2018-04-07

Ne mūsų „Independence"


Net jeigų tą „Independence" nusipirktume:)
:))
Sugebėjom gi šitaip „nepriklausomai" nusigyvent...


Knygenos


Jaunuolį, įžūloką, sutikau Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Jis pareiškė, kad teisybė
 - knygose.
Nežino gal jis, kad mūsų knyga - nuo kunigo...

:(

:((

:(((

Knygenos (lot. omasum) – atrajotojų skrandžio dalis, trečiasis jų skrandžio skyrius. Taip pavadintos dėl to, kad jų raukšlės primena knygos lapus.


Ribinė nauda


Vis tik pasiekus tam tikrą pajamų lygį, laimę užtikrina nebe pinigai. Kaip aukštai ši kartelė? Kai kurie atlikti tyrimai rodo, kad, pavyzdžiui, JAV laimė nebedidėja pasiekus apie 75 tūkst. dolerių per metus. Įvertinus kainų skirtumus, Lietuvoje šis lygis siektų apie 45 tūkst. eurų per metus. Tolimesnis pajamų augimas sukuria mažėjančią ribinę naudą, o papildomos pastangos gali turėti šalutinių pasekmių, pavyzdžiui, sukelti stresą ar apkarpyti laisvalaikį.

Šitaip Swedbanklandijoj
kalba Swedbanko
„kalbančioji galva".

Tik angliškoji ir rusiškoji Wiki tesugebėjo „išstenėti", kad ta  ribinė nauda - viso labo naudos išvestinė:

Другими словами, предельная полезность — это увеличение общей полезности при потреблении одной дополнительной единицы блага (производная):
где  — функция полезности, а  — количество потребляемого блага.

Lietuviškoji Viki nesivargina:

Ribinė nauda (angl. Marginal utility) – papildoma nauda, kurią vartotojas gauna padidindamas prekės ar paslaugos vartojimą vienu vienetu.

Kodėl?

Todėl, kad tai tiesa tik tuomet, kai naudos/naudingumo funkcija tiesinė.
Bananai...

Kaip siūlo David D.Friedman
- apsivalgykit apelsinais:

Because surplus oranges can be freely disposed of, marginal utility is never negative, and total utility never decreases with increasing numbers of oranges.


P.S. Naudas sods:(

Genoito


Amen (hebr. אָמֵן „tikra tiesa“) – iš Senojo Testamento į Naująjį Testamentą perimta aklamacijos formulė, naudojama liturgijoje.
Vėliau šis žodis paplito ir islame, tapo įprastu žydų, krikščionių bei musulmonų maldose ir pamaldų metu.
Apytikslis vertimas – tikra tiesatebūnie taiptaip yra, „taip turi įvykti“. Amen išreiškiamas bendruomenės pritarimas kalbančiajam, maldaipalaiminimui. Paprastai tariamas kartu (balsu) tik žodinės liturgijospabaigoje. Išreiškiamas garsas pritarimui patvirtinti žodžiu taip „iš tiesų“.


Žodžio tarimas įvairiose kalbose skiriasi. Labai paplitęs greta „amen“ ir „amin“ variantas, būdingas šiuolaikinei graikų, rusų bei arabų kalboms. Rečiau vartojami žodžio vertimai. Pavyzdžiui, Senajame Testamente graikų kalba (Septuaginta) randamas žodis „genoito“ vietoj įprasto „Amen“. Anglakalbių šalių masonai savo apeigose vietoj arba po „Amen“ vartoja anglišką pasakymą so mote it be.
Induizmo religijoje „Om“ vaidina analogišką vaidmenį.

Oho, kaip nepatinka genoito kai kam:

When Paul said in Scripture ‘may it never be” (me genoito / μένα genoito is the Greek equivalent) he was using a very common Hebrew expression as many other Jews of his day would have — not surprising considering Paul was Jew.

In NT (New Testament) Greek, there are many ways to say that something is untrue, but none so emphatic as the expression me genoito. This formula literally means, “May it not be,” but it is translated in a variety of ways:

“God forbid!”
“Of course not!”
“May it never be!”
“By no means!”
“Away with the notion!”
“Perish the thought!”
Genoito:))


Marijos Miestas


Lietuva - Marijos Žemė?
Štai kur Marijos Žemė - 
Livonija, iš kurios mūsų Mindaugui svetimą karūną vietoj savojo ąžuolų vainiko vežė!

