2021-04-24

Kepenis Laukia

 

Yra žmonių, kuriems medikų teiginiai apie COVID-19 pandemijos grėsmę ir vakcinacijos naudą sukelia šypseną. Vienas tokių – Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Dainius Kepenis. Kodėl? Rimvydo Paleckio pokalbis su D. Kepeniu – laidoje „Alfa taškas“:

– Ar jūs jau pasiskiepijote?

– Aš juokaudamas sakau, kad kasdien skiepijuosi po du kartus – ryte ir vakare. Kūno kultūra, fizinis aktyvumas ir sveikas gyvenimas yra patys geriausi skiepai. Na, o tie skysčiai, kurių Konstitucija neverčia į save įsileisti, man yra svetimi. Daugybė sveikuolių, mano mokinių, demonstruoja, kad puikiai gyvena. Jeigu suserga, tai labai lengvai pereina tą ligos ruožą.

– Toks įspūdis, kad kiti Seimo nariai galimai jums prijaučia, bet viešai to nesako. Kiek yra tokių Seimo narių?

– Tikrai yra ne vienas. Seimo pirmininkė neseniai agitavo, kad dar ne visi pasiskiepiję. Kiek tokių yra, negaliu pasakyti, bet tikrai ne vienas.

– Kodėl jie viešai nekalba taip, kaip jūs, nors galvoja taip pat?

– Tarp jų yra tokių, kurie jau yra persirgę ir žino, kad nėra jokios prasmės skiepytis, kai turi antikūnų. Tačiau yra tvirtai įsitikinusių, kad sveikai gyvenant galima turėti natūralų imunitetą, kuriam priešinasi net LRT, aš jau nekalbu apie daugybę kitų mass media kanalų. Neseniai „The New York Times“ parašė, kad žmonės, kurie turi imunitetą, žymiai lengviau priima skiepus, jeigu jau labai nori pasiskiepyti. Lietuvoje, deja, sunku surasti mokslininkų, kurie kalbėtų apie natūralų imunitetą. Dauguma šneka tik apie imunitetą nuo skiepų. O kas vyksta po skiepų, visi girdime ir matome.

Matau, kad yra daugybė žmonių, kurie supranta natūralaus imuniteto reikšmę, bet didžioji srovė, kuri valdo, yra ekonominiai ir farmaciniai interesai. Kas gi nori pyktis su tais, kurie moka pinigus? Niekas. Dėl to ir nesipyksta.

– Dalis jūsų sekėjų, paklausę, ką jūs kalbate apie skiepus ir vaistus, galimai suserga ir numiršta, užuot pasiskiepiję ir likę gyvi. Ką jūs galėtumėte į tai atsakyti?

– Vis dar laukiu liudijimų, kad žmogus, kuris gyveno sveikai, staiga numirė arba sunkiai susirgo, bet tikrai nesulaukiu. Esu įsitikinęs, kad žmonės, kurie rūpinasi savo sveikata, išvengia ne tik šios ligos, bet ir 80 proc. visų kitų ligų. Tai yra pasakyta Pasaulio sveikatos organizacijos. Jie sakė, kad medicina už mūsų sveikatą atsako tik 10 proc. Visa kita yra sąmoningo žmogaus ir jo valstybės rankose (ekologija, darbo sąlygos). Jau nekalbu apie kasdienį sveiką gyvenimą, fizinį aktyvumą, sveiką maistą, dvasinę ramybę.

Tarp kitko, dvasinė ramybė yra esminė sąlyga, apie kurią šnekėjo mūsų tautos išminčiai, tokie kaip Vydūnas, Stasys Šalkauskis, Antanas Maceina, Vosylius Sezemanas, Karolis Dineika, Motiejus Valančius. Šie žmonės kalbėjo apie sveikatą ir natūralų imunitetą. Aš esu įsitikinęs, kad tie, kurie rūpinasi savo sveikata, net ir susirgę, perserga labai lengvai – per dvi–tris dienas. Apie sunkius atvejus negirdėjau ir manau, kad jų ir nėra.

Deja, kita pusė agituoja visus skiepytis. Aš tam nesipriešinu. Tie žmonės, kurie pasiskiepija, tikrai psichologiškai jaučiasi ramiau. Tai yra verta padaryti tiems, kurie gyvena nesveikai, valgo bet ką, nepajuda, turi žalingų įpročių, mėgsta ilgai gulėti prie televizoriaus. Aš nieko prieš, kad jie pasiskiepytų ir būtų ramesni. Tačiau aš atstovauju blaiviai mąstantiems žmonėms, kurie mane renka į Seimą. Stengiuosi jiems pateikti patikrintą informaciją, ir nė vienas manęs nei keikia, nei ragina pasitraukti iš čia.

