2016-09-10

Pizza and vodka in Geneva

Pizza and vodka in Geneva.

As ravenous reporters quickly polished off the pizza, Lavrov came again, this time to hand over two bottles of Russian vodka.

"Pizza from the American delegation. This is from the Russian delegation,"

he said.

US and Russia announce Syria ceasefire plan after marathon talks in Geneva.


Teisinė matematika

Niekaip negaliu pamiršti mūsų Konstitucijoje (ir ne tik mūsų) tvyrančios visų piliečių lygiateisiškumo dvasios ir, Konstitucijai tebegaliojant, Vyriausiojo administracinio teismo teisėtu pavadinto Vyriausiosios Rinkimų Komisijos sprendimo penkias valdžios partijas keturiskart kartu susodint tik tarpusavyje Seimo rinkimų TV debatų laidose vien tarpusavyje "diskutuot" - juk tokio VRK sprendimo tikimybė, išlaikant lygiateisiškumo principą (burtus traukiant, kaip lig šiolei) lygi tikimybei ištraukt toms penkioms partijoms patinkančią žvaigždę iš 54-rių mūsų Galaktikų!
Vadinasi...

Vadinasi, jeigu teismas nuspręs, kad
,

tai, gerbdamas teismo sprendimą, taip turėsiu ir paskaitose šnekėt mūsų Teisinėj Valstybėj?
Teisinė matematika...
Kažką primena...

... prisiekiu gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus...(ir prieštaraujančius Konstitucijai*?)

* 3 straipsnis
Niekas negali varžyti ar riboti Tautos suvereniteto, savintis visai Tautai priklausančių suverenių galių.
Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką.



2004-ji metai:

ES teisės normų tiesioginis veikimas ir viršenybė nacionalinės teisės atžvilgiu – vieni pagrindinių ES teisės principų. Taigi Lietuva, prieš stodama į ES, žinojo, kad teisinė sistema bus būtent tokia. Minėtus principus Lietuva jau vykdo nuo mūsų narystės šioje organizacijoje pradžios – šių metų gegužės 1-osios. Tai įteisinančio Konstitucinio akto priėmimas, pasak Vyriausybės Europos Sąjungos teisės įgyvendinimo koordinavimo ir priežiūros departamento direktoriaus Alvydo Stančiko, yra daugiau formalumas.

** ES oficialiai perspėjo Lenkiją užtikrinti įstatymų viršenybės laikymąsi

Mes gi ne tokie...

Ar Vilnius - Lietuvos sostinė?

2016 09 09

Population of Vilnius is most happy with their life in their city as compared to all other people living in EU capitals, according to a Eurostat survey. Ninety-eight percent of residents of Vilnius said they were satisfied living in their city during the survey carried out last year....

Eurostat: Vilnius is best EU capital to live in

Vienas iš 7-ių pasaulio miestų:)

(London, New-York, Birmingham, Mumbai, Tel Aviv, Cape Town, Vilnius)

„Manome, kad dabartinis finansinių institucijų verslo modelis yra labai tradicinis. Todėl „Rise“ tikslas yra mums patiems jį sugriauti savyje, o nelaukti, kol ateis startuolis ir mus nukonkuruos. Tai mums padės stebėti, reaguoti į rinkos pokyčius ir padėti jiems vykti. Jeigu žmonės turi idėjų, kaip padaryti geriau, nei dabar gali pasiūlyti bankai, į šias mintis turime atsižvelgti, – VŽ yra sakęs Mariano Andrade Gonzalezas, „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vykdantysis direktorius. – Be to, tai galimybė startuoliams tokias idėjas įgyvendinti greičiau, žvelgiant į tai, kaip jas galima pritaikyti „Barclays“ ar kitoms kompanijoms. Pagalvokite apie ankstyvos stadijos pradedančiąją bendrovę, svarbiausia jai rasti pirmus klientus, mes jiems galime būti tas klientas, o kartu ir pagalbininkas, nes turime daug patirties.“
Noriu matyti 1 mlrd. USD  bendrovę:(

Sąžiningai?
:)
:))

Koks paradoksas: sparčiausiai emigruojančios, nykstančios, besižudančios, kalėjimuose labiausiai sėdinčios šalies sostinės gyventojai - laimingiausi!

Kodėl?

Gal vilniečiams galvose nebegerai - šalis labiausiai išsibėgiojanti, o jos sostinės gyventojai - laimingiausi?

Gal Eurostat'o, Europos Sąjungai, Centrui, dirbančio, statista meluoja?

O gal tokie nebepatriotiški nykstančios Lietuvos sostinės gyventojai, besijausdami laimingiausiais Europoje?

Dėl gardaus valgio šaukšto sutinka svetimųjų maitinami garde gyventi?

O gal Vilnius nebėr Lietuvos sostinė?

Tik žiūrėk, kad sau karaliumi pasidarytum vieną iš savo giminaičių; kokio nors svetimtaučio – žmogaus, kuris nėra tavo giminaitis, karaliumi negali pasidaryti.
(17:15) 


Miegančioji gražuolė
Kas soste sėdi?

Lietuvą praskolino socialdemokratai ir konservatoriai

Kai ėjom ir išėjom iš anos Sąjungos
mums bandė "pripaišyti" skolą už visasąjungines įmones (jų analogą - tarptautines korporacijas - dabar vadiname gėriu:))).

Bet išėjom be skolų.

Turėjom pramonę (dabar Lietuvos Respublikos pramonėje tedirba vos per 200 tūkst, darbininkų 
 vietoj daugiau negu milijono dirbusių sovietmečiu - plušam dabar svečiose šalyse:))), turėjom du laivynus - prekybos ir žvejybinį (aūūū - kur jie???).

Turim vis augančia skolą
tuo pat metu turėdami deficitinį biudžetą nepaisant to, kad daugiau negu ketvirtadalį jo sudaro "gerųjų" Europos Sąjungos ir kitų "tarptautinių institucijų" parama (užsienis mums padės:))).

Praėjusį antradienį Marijampolėje paklausiau socialdemokratų ir konservatorių kandidatų artėjančiuose Seimo rinkimuose, kurių partijos dar ir šitaip nuvaldė Lietuvą
kaip jie ketina iš šitokio pražūtin vedančio "viražo" išvesti jų valdytą ir tebevaldomą Lietuvą. 

Pažiūrėkit šį įrašą - išgirsit, kaip nuo atmintinos 1990-ųjų Kovo 11-sios Lietuvą valdžiusieji "gerieji" ir "blogieji" 
(Lietuvos vyriausybės premjerais buvo tik jie - konservatoriai ir socialdemokratai