O Saulės mūšį 
ar tik ne Aukščiausio Valstybės Pareigūno dėka
minim pelenais savo galvas barstydamiesi?

O Jūros šventę Klaipėdoj rengiam šitaip džiaugsmingai atžymėdami dienas, kai kryžiuočiai sugriovė mūsų gyvenvietę -
todėl, kad mėmės esam?

O kur gi Marijos Miestas?

Ne,  ne Marijos Žemėj.

Ar atpažintumėt, jog Marlborku išpravardžiuotas - tai Marijos Miestas?
Štai:

Malbork (łac. MariaeburgumMariae castrumMarianopolisniem. Marienburg[2])

Koks!
Štai jis:
Trakų pilis, lyginant su Marienburgo (dab. Malborko), yra lyg mažytis perlas, supamas ežero vandenų, toks savas ir artimas. O buvusi kryžiuočių sostinė savo milžiniškais tūriais, neįveikiamomis sienomis ir niūria gynybinių vartų ir bokštų didybe ir šiandien tarsi byloja – iš čia išvykdavo vyrai užkariauti ...

Marijos, tos pačios Švenčiausios Marijos pilis:

The castle was built by the Teutonic Order 
(kokie vyrai:))
after the conquest of Old Prussia. Its main purpose was to strengthen their own control of the area following the Order's 1274 suppression of the Great Prussian Uprising
of the Baltic tribes.

It was named Marienburg after Mary, patron saint of the religious Order.

O Geležinė Marija
ten yra?

Na, kadangi mums nebegėda - pagiedokim:

Marija Marija, palengvink vergiją....


Amen*.

* Tikra tiesa:)



2018-04-06

Visuomeninė veikla


O Juzefą viliojo visuomeninė veikla.
Ryškiausias jo poelgis – 1908 metais traukinio apiplėšimas Bezdonyse. Pagrobti pinigai buvo skirti partijos reikalams. Tai sustiprino Pilsudskio autoritetą.

Jo savarankiškumas ir jo vykdoma politika nepatiko vokiečiams ir jie jį įkalino Magdeburgo pilyje.

Tai ne
dabartiniai
visuomenininkai...


Vietinis

Mūsų VGTU studentas Viet Ha iš Viet Nam'o paaiškino, kad „Viet" reiškia  ne tik „gentį",
bet ir „mažą stiprų".

Vietinis.
Turim, beje, ir vietinį vietnamietį.

2018-04-05

Trumpas trumpai apie kvailius


Kremlius pasigavo Trump'o trumpą pasisakymą ir platina...

Savo netinkamą išsireiškimą D. Trump'as pasakė Baltijos šalių preziden/čių/to priėmimo Vašingtone metu.

„Niekas su Rusija nesielgia griežčiau už mane, bet sutarti su Rusija būtų geras dalykas. Beveik visi sutinka su šia mintimi, išskyrus
labai kvailus žmones“, – antradienį vykusiame susitikime su 62 metų Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite, 51 metų Latvijos lyderiu Raimondu Vėjuoniu ir 48-erių Estijos vadove Kersti Kaljulaid sakė Amerikos prezidentas D.Trumpas.

P.S. ;)

2018-04-04

Ne Britanija, bet Rusija


prašo sušaukti JT Saugumo tarybos posėdį
dėl Skripalio apnuodijimo.













O ką lietė Lietuvoj?

Landynėj apartamentų neteko.

Sausio pradžioje teismas Kipre įšaldė R.Achmetovo turto už 820 mln. JAV dolerių. Žurnalo „Forbes“ vertinimu, tai – panašiai penktadalis turtingiausio Ukrainos verslininko turto. R.Achmetovas
4,7 mlrd. JAV dolerių (3,81 mlrd. eurų) susikrovė išgaudamas anglį ir Donbase lydydamas metalą, rašė newsru.com.

Mūsiškis turtingiausias
bene pusę to susikrovė nieko nekasdamas ir nelydydamas Lietuvoj.