– Sutikite, kad dauguma žmonių negyvena taip sveikai. Kai suserga, dauguma gydosi vaistais. Dabar jūs auditorijai irgi siunčiate žinutę, kad nesiskiepytų. Dalis jų paklausys, nepasiskiepys, galimai susirgs ir galimai numirs arba sirgs sunkiai. Taigi jūs galimai kenkiate tiems, kurie gyvena nesveikai.

– Aš niekada nesakiau „nesiskiepykite“. Aš sakiau „gyvenkite sveikai“. Manau, kad aš, sveikai gyvendamas, tos ligos išvengsiu arba lengvai apeisiu. Kiekvienas turi savo galvą ir tegu pats galvoja. Aš nė vieno žmogaus nestabdžiau, neraginau sustoti, tiesiog pasakojau apie save ir apie tuos tūkstančius žmonių, kurių pavyzdžius matau.

Aš raginu paskaityti lapelius, skiepų aprašymus. Kas antras žmogus, kuris eina skiepytis, net neskaito tų lapelių, nežino, kas jų laukia, ir netgi nežino, dėl kurių buvusių ligų reikėtų neskubėti skiepytis. Aš už tai, kad žmonės sąmoningai pasirinktų savo kelią. Blogai, kai žmogus elgiasi kaip avis bandoje ir negalvoja. Pasaulis dabar skaičiuoja ne vieną šimtą ir jau ne vieną tūkstantį atvejų, kai žmonės mirė po skiepo, galbūt nežinodami, kas jiems gresia.

– Tačiau gerokai daugiau žmonių mirė nuo koronavirusinės infekcijos, negu galimai mirė nuo skiepo. Ką jūs galėtumėte pasakyti?

– Aš pasigendu rimtų institucijų aiškinimo. Užsikrėtusiųjų koronavirusine infekcija skaičiai dažnai nesutampa per 1–2 tūkstančius. Manau, kad šitas neatsakingumas ir neaiškumas sukelia tą įtampą ir baimę, o baimė yra visų ligų pradžia. Niekas nekomentuoja iš rimtų institucijų, aš klausiu jų, kada imsime komentuoti, o atsakymo negaunu.

– Visame pasaulyje vyrauja pakankamai rimtas požiūris į šitą epidemiją. Turbūt nėra valstybės, kuri į ją žiūrėtų atsainiai, o jūs sakote, kad tai tiesiog dar viena liga, kuri ateis ir praeis.

– Jeigu jūs cituotumėme ne tik mane, bet ir Vakarų bei Rytų mokslininkus, tai pamatytumėte, kad toli gražu ne taip yra. Delfi.lt paskelbė sveikatos ministro informaciją, kad nuo šiol koronavirusą prilyginsime eilinei ligai. Aš iškart pasveikinau Arūną Dulkį, kad pagaliau pasakė tiesą. Mes dabar visi būsime ramesni, nebebijosime ir tikrai lengviau pereisime per tuos dalykus.

Kas gali uždrausti žmogui atsisėdus prie stalelio atsigerti arbatos? Vakar neleido, šiandien jau leidžia. Tai kas čia darosi? Kodėl tokie neapgalvoti veiksmai? Jų yra kiekviename žingsnyje, žmonės tai mato ir piktinasi. Turi būti tvarka, o ne palaida bala.

– Ta proga prieš porą dienų kalbėdamas su A. Dulkiu nusiėmėte kaukę?

– Mane iš karto sustabdė, liepė užsidėti kaukę, išjungė mikrofoną ir būtų nutraukę mano pokalbį. Aš kaukę užsidėjau, bet raginu savo kolegas Sveikatos ministerijoje: jeigu jau sulyginome koronavirusinę infekciją su eiline liga, tai tada nusiimkime kaukes. Daugybėje Europos šalių kaukės nėra privalomos. Būdamas sveikas nieko neužkrėsi, bet po skiepų gali užkrėsti. Juk tik tiems žmonės, kurie turi ligą, reikia saugotis, kad kitų neužkrėstų.

– Ši liga tuo ir pavojinga, kad yra užkrečiama tada, kai pats nejauti jokių simptomų. Jausdamasis sveikas gali apkrėsti žmogų, kuris gali susirgti labai sunkia koronavirusinės infekcijos forma. Tai yra esminis skirtumas su gripu ir kitomis ligomis. Kitų valstybių vadovai (Vokietijos, JAV, Rusijos) remiasi geriausiais mokslininkais ir tuo pagrindu priiminėja sprendimus. Be abejo, visada yra mokslininkų, kurie mano šiek tiek kitaip.

– Taip, man labai liūdna, kad Lietuvoje nėra mokslininkų, kurie norėtų būti kitoje pusėje. Jie tyli. Nors aš girdžiu ne vieną jų pasisakymą, jie tyli. O štai švedai paėmė ir išdrįso, pasakė: „Stop, nereikia taip žiauriai bijoti.“

– Švedijoje vyksta rimta diskusija. Neseniai jų vyriausiojo epidemiologo buvo tiesiai šviesiai paklausta, ar prisiims atsakomybę už visus mirusius žmones dėl to, kad Švedija nesiėmė priemonių. Aplinkinėse Skandinavijos šalyse mirčių skaičius yra gerokai mažesnis negu Švedijoje, tai yra objektyvūs skaičiai.

