
Та в ладу ладом... и др.

ES šalių lyderiai derėtis dėl aukštų postų susirinks birželio 20-21 dienomis,
o galutiniai sprendimai gali nusikelti į liepą. Derybose taip pat sprendžiama, kas taps Europos Komisijos, Europos centrinio banko ir Europos užsienio politikos vadovais.


Matematikas, Kompozitorius, Poetas


Anykštėnas.

Antaną Baranauską - kunigą, poetą ir matematiką
- prisimenat?

2019-06-03

Gegužės 24 dieną, penktadienį, surengtas 55-asis tarptautinis festivalis „Poezijos pavasaris” Bijotuose, prie Dionizo Poškos
Baublių muziejaus, kur buvo įteikta Šilalės rajono savivaldybės Dionizo Poškos vardo premija.

Nuo 2009-ųjų metų renginio „Poezijos pavasaris” metu tradiciškai įteikiama Šilalės rajono savivaldybės D. Poškos vardo premija. Šiemet ji atiteko poetui, Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakulteto dėstytojui Giedriui Alkauskui. Premija skiriama už geriausią naują lietuviškos poezijos rinkinį, išleistą praėjusiais kalendoriniais metais, kuriame atsispindi etniniai motyvai, lietuviškos tradicijos ir istorinė tautos atmintis.

„G. Alkauskas yra tarptautiniu mastu įvertintas matematikas. Mokslininko vardu visiškai neseniai pavadinta matematinė konstanta. Giedrius taip pat yra kompozitorius. Autoriniai muzikos koncertai, išleistos kompaktinės plokštelės, parašyti dainų ciklai – visai tai dera viename asmenyje. O kur dar eilės?! Skaitant poeto biografiją, nori nenori pradedi klausi, kaip viename žmoguje telpa tiek skirtingų sričių ir spalvų?” – taip laureatą pristatė renginio Bilioniuose vedėja Rima Norvilienė
MIF (Matematikos ir Informatikos Fakulteto) dėstytojas apdovanotas literatūrine D. Poškos premija

ВексельБерг, Трамп и ПорноАктриса





Хе хе...

Деньги давал ВексельБерг,
с ПорноАктрисой Европейскую Экономику
изучал Трамп,
а на выборы в США влиял Путин:)