2021-06-05

„LaiLaLai" Partija?

 

Nurodytu paveikslėlyje spektaklio (kažkodėl pavadinto „Laisvės" partijos suvažiavimu) laiku šie žodžiai ir nuskambėjo:

- ReŽisier'ius LEIDŽIA:)



Ai ai - KOKS SUVAŽIAVIMAS:))

Beje, ką tik e-laišką gavau:

Pranešimas spaudai

2021 06 05

Vilnius

 P.Gražulis tapo Tautos ir teisingumo sąjungos: centristų, tautininkų pirmininku, sieks įgyvendinti visus „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ reikalavimus

Šiandien Vilniuje, Vingio parke, vykusiame Centro partijos – Tautininkų suvažiavime bendram veikimui susijungė trys politinės organizacijos: Centro partija – Tautininkai, P.Gražulio judėjimas „Už Lietuvą – vyrai!” ir Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga. Šis tradicines, tautines vertybes atstovaujantis politinių jėgų susivienijimas buvo pavadintas - Tautos ir teisingumo sąjunga, jos pirmininku išrinktas Seimo narys Petras Gražulis. Tautos ir teisingumo sąjunga politinėmis priemonėmis sieks, kad būtų įgyvendinti visi “Didžiojo šeimos gynimo maršo” metu paskelbti reikalavimai.

“Šiandien susirinkome simbolinėje vietoje – Vilniaus Vingio parke, kur prasidėjo Sąjūdis, kur Lietuvos žmonės pakilo į “Didįjį šeimos gynimo maršą”. Vienijamės bendram veikimui. Atstovaujame Tautos interesus ir giname teisingumą. Vykdome Tautos valią. Palaikome visus “Didžiajame šeimos gynimo marše” dalyvavusių Lietuvos žmonių paskelbtus reikalavimus ir priversime valdžią juos įvykdyti, nes to reikalauja Tauta, to reikalauja teisingumas. Visomis išgalėmis ginsime tradicinę šeimą, tautines vertybes, lietuvių kalbą, istoriją, papročius, Konstituciją. Ant “vaivorykštinio” LGBT suoliuko į suvažiavimą šiandien susirinkusi “Laisvės” partija pirmininke vėl išrinko A.Armonaitę, jie toliau per kitą gala Lietuvai kiša tą savo Partnerystės įstatymą, jie toliau siekia įteisinti Stambulo konvenciją, žada legalizuoti prostituciją, liberalizuoti narkotikus, vėl užlieti Lietuvą alkoholio upėmis. Neleisime, kad taip atsitiktų. Atstovaujame, saugome ir giname svarbiausias Lietuvos vertybes – tautą, teisingumą, šeimą ir Konstituciją. Šita valdančioji dauguma galutinai susikompromitavo ir nusisuko nuo žmonių, todėl turime telktis ir organizuoti dar didesnius mitingus. Ne tauta turi bijoti valdžios, o valdžia turi bijoti tautos ir jai atstovauti.” – kalbėjo Tautos ir teisingumo sąjungos pirmininku išrinktas P.Gražulis.

Išties:

Susijungė trys politiniai judėjimai


LandsBergiAda

 








NapoleonasLtu

 





2021-06-04

Bye Bye Dollar

 

http://lebionka.blogspot.com/2021/06/profvalentinas-katasonovas-aukso.html?m=1

.................


PaSaulio „SuŽydė'jimas"

 

2004: 13 mln.

2012: 13,4 mln.

2021: 20 mln.




Tylėk Ir Gražiai Elkis

 


Ši itališkai dainuota italų grupės  „Zitti e buoni“ daina laimėjo EuoroViziją 2021:

Beje:

Betgi grupė - italų!

Μίνσκιν

Pasigroožėkime:
Paskaitykit, paskaitykit - kas čia per Minskin'ai...


„Zitti e buoni“:

P.S. Kai ką priminė:











AngloSaksišKa Epika

 

Labai jau jiems iš paskos velkamės...

Gintaras Beresnevičius: Anglosaksiška epika

Australų rašytojas Peteris Carey (g. 1943) už “Oskaras ir Liusinda” 

1988 metais gavo “Bookerio” premiją. Duodama tikrai geriems autoriams ir romanas yra geras. Nesakau, kad jis perskaitomas lengvai, nes tai gana tiršta epika, su gausybe herojų ir nepaprastai reljefiškais pagrindiniais veikėjais, geografiniais ir biografiniais atsišakojimais. 

Kiek primintų Salmaną Rushdie, prakalbusį mažiau vaizdingai, bet su vietų ir kolorito išmanymu. Panašumas gal peršasi todėl, kad anglosaksų pasaulis Rushdie veikaluose piešiamas iš Indijos ir Britanijos civilizacinio susidūrimo. Čia jauna XIX a. Australijos civilizacija, provinciali, neturinti savo tradicijos, dar šaudanti “juodukus” ar ką tik šviežiai tą reikalą pabaigusi. Pramoninė revoliucija Britanijoje, eksportuojama į Australiją, prigyjanti sunkiai, nes ten darsyk ji turi perlaužti žmogaus esminius principus ir vertybes; nuolat užgęstantis ir vėl įsipučiantis Liusindos stiklo fabrikas. Stiklas - kaip metafora. Liusinda iš Britanijos atsiveža idėją, stiklo pramonę. Žinoma, simboliškas gestas - civilizacijos, su kuria siejama technologija, pradžia - gaminti stiklą; dužią produkciją, reikalaujančią ir įdirbio, ir išmanymo, bet dūžtančią. Stiklo darymas. Civilizacija visada prasideda nuo tos vietos, kai imami gaminti nebūtini daiktai ir medkirčius keičia stiklo pūtėjai.Tokios tad metaforos.

Meilės, kaip tikina viršelis, čia ne per daug. Vyro ir moters meilė čia ne centras, tai pabėgimas. Sufražistė ir pastorius. Kas gali būti šauniau siužeto vystymui. Modernaus siužeto, turiu omenyje. Anglosaksiška “Ragana ir lietus”. Carey, žinoma, į pagrindinę vietą stato meilę Dievui, aistrą Dievui, protestantai, anglikonai, sekmininkai, baptistai maišosi tiek Londone, tiek Sidnėjuje, visi ieškantys, ir dar daugiau suradusių, tik visi suradę priešinasi per ilgoms paieškoms. Ir suvargusio, nuo maldų žaizdotomis rankomis pastoriaus ieškojimai niekam nemalonūs. Kaip ir jo vyskupui, kuriam juolab nemaloni jo bendrystė su dama, ir ypač judviejų aistra lošimui, žinoma Britanijoje ir atslinkusi paskui juos į tebeprovincialų Sidnėjų. Carey nemėgina reabilituoti lošimo aistros. Bent jau tiesiogiai, nors vien tai, kad lošimas pasirenkamas pagrindine siužetine linija, kai ką reiškia.

PoLitinė Koronė

 

Šiandien:






2021-06-03

Reikia AtVėsti?

 

Kam?

Ministeriams

nuo Aferų  

UžKaitusiems:)


Bla bla bla:))
Ar ne nuo VALDŽIAŽMOGIŲ AFERŲ Lietuva ŠITAIP 

PALYGINIMUI - IZRAELIS:
Taip, taip, tas pats 1948-ųjų metų gegužės 14-ąją dieną Palestinoje įkurtas Izraelis
ir TŪKSTANČIAIS METŲ SAVO ISTORIJĄ SKAIČIUOJANTI LIETUVA.


KURI IŠ ŠIŲ DVIEJŲ ŠALIŲ IR JŲ TAUTŲ PATYRĖ/PATIRIA HOLOKAUSTĄ?

Gal prisimenat, kiek metų, mėnesių ir dienų Lietuva laukė po 1990-ųjų Kovo 11-osios, kol ją pripažins JAV (Izraelį pripažino pirmąją dieną), kuriose susikaupę netgi daugiau žydų, negu jų yra dabar Izraelyje?


ProAngloSaksiškieji ministeriai/eksministeriai bei šiaip piliečiai - perskaitykit štai dar ką:

Sėjo Sėjo Sėjo Sėjo Kanapėlэ

 

Ukrainiečiai EuroVizijoj 2021: „Triukšmas" (ukrainietiškai)

(priedainį paklausykit)

Ar viskas gerai šiame iš po sniego atkastame 'keise', kuriame - visiškai ne kompiuterio dalys?

Beje, Lietuvos komisija šiai dainai skyrė aukščiausią įvertinimą - 12 balų, o užėmė ji 2021-ųjų EuroVizijoje 5-tąją vietą.

Ar patiko abiem Aušrinėm?







Aktorės Aukštis

 

Gūglė šitaip:

Kòrnvalio kunigaikštỹstė, Kornvãlis (Cornwal), viena iš dviejų Didžiosios Britanijos karališkųjų kunigaikštysčių (kita – Lancasterio kunigaikštystė).

 Pagal tradiciją yra sosto įpėdinio (Velso princo) privati valda. Ją administruoja kunigaikštystės taryba ir kungaikščio skiriamas šerifas. Valdą sudaro keliose grafystėse, daugiausia – Devono, dar Kornvalio, Herefordšyro, Somerseto, esančios valdos, iš viso užimančios 571 km2 plotą. Kornvalio kunigaikštystės savininkas Velso princas už ją nemoka mokesčių, iš jos gauna didžiąją savo pajamų dalį (2003 – 9,9 mln. svarų sterlingų); kunigaikštystės turto yra ir už jos ribų (52 611 ha žemės 23 grafystėse, parduotuvės, bendrovės, namai). Kunigaikštystė įkurta 1337 (pirmoji Anglijos kunigaikštystė) karaliaus Eduardo III; paskirta sūnui Eduardui (Juodajam princui). Nuo tada priklauso Velso princui, kai jo nėra, pvz., per didžiąją Tiudorų valdymo laikotarpio dalį, – grįžta karaliui.



2021-06-02

Kernavės Britanijoj Ir Bretanėje

 

Cornwall (/ˈkɔːrnwɔːl, -wəl/;[3] CornishKernow [ˈkɛrnɔʊ]) is a ceremonial county in South West England. It is recognised as one of the Celtic nations and is the homeland of the Cornish people

See also


OK


Cornouaille ([kɔʁ.nwaj]BretonKernev, Kerne) is a historical region on the west coast of Brittany in West France. The name is cognate with Cornwall in neighbouring Great Britain. This can be explained by the settlement of Cornouaille by migrant princes from Cornwall who created an independent principality founded by Rivelen Mor Marthou,[1][2] and the founding of the Bishopric of Cornouaille by ancient saints from Cornwall. Celtic Britons and the settlers in Brittany spoke a common language, this language would evolve into BretonWelsh and Cornish.


MMO MOO'siejus



Tai - DĖŽĖ, ATSIRADUSI VIETOJ „LIETUVOS" KINOTEATRO.
... po 2002 m. Vilniaus miesto savivaldybės suklastoto audito ir pardavimo privačiai bendrovei*... 

2021-06-01

Vyriausybėje Per Daug Idiotų

 

Vyriausybėje per daug ne moterų, bet idiotų


Šiandien lankiau savo mokslinę vadovę prof. akademikę Sofiją Kanopkaitę. Jai jau eina 96-ti metai, o galva veikia nepriekaištingai. Ką reiškia treniruojamas organas!

Gal moterų per daug šitoje vyriausybėje, todėl ji tokia neadekvati? - užvedė kalba profesorė.


Aš atsakiau:

- Ne moterų skaičius kaltas, o tai, kad absoliutūs durniai į vyriausybę surinkti, pradedant premjere. MA Biochemijos institute, kuomet jame dirbau (1975-1982), turėjau dvi viršininkes moteris. Institutui vadovavo prof. Liūda Rasteikienė (prof. Liūdo Mažylio teta), o laboratorijai vadovavote Jūs. Abi moterys. Tik moterys šios buvo protingos.

Yra šioje vyriausybėje ir vyrų, bet jie ne ką mažesni durniai, o gal net dar didesni. Pavyzdžiui, sveikatos ministras A.Dulkys. Šiandien, LRT laidoje „Labas Rytas Lietuva“, Pasaulinės vaikų gynimo dienos proga pakalbintas Sveikatos ministras Arūnas Dulkys pasakė:

Mes turime Lietuvoje kuo pasidžiaugti. Per pastarąjį dešimtmetį kūdikių gimstamumas yra sumažėjęs beveik dvigubai. Tai yra labai geras pasiekimas“*.



Na, tuo pačiu ... apie Vyriausybę:

Laisvės Partijos BeLaisviai

 

Kas?

Kas kas - Rinkėjai:

„Delfi“ pavyko gauti svarstomų pasiūlymų sąrašą, iš kurių nemažai daliai darbo grupė jau yra pritarusi iš esmės, kurių turinį trumpai galima būtų apibūdinti taip: politikai nusprendė pasigerinti gyvenimą ir atlaisvinti ne tik politinės reklamos žymėjimus ir draudimus, maksimaliai leisti oponentų kompromitavimo būdus, bet ir sugrąžinti dovanas rinkėjams ir iš principo legalizuoti juridinių 

asmenų paramą per rinkimus. 

Tačiau didžiausias antausis rinkėjams – 
siūlymas keisti Seimo rinkimų sistemą ir atsisakyti vienmandačių rinkimų apygardų. Tai reikštų, kad į Seimą būtų renkama tik pagal politinių partijų sąrašus.


99% ForEver

 

Dievaž...