– Pasirodo, kad tokie skaičiai ne tik Lietuvoje, tie skaičiai visuomet tokie. Iš pradžių gerokai  daugiau mirdavo, po to pakoregavo, ar galima, ar negalima kovidą rašyti mirties priežastimi. Štai Lietuvoje šeima nuvežė savo mamą į ligoninę su kaulų lūžiu ir tris mėnesius jos nematė, o namo parsivežė maiše, nuo kovido mirusią. Juk negali būti hospitalinių infekcijų, tai kaip atsitinka, kad žmogus suserga jau ligoninėje?

Kitas dalykas, mes nešnekame apie labai rimtą dalyką, kurį visi vadina ketvirtąja pramonės revoliucija, o kai kas netgi sako, kad tai Trečiasis pasaulinis karas. Apie tai taip pat reikia diskutuoti, analizuoti, ir pamatysime, kad čia yra daug tiesos. Ne paslaptis, kad buvo kiaulių gripas, karvių ir paukščių gripai. Tuo metu buvo bandoma padaryti tą patį, bet pasaulis sakė „ne“. O dabar jiems pavyko tai padaryti. Visus prigąsdino ir, žiūrėkit, dabar visiems gerai: medikai sėdi namie, o atlyginimai eina, mokytojai sėdi namie, o atlyginimai eina. Na, kam šiandien yra blogai? Tik smulkiajam verslui yra blogai, tiems, kurie tai savo kailiu jaučia. O visiems kitiems yra gerai, jiems tinka viskas.

– Dažniausiai žmonės tik mano, kad žino, bet, kad tikrai kažką žinotume, reikia baigti daug įvairių mokslų. Taigi išeina, kad mes girdime tik tuos, kurie mąsto panašiai kaip mes, ir nelabai girdime tų, kurie mano kitaip. Beje, bandėme jus pakalbinti kartu su politologe Rima Urbonaite, tačiau ji atsisakė dalyvauti dialogu. Ar mes vengiame kalbėtis su kitaip mąstančiais?

– Šią savaitę mane kalbino dvi Urbonaitės – Rima ir Rasa, viena politikė, kita politologė. Jos abi agitavo, kad mane išmestų iš frakcijos, todėl, kad „Kepenis turi savo nuomonę.“ Koronavirusine infekcija suserga tie, kurie nesilaiko dviejų metrų atstumo, kurie nenešioja kaukės, nenusiplauna rankų, o mane kaltina, kad aš kažką apšmeižiau.

– Turiu konkretų pavyzdį – apie 50 metų žmogus, kuris visad būdavo sveikas ir nesirgdavo, dabar guli su vamzdeliais ir 39 laipsnių temperatūra, antrą savaitę yra sunkios stadijos dėl koronaviruso ir nežinia, kokios bus pasekmės.

– Tai aš duosiu kitą pavyzdį. Man skambino bičiulis, kuriam 87 metai, ką tik išėjęs iš ligoninės. Jis ten gulėjo dešimt dienų. Sakė, kad kiekvieną rytą darė mankštą, prausėsi po šaltu dušu, galvojo, ką valgo. Paskambino ir dėkojo, kad mane pažįsta, nes ten kiti vargšeliai guli lovose, net nepajuda. Galime dalytis pavyzdžiais, bet aš visiems siūlau padaryti apvalųjį stalą, konferenciją, pasikviesti pasaulio ir Lietuvos mokslininkus ir tegul šnekasi.

– Jūs galite tai ir padaryti kaip Seimo narys, didelės frakcijos atstovas.

– Dariau tai, bet kolegos neina į tokius pokalbius. Jie nenori apie tai kalbėti todėl, kad supranta, jog ties pirmu posūkiu nuvažiuos į pakalnę. Visa informacija eina iš vieno centro, visi vieningai ją vykdo ir niekas nieko nenori galvoti. Visiems tinka, visiems patogu.

Tie žmonės, kurie pasiskiepija, tikrai psichologiškai jaučiasi ramiau. Tai yra verta padaryti tiems, kurie gyvena nesveikai, valgo bet ką, nepajuda, turi žalingų įpročių, mėgsta ilgai gulėti prie televizoriaus. Aš nieko prieš, kad jie pasiskiepytų ir būtų ramesni.

Visus prigąsdino ir, žiūrėkit, dabar visiems gerai: medikai sėdi namie, o atlyginimai eina, mokytojai sėdi namie, o atlyginimai eina. Na, kam šiandien yra blogai? Tik smulkiajam verslui yra blogai, tiems, kurie tai savo kailiu jaučia. O visiems kitiems yra gerai, jiems tinka viskas.