Ką jis lietė Lietuvoj?


Visuotinis Nustebimas

Supratot diurnalistinę antraštę?

Baltuosiuose rūmuose JAV prezidento Donaldo Trumpo įžanginis žodis susitikime su Baltijos šalių vadovais antradienį pasisuko netikėta linkme. Žurnalistams pradėjus klausinėti apie regiono saugumo situaciją ir santykius su Rusija, D. Trumpas ėmė raginti priešais jį sėdinčią Lietuvos vadovę Dalią Grybauskaitę viešai pripažinti jo nuopelnus stiprinant NATO. Naujienų agentūra BNS pateikia įvykusio chaotiško pokalbio citatas.

D. Trumpas: Labai gerbiu Baltijos šalis. Nuostabūs žmonės.

Žurnalistė: Bet oro gynybos sistemos...

D. Trumpas: Nuostabūs lyderiai, kuriuos jau pažįstu gana ilgą laiko tarpą. Labai gerbiame Baltijos šalis. Ačiū. Ačiū labai visiems.

Žurnalistas: Ar norėtumėte, kad Vladimiras Putinas atvyktų į Baltuosius rūmus?

D. Trumpas: Norėčiau, jei tai būtų įmanoma. Apie tai kalbėjomės ir su Baltijos šalimis. Idealiu atveju norėtume gerai sutarti su Rusija. Gerai sutarti su Rusija yra geras dalykas, o ne blogas dalykas. Taigi, galbūt mums tai pavyks, o galbūt ne. Tikriausiai niekas nebuvo griežtesnis Rusijos atžvilgiu nei Donaldas Trumpas.

Jeigu pasižiūrėtume į mūsų karinę galią, kuri nėra tokia, kokios norėtų priešas, jeigu pasižiūrėtume į naftą ir dujas, kurias dabar išgauname, mes nepriklausomi. Mes dabar eksportuojame naftą ir dujas, o tai nėra tai, ko norėjo Rusija. Trys prezidentai ką tik man pasakė, kad NATO gavo didžiulį kiekį pinigų D. Trumpo dėka. To niekada nebūtų nutikę, taigi NATO tapo daug stipresnė. Gal jūs norėtumėte tai pasakyti, ar norėtumėte tai pasakyti, ponia prezidente? Prašau.

D. Grybauskaitė: Taip, žinoma, mes prieš penkias minutes jau kalbėjome, kad mums svarbus buvimas ir Jungtinių Valstijų indėlis NATO. Mes kartu su Jungtinėmis Valstijomis tikimės eiti pirmyn giliai reformuojant NATO, ypač tokiose srityse kaip sprendimų priėmimas, ryžtingumas, prieigos blokavimas, kurį mes tikimės matyti iš Rusijos agresijos atveju. Be Jungtinių Valstijų tai būtų neįmanoma, apie 80 proc. išlaidų NATO ateina iš JAV ir todėl esminis JAV balsas lyderystei ir esminis JAV balsas reformoms yra svarbus. Mes esame su jumis. Aš manau, kad geriausi sąjungininkai, kuriuos jūs šiandien turite Europoje, yra Baltijos šalys. Mes taip pat darome savo namų darbus, modernizuojame kariuomenę, jau leidžiame 2 procentus ir manau, kad kartu mes galime nuveikti daug. Labai tikiuosi pamatyti kiekvieną jūsų prie stalo Briuselyje, kur žengsime toliau kurdami geresnę NATO, rezultatyvesnę NATO ir efektyvesnę NATO. D. Trumpas: Ar D. Trumpas padarė pokyčius NATO? Tai labai rizikingas klausimas, bet jeigu ji pasakytų tai, ką pasakė Ovaliniame kabinete...

D. Grybauskaitė: Galiu pakartoti, kad tai yra labai geras spaudimas mums visoms NATO narėms, tai puikus spaudimas visam politiniam elitui, kuris galvoja, kad kažkas kitas turi juos ginti, bet ne jie patys. Taigi, pirmiausia tu turi pasidaryti namų darbus ir tada prašyti partnerio pagalbos. Būtent taip jūs ir padarėte. Toks lyderystės pobūdis yra geras ir mes taip pat juo vadovaujamės, aš kalbu atvirai. Mes vadovaujamės juo, kad darytume kitoms šalims įtaką, jog pirmiausia mes turime investuoti pačios ir tik tada partneriai gali mums padėti. Ir tai...

D. Trumpas: NATO gavo milijardus dolerių daugiau mano dėka, nes aš pasakiau, kad jūs nusikaltote, jūs nesusimokate daugeliui šalių, tai tiesa? Daug šalių nesusimokėdavo. Netgi dabar Vokietija moka vieną procentą ir net moka nepilną vieną procentą, o tuo pačiu dujų vamzdžiu jungiasi su Rusija, kur Vokietija mokės milijardus dolerių už energiją Rusijai. Todėl aš ir klausiu, kodėl taip yra? Kodėl Vokietija moka didžiulius pinigus Rusijai, susijungdami su ja dujų vamzdžiu? Tai neteisinga. Todėl mes stebime tai, kas vyksta. Vokietija moka vieną procentą, Jungtinės Valstijos moka beveik 4 procentus. JAV, kaip jūs sakėte, apmoka 80 proc. NATO išlaidų. Jūs manote, kad tai sąžininga? Turint omenyje viską, kas pasakyta, mano dėka, ir jūs galite apie tai pasikalbėti su NATO vadovu ponu Stoltenbergu, kuris sakė, kad dėl to, ką aš pasakiau šalims, jos pradėjo leisti, generole, manau, kad jūs taip pat galite tai patvirtinti, daug daugiau milijardų dolerių, negu būtų leidusios tuo atveju, jeigu prezidente būtų sukčiuvienė Hillary Clinton. Tai aš galiu jums patvirtinti. Daug daugiau milijardų

Mes buvome labai griežti šiuo klausimu ir labai tvirti Rusijos atžvilgiu. Bet aš pasakysiu, kad jeigu mes sutartume su Rusija, tai būtų geras dalykas, ne blogas dalykas. Visiškai įmanoma, kad to nebus. Mes pamatysime, pavyks mums ar ne, bet jeigu mes galėtume sutarti, tai būtų puiku. Ir tai galioja Kinijai ir daugeliui kitų šalių. Bet pamatysime, kas nutiks, tik laikas tai parodys. Tačiau niekas nebuvo tvirtesnis Rusijos atžvilgiu, bet sutarti su Rusija būtų geras dalykas, ne blogas dalykas. Visi su tuo sutinka, išskyrus labai kvailus žmones.

Žurnalistė: Ar jūs Vladimirą Putiną matote kaip draugą ar kaip priešą?

D. Trumpas: Pamatysime, duosiu jums žinoti. Ateis laikas, kai aš duosiu jums žinoti. Jūs tai sužinosite labai greitai.

Žurnalistas: (pradžia neaiški) karių į Baltijos šalis?

D. Trumpas: Ačiū. Aš labai gerbiu Baltijos šalis. Labai gerbiu savo draugus. Pažįstu juos nuo pat savo prezidentavimo pradžios. Tai puikūs drąsūs žmonės, jie puikiai dirba savo šalims. Aš labai gerbiu jus ir jūsų valstybes.

Facebook AntiRevolution


Facebook Revolution may refer to different revolutions and protests, which were coordinated using Facebook:

Sekti
Today we're taking an important step to protect the integrity of elections around the world by taking down more than 270 pages and accounts operated by a Russian organization called the Internet Research Agency (IRA). Most of our actions against the IRA to date have been to prevent them from interfering in foreign elections. This update is about taking down their pages targeting people living in Russia. This Russian agency has repeatedly acted deceptively and tried to manipulate people in the US, Europe, and Russia -- and we don't want them on Facebook anywhere in the world.

Here's more background on our efforts to protect the integrity of elections:

After 2016, we found that the Russian IRA had set up a network of hundreds of fake accounts to spread divisive content and interfere in the US presidential election. We began investigating their activity globally and taking down their pages and accounts.

Since then, we have improved our techniques to prevent nation states from interfering in foreign elections, and we've built more advanced AI tools to remove fake accounts more generally. There have been a number of important elections since then where these new tools have been successfully deployed. For example:

In France, leading up to the presidential election in 2017, we found and took down 30,000 fake accounts.

In Germany, before the 2017 elections, we worked directly with the Federal Office for Information Security to learn from them about the threats they saw and to share information.

In the US Senate Alabama special election last year, we deployed new AI tools that proactively detected and removed fake accounts from Macedonia trying to spread misinformation.

We have also significantly increased our investment in security. We now have about 15,000 people working on security and content review. We'll have more than 20,000 by the end of this year.

These efforts have all made it harder for nation states to interfere in foreign elections. With today's update, we have now identified a large network the IRA is using to manipulate people in Russia itself. This is the next step towards removing them from Facebook entirely.

We've found the IRA has been using complex networks of fake accounts to deceive people. While we respect people and governments sharing political views on Facebook, we do not allow them to set up fake accounts to do this. When an organization does this repeatedly, we take down all of their pages, including ones that may not be fake themselves. The pages and accounts we took down today were removed because they were controlled by the IRA, not based on the content they shared.

This particular set of pages and accounts was used to target people in Russia and people speaking Russian in neighboring countries like Azerbaijan, Uzbekistan and Ukraine. In this case, some of the pages we removed belong to Russian news organizations that we determined were controlled by the IRA. About one million people followed at least one of their Facebook pages and about 500,000 followed at least one of their Instagram accounts. In the next few weeks, we'll release a tool so you can check if you liked or followed an IRA-controlled account.

Security isn't a problem you ever fully solve. Organizations like the IRA are sophisticated adversaries who are constantly evolving, but we'll keep improving our techniques to stay ahead -- especially when it comes to protecting the integrity of elections.

Youtube about Youtube



A woman opened fire with a handgun at YouTube's headquarters in California on Tuesday afternoon, shooting three people — one of whom was critically injured — before killing herself, the authorities said. The motivation for the shooting and the name of the woman were not made public Tuesday evening.

The motivation for the shooting and the name of the woman were not made public Tuesday evening. The local and state police, aided by several federal agencies, were investigating. The police would not say if she was a YouTube employee.

Zuckerberg* San Francisco General Hospital received three patients: a man, 36, in critical condition; a woman, 32, in serious condition; and a woman, 27, in fair condition, a hospital spokesman, Brent Andrew, said at a news conference. A fourth person had injuries that weren’t from a gunshot, the police said.

A new San Francisco General Hospital acute care building was completed in 2016 with the help of a $75 million donation by Facebook founder Mark Zuckerberg and his wife Priscilla Chan.[5] In recognition, the hospital was renamed after the couple.[6] 


2018-04-03

Naujiena apie „Novičioką"


Tue 3 Apr 2018 19.52 BST
British scientists at the Porton Down defence research laboratory have not established that the nerve agent used to poison Sergei and Yulia Skripal was made in Russia, it has emerged.
Taigi:
A234
A?
Почему?

Sergei Skripal's daughter was poisoned 'just days after gaining access to a £150,000 secret bank account'

The money had belonged to Yulia Skripal's brother Alexander who died in mysterious circumstances in St Petersburg last year

At the end of February, Yulia received a general power of attorney from her father Sergei in order to take ownership of a secret bank account that belonged to her late brother Alexander.

“After his divorce, his wife Natalia paid him $200,000 USD, and he kept this money. It is in a Russian bank now.”

Pavyzdys Pasauliui

„Man garbė priimti Latvijos, Estijos ir Lietuvos prezidentus. Dėkoju jums, kad atvykote ir dėkoju už įdomius pokalbius. Amerikos žmonių vardu dėkoju už besitęsiančią draugystę ir sveikiname šimtmečio proga“, – po susitikimo su Baltijos valstybių vadovais vykusią spaudos konferenciją pradėjo JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Trumpui, kaip ir Kremliui - trys vienodos sesutės šimtametės...
Koks pavyzdys?

Greičiausiai nykstančių pasaulio valstybių trejetukas – Puerto Rikas, Latvija ir Lietuva.


Latvija.

Lietuva.
Estija irgi rodo pavyzdį.
Tai jums ne koks nors Izraelis!
Tiesa?