Koronavirusine infekcija suserga tie, kurie nesilaiko dviejų metrų atstumo, kurie nenešioja kaukės, nenusiplauna rankų, o mane kaltina, kad aš kažką apšmeižiau.







2021-04-23

SpekTaklio PaBaiga?

COVID-19 Troliai


In Norse mythologytroll, like thurs, is a term applied to jötnar and is mentioned throughout the Old Norse corpus. In Old Norse sources, trolls are said to dwell in isolated mountains, rocks, and caves, sometimes live together (usually as father-and-daughter or mother-and-son), and are rarely described as helpful or friendly.[2]

Troliai (iš norvegų k. Troll) – germanų ir skandinavų mitologijoje – milžinai, gyvenantys kalnų olose ir saugantys ten savo brangenybes. Troliai apdovanoti milžiniška jėga, bet labai kvaili ir bjaurūs luošiai. Jie vaizduojami žmogaus pavidalo, dideli, bjaurūs, labai seni. Gyvena vieniši kalnų urvuose, miškų tankmėje ir nepakenčia saulės šviesos. Skirtingai nuo dievų mitinių priešininkų jotunų, tautosakoje jie visada kenkia žmonėms, vagia jų gyvulius, netgi yra žmogėdros. Vėlesnėse folkloro tradicijose troliai asocijuojasi su įvairiomis demoniškomis būtybėmis, taip pat su nykštukais.[1].

Kartu Trolina.


„Pasiskiepijusiems nuo covid-19 mes jau nieko padėti nebegalime“


Išgelbėk planetą, nusižudyk

Neįtikėtina, kad visuotinės baimės pandemijoje, kurią apmoka vyriausybės iš tų pačių gyventojų pinigus, šimtai tūkstančių žmonių, kurie neserga jokiomis ligomis, ir neturi jokių ligų simptomų, plūsta pas gydytojus, klausdami : „Daktare, kas man yra?“. Pasidaro testą, ir sužino, kad jie serga mirtina liga. Nors jokių ligos simptomų iki tol jie nejautė, žmonės gulasi į ligos palatą ir „sunkiai serga“. Nors vėlgi – jie nejaučia jokių negalavimų. Kodėl vyksta tokios nesąmonės, ir koks šio eksperimento tikslas?

Teisininko ir Koronos komiteto atstovo Reiner’io Fuellmich’o interviu.
Apklausęs šimtus mokslo srities atstovų Reiner’is Fuellmich’as dalinasi savo pastebėjimais, kas slepiasi po Koronos šydu:

Negali būti jokių abejonių dėl to, kas čia vyksta jau metus laiko. Kai aš tai pirmą kartą pasakiau, daug kas man atsakė, kad niekas su manimi niekada nesutiks. Nes tai yra patys blogiausi kada nors vykdyti nusikaltimai prieš žmoniją. Tačiau mes visi, tai yra tie 10-20 proc. žmonių, kurie vis dar turi smegenų, kad juos naudoti, ir jie supranta, kad tai, kas vyksta, niekada nėra susiję su virusu ar žmonių sveikata. Tai, kas vyksta, yra dėl to, kad iš mūsų viską atimti, ir kad būtume nuo jų priklausomi. Plius – gyventojų skaičiaus sumažinimas. Be to, tikslas – visiškai kontroliuoti žmones, kurie liks žemiau šios klasės. Jeigu kas nors prieš metus man taip būtų pasakęs, atsakyčiau, kad jūms būtinai reikia kreiptis į gydytoją. Tačiau dabar šį tikslą įrodo visi įrodymai ir tokią išvadą padaro visi žmonės, su kuriais aš kalbėjau koronos komitete. Jeigu neturite jokių ligos simptomų ir vis tiek einate pas gydytoją, nes taip sako kažkoks idiotas. Ką jūs darysite? Vis tiek eisite pas gydytoją ir jam sakysite – aš nežinau, tačiau man kažkas yra. Pasakykite, kuo aš sergu. Pirmas klausimas, kurį jums užduoda gydytojas, yra toks – kokius simptomus jus turite? Atsakote, kad jokių. Tada darotės PGR tęstą, kuris yra visiškai nemoksliškas, ir atrodo, kad šio testo tikslas yra išgauti kuo daugiau teigiamų viruso rezultatų.  Taigi, jų darbotvarkė, kuri baigiasi vadinamaisiais skiepais, nors šie ir, kaip dabar žinome, neturi nieko bendro su skiepais. Tai, kas vadinama skiepais, yra genetiniai eksperimentai. Tam, kad išsivalyti nuo šių „skiepų“, prireiks ilgų metų. Kada jie daro labai daug klaidų ir bando skubinti šį dalyką, tai aš manau, kad visos šios nepageidaujamos skiepo reakcijos taip pat yra plano dalis. Iš pradžių mes manėme, ir mums buvo pasakyta, kad šis planas turėjo būti pradėtas įgyvendinti 2050 metais. Tačiau vėliau tie žmonės tapo godūs ir planą paankstino iki 2030 m. , o dar paskui – į 2020 m. Kadangi šis planas buvo smarkiai paankstintas, todėl ir įvyko tiek daug klaidų. Nes jie nesitikėjo tiek daug neigiamų žmogaus organizmo reakcijų į „skiepus“ ir turėjo net įspėti vyriausybės atstovus.

  • Tai reikėtų užsidėti folijos kepurėlę, nes tu sąmokslo teoretikas?
  • Taip, tačiau tam, kad tai patvirtinti, mes turime įrodymus. Gal būt, yra keli žmonės, kurie dirba ne su realiais įrodymais, tačiau pas mus yra kitaip. Mes kalbėjomės su visais tais mokslininkais, ir kitais žmonėmis, jų daugiau nei šimtas. Tai vyksta visame pasaulyje. Todėl gali būti, kad mes turėsime specialų teismą, nes nacionaliniai teismai tikrai nesugebės  to išspęsti. Nes šis sąmokslas yra tokio mąsto, kad tik specialus teismas gali tai ištirti, ir mes einame link to, kad galų gale reikės turėti kažką panašaus į Niurnbergą-2.
  • Kas tie jie? Kas yra šio sąmokslo kaltininkai, arba bent kai kurie iš jų?
  • Tai yra 0,000001 žmonijos populiacijos. Tačiau ši dalelė bando įgyti viso pasaulio kontrolę. Mes kalbame net ne apie pinigus, tačiau apie šią grupelę žmonių – jų yra apie 3000 žmonių. Ir jie yra labai turtingi, ir jiems nebereikia nusipirkti paskutinio modelio „Maseratti“. Pinigų jiems nebereikia, tačiau apie pinigus kalbama, nes jie naudojama tam, kad papirkti žmones ligoninėse ir politikus. Jie taip pat naudojasi visokiomis psichologinėmis technikomis, siekiant manipuliuoti žmonėmis, arba juos bauginti. Kai kuriems politikams gali kilti grėsmė, kiti gali gauti kyšį. Nes jie naudoja pinigus kaip įrankį.

  • Tai tie žmonės, kuriuos mes vadiname „Davoso“ grupe – tai savarankiškas politinis ir korporacinis elitas. Tai ta pati grupė, kuri yra atsakinga už tą finansinę krizę, kuri įvyko prieš dešimt ar dvylika metų. Jeigu mes būtume atidesni, tai būtume žinoję, kad ši grupė jau 30 metų vagia mokesčių mokėtojų pinigus visame pasaulyje. Pirmoji finansų krizė būtų mums rimtas įspėjimas. Jie norėjo mums pasakyti, kad viską kontroliuoja, tačiau tam, kad žmonės užsičiauptų, jie pradėjo spausdinti pinigus dideliais kiekiais, kad gražintų tai, ką pavogė. Nors mes turėjome žinoti, kad pinigų spausdinti negalima. Ir tada, maždaug 2019 m., kai viskas vėl puikiai veikė, jie sugalvojo „korona“, kaip dėmesį nukreipiančią taktiką. Mes turime suprasti, kad ne visi žmonės tam pritaria. Yra daug kovojančių ir nepasiduodančių, ir tai dar viena mūsų viltis. Mes kalbėjomės su viena amerikiečiu investicijų bankininku, ir jis pasakojo, kodėl Europa yra viso šito centre. Europa yra visiškai sulaužyta, todėl ji ir pasirinkta šio veiksmo centru. ECB (Europos centrinis bankas – aut. pastaba) yra visiškai žlugęs, nes jis išleido tokias obligacijas, kurios yra visiškai beverčios. Dar svarbiau, kad Europos pensijų fondai yra visiškai žlugę, ir jeigu žmonės apie tai sužinos – kad nepaisant to, kad visą gyvenimą kaupė pensijoms, ten nieko nėra likę, nes visi pinigai pavogti, tada mes turėsime realią problemą. Manau, kad visa tai susiję su morale ir etika, nors neturi nieko bendro su įstatymais. Tiesa, vienas mūsų pašnekovas sakė, kad kai visa tai pasibaigs, ir mes būsime geresniame pasaulyje, nes visi žmonės supranta, kas yra teisinga, ir kas ne. Visi dabar galiojantys įstatymai yra vienodi, tinkantys visiems. Ir šie įstatymai sukurti taip, kad mus kontroliuoti. Tačiau geresnėje ateityje mums tų įstatymų tiesiog nebereikės, nes jeigu žmonės yra pakankami išsilavinę, tai jie ir patys žinos, ką gali, o ko negali daryti. Arba žmonės tam tikruose regionuose susitars, kaip gyventi kartu. Šių globalių mums prakištų įstatymų mums tiesiog nebereikės.
  • Kitaip sakant, bus vėl grįžtama prie suvereniteto?
  • Atgal į savo šaknis, jeigu taip galima pasakyti. Globalizmas mums iki to atvedė, tačiau čia jis ir pasibaigs. Ir nesvarbu, kaip juos vadinate – ar „Pasaulio sveikatos organizacija“, ar „Pasaulio ekonomikos forumas“ – juk tai privačios organizacijos, kurios perėmė kontrolę visame pasaulyje. Superturtingi žmones per tokias privačias organizacijas vadovauja pasauliui. Manau, kad kai žmonės tai supras, tai ir pasibaigs. Ar pirktumėte naudotą automobilį iš Bill Gates arba Klaus Schwabb? Ne, nes šiais žmonėmis negalima pasitikėti. Todėl dabar svarbiausia – kuo plačiai skleisti tiesą, kad su sužinoti kuo daugiau žmonių. Nešvaistyti laiko tiems žmonėms, kurie nori pasiskiepyti. Noriu pasakyti, kad tai yra tragiška. Nes daugelis žmonių neteks ne tik savo pragyvenimo šaltinių, tačiau ir savo gyvenimų. Mes jiems ištiesiame savo ranką, ir jie visada gali ateiti. Nes mums liko tik tie 10-20 proc. žmonių, kurie vis dar mąsto, ir vis dar dėvi kaukes, tačiau tik todėl, kad nenori patekti į bėdą. Tačiau tie 10-20 proc. likusių mąstančių žmonių ir yra viltis, tačiau jie turi sugalvoti, kaip tai padaryti geriausiai. Ir net dvasiniame lygmenyje, jeigu mes pralaimėsime, tai mes manome, kad tai bus žmonijos pabaiga. Turiu omenyje, mes pralaimėtume, kaip žmonės, visko „skaitmeninimui“ ir dirbtiniam intelektui ir tiems tai sukūrusiems bepročiams. Todėl mes negalima pralaimėti.
  • Tai atrodo beprotiškai sunku, ir beveik neįmanoma?
  • Jie nori, kad žmonės taip galvotų, ir būtent todėl jie tiek daug ir investavo į pagrindinę žiniasklaidą. Tačiau vien Vokietijoje realybė yra visai kitokia, nei jie bando mus įtikinti. Pvz., čia, Berlyne, aš kalbėjau bent su šimtu taksistų, ir visi, išskyrus vieną, man pritarė, kad tai kvaila, ir kad kaukė nenaudinga. Ir jie tai supranta ne tik instinktyvia, tačiau yra ir gerai informuoti. Nes nežiūri TV, o gauna info iš alternatyvios žiniasklaidos. Senoji žiniasklaida yra beveik mirusi. Kaip ir visais laikais, žmonės sunkiai serga ir kai kurie miršta. Bet kas nutiko, pvz., Italijoje, Bergame, ar Niujorke. Tai ten daugiausia žmonių mirė dėl netinkamo elgesio, o ne dėl gripo ar korona viruso. Nes, kaip paaiškėjo, šios infekcijos mirtingumo lygis nėra didesnis, nei paprasto gripo. Net PSO sako, kad mirtingumo rodiklis – ne daugiau kaip 0,14 proc. Ir šis skaičius atitinka paprastą gripą. O dėl tų žmonių, kurie stovi didžiulėse eilėse prie „skiepų“, tai, aišku, yra tragiška, tačiau mes nieko dėl to negalime padaryti. Tragiška, tačiau mes negalime visų išgelbėti. Nes šie žmonės kitai pusei yra bandomi triušiai.
  • Ką siūlote žmonėms daryti, kad viskas pasikeistų?
  • Svarbiausia yra skleisti tiesą, kaip jau sakiau. Nesu religingas žmogus, tačiau pradėjau tikėti, nes įsitikinau, kad yra kai ko daugiau. Neseniai kalbėjau su amerikiete, kurios sūnus yra nepaskiepytas, o tai yra negirdėta JAV. Nes amerikiečiai yra labiausiai paskiepyti žmonės pasaulyje, kiekvienam suleista dešimtys vakcinų. Ir ta moteris sako, kad mano vaikas turi kitą cencoriką, tarsi šviečia kita šviesa žmonių grupėje. Todėl visa tai susiję su dvasingumo, ir būtent todėl taip svarbu yra prisijungti.
  • Prieš tave yra krištolo kamuolys. Ką tu matai?
  • Šio tunelio gale matau geresnį pasaulį. Nes mūsų gyvenimo būdas yra labai destruktyvus, yra per daug neteisybės, ir per daug žmonių bando pasinaudoti kitais žmonėmis. Mes laimime teisme, ir laimėsime daug daugiau.

 





To Prašo PAR Litvakai?

 

Ruošiamos pasų dalybos PAR žydams – paskutinė vinis į Lietuvos karstą?

Birželio 23 d. „Respublika“ rašoma, kad „31 parlamentaras pateikė Seimo konservatorės Dalios Asanavičiūtės 

parengtas pataisas, kurioms įsigaliojus didesnė žmonių grupė galėtų įgyti Lietuvos pilietybę. Vienas iš argumentų - to prašo Pietų Afrikos litvakų organizacija.“

Pagal galiojantį įstatymą Lietuvos piliečio palikuonis apibrėžiamas kaip iki 1940 m. birželio 15 d. Lietuvos pilietybę turėjusio asmens vaikas, vaikaitis ar provaikaitis.

Asanavičiūtės ir jos kolegų rengiamas dokumentas teigia, kad toks teisės aiškinimas ignoruoja didelę dalį Lietuvos Respublikos piliečių, kuriuos įvairios aplinkybės privertė išvykti iš Lietuvos iki 1940 m. birželio 15 d. ir kurie po 1940 m. birželio 15 d. nebegalėjo grįžti į Lietuvą, todėl būtina patikslinti įstatymo lingvistinę formuluotę, kad asmuo, turėjęs Lietuvos pilietybę kuriuo nors laikotarpiu iki 1940 m. birželio 15 d. (ir nebūtinai ją išlaikė iki šios datos), arba jo palikuonys turi teisę susigrąžinti Lietuvos pilietybę.

Projekto autoriai tikina, kad „Tai daugeliu atvejų aktualu gausiai Lietuvos žydų, litvakų bendruomenei, kurios nemaža dalis, išvykusi iki 1940 m. iš Lietuvos, išsigelbėjo nuo Holokausto ir neišvengiamos žūties. Įstatymo pakeitimas, kaip išskirtinis Lietuvos Seimo, valstybės ir Vyriausybės vadovų veiksmas istorinio teisingumo ir palankumo žydų bendruomenei vardan, bus sutiktas itin palankiai visų pasaulinių žydų organizacijų, litvakų bendruomenių."

O kodėl Lietuva taip myli žydus, bet taip neapkenčia lietuvių, iš kurių Lietuvos pasas atimamas, jei jis tampa kitos valstybės piliečiu? Tuo tarpu žydas gali kišenėje turėti bent kelis pasus, bet gauna ir Lietuvos pasą. 

Šiuos DVIGUBUS STANDARTUS Lietuva šiandien jau taiko, o priėmus minėtą pataisą, naujų Lietuvos piliečių ratas dar išsiplės bent 100 000 piliečių, nesvarbu kur jie begyventų: Rusijoje ar PAR

Išsamiau.




695. Alasavoja kaip cicilistai* žydus

Oho, kiek https://lt.wikipedia.org/wiki/Bundas patarlių apie žydus!

70. Visi už vieną - kaip žydai

* Beje - 

cicilìstas, -ė. cicilikas: Mes visi cicilistai! – visi išvien turime streikuoti.

cicilìkas, -ė. socialistas. Socialistai, cicilikai, cicilistai! – dideli vardai, garbinami, minėjami.

cicili̇̀kmetis sm. (1) Grž, Skr šnek. 1905–1907 m. revoliucijos** metas.

** Bundas (Algemeiner idišer arbeiter bund in Lite, Poiln un Rusland, אַלגמײַנער ײדישער אַרבײטערסבונד אין ליטאַ, פוילין און רוסלאַנד) – Visuotinė LietuvosLenkijos ir Rusijos žydų darbininkų sąjunga, iki 1901 m. – Visuotinė Rusijos ir Lenkijos žydų darbininkų sąjunga) – žydų socialdemokratų organizacija.

Įkurtas 1897 m. spalio 7 – 9 d. Vilniuje žydų socialdemokratų grupių suvažiavime, kuriame dalyvavo 13 delegatų, iš jų 8 buvo amatininkai. Vienijo Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos miestų ir miestelių smulkiosios pramonės ir amatų dirbtuvių savininkus. Bundas savo struktūra ir tikslais padėjo pamatus slaptai t.v. Baltijos masonijos organizacijai. Prie Bundo įkūrimo prisidėjo ir į Vilnių iš Peterburgo dvejiems metams ištremtas socialdemokratinių pažiūrų politikas – Martovas – Julijus Cederbaumas, vėliau tapęs menševikų lyderiu. 1898 m. Bundo vadovai – švenčioniškis Arkadijus Kremeris, D. Kacas ir A. Mutnikas, inicijavo Minske Rusijos socialdemokratų darbininkų partijos (RSDDP) I suvažiavimą, Bundas tapo autonomine RSDDP dalimi.

Kovojo prieš šovinizmą, antisemitizmą, žydų teises varžančius įstatymus, vykdė nacionalinio išskirtinumo politiką. XX a. pradžioje, praėjus pogromų bangai, Bundo įtaka žydų bendruomenėje išaugo, kūrėsi savigynos būriai, kurių veiklą koordinavo Bundo veikėjai. Į partiją pradėjo stoti ir pasiturintys žydai, įsikūrė organizacijos Pietų Rusijoje. 1903 m. partija turėjo apie 30 000 narių, iš jų apie 5000 Vilniuje.

RSDDP II suvažiavime jie pareikalavo pertvarkyti partiją nacionalinio federalizmo pagrindais. Kai šis prašymas nebuvo patenkintas, išstojo iš RSDDP, bendradarbiavo su sionistine partija Poalei Cion. Leido laikraščius „Arbeiterštime“ (Darbininkų laikas, leistas 18961905 m.), „Idišer arbeter“ (Žydų darbininkas, 18961904 m. leistas užsienyje), informacinį lapelį „Последние известия“ (Paskutinės žinios, 19011906 m.). 1904 m. apie 4500 Bundo veikėjų buvo suimta ir ištremta. Per 19051907 m. įvykius laikėsi reformistinių pažiūrų, reikalavo priimti Konstituciją, kuri Rusijos tautoms suteiktų nacionalines teises. 1906 m. RSDDP IV suvažiavime po suėmimų ir tremčių nusilpęs Bundas grįžo į šią partiją, nors nacionalinės autonomijos idėjų neatsisakė.

1912 m. RSDDP galutinai suskilus į bolševikus ir menševikus, liko reformizmo pozicijose. Po Vasario revoliucijos rėmė Laikinąją vyriausybę. Tuo metu partijoje buvo per 40 000 narių. Partijos lyderiai M. Lyberis ir R. Abramovičius rėmė menševikus. Po bolševikinio spalio perversmo dalis bundininkų emigravo, didelė dalis sukairėjo, ypač Ukrainoje, kur pilietinį karą lydėjo kruvini žydų pogromai. 1920 m. balandžio mėn. Maskvoje vykusioje Rusijos Bundo XII konferencijoje buvo atsisakyta opozicijos komunistams, o 1921 m. kovo mėn. Minske vykusioje XIII konferencijoje nutarė įsijungti į RKP.


Женский МонаСтырь

 

В 1975 году обратился с рапортом к начальнику училища с просьбой уволить его из Советской Армии, мотивируя тем, что не желает служить с командирами, которые постоянно злоупотребляют спиртными напитками.

За первые полгода службы на новом месте Беленко зарекомендовал себя с положительной стороны, успешно прошёл курс переподготовки на новом для него типе самолёта МиГ-25П, был назначен исполняющим обязанности начальника штаба эскадрильи, избран заместителем секретаря партийного бюро эскадрильи. К служебным обязанностям относился добросовестно. Недовольства своим положением или неустроенностью не высказывал.

Примерно с июля 1976 года стали замечаться странности в его поведении. Он стал нервозным, взвинченным. Болезненно переживал задержку с присвоением очередного воинского звания капитан и назначением на обещанную при переводе должность начальника штаба эскадрильи.

О своей прошлой жене он сказал, что ненавидит её, с мачехой отношения у него были весьма прохладные, а своего трёхлетнего сына Дмитрия последний раз он видел перед тем, как тёща забрала того к себе «на воспитание»[4].



2021-04-22

COVID-19 Iš Anykščių

 

Na, taip - nuo Anykščių visi „kieti":

Britiškajai ar PAR Koronėms net neverta varžytis su Anykštėniškąja:)


2021-04-21

Long Beards

 

Dolgiye Borody (RussianДолгие Бороды or Long Beards) also known as other names "Valdai" and "Uzhin" is a residence of the President of the Russian Federation and is located in the Novgorod Oblast, 20 kilometers from the city of Valdai, near the village of Dolgi Boroda.



Ar valdai Valdai?

Palios L’ITAlijoje

 





VidurDienis

 




NusiVYRUSavom

 




COVID-19-nomika

 



2021-04-19

Skirtukas

 

Atskyrė, vienok...


Anys Turi Pinigų!!!




Žiū:


Taip nutiko savivaldybei paskelbus prekybos vietų konkursą, kuriame laimėjo tie, kurie pasiūlė didesnes pinigų sumas. 

Tai buvo svarbiausias kriterijus. 

Kad esi tautodailininkas, konkurse buvo menkas privalumas.

 Savivaldybei buvo nė motais ir tai, kad prekybos vietų neteko ilgą laiką čia prekiavę vilniečiai. 

Jas užėmė atvykėliai, o tai būtų neįmanoma kituose miestuose. Skirtingai negu Vilniuje, ten valdžia palaiko savus kūrėjus ir prekeivius – prestižines vietas užleidžia tik jiems.





Vakseriai Ir AntiVakseriai

 


2021-04-18

Elektrėnų Žiburiai 2021

 




Tokie Elektrėnai šiandienos lrytas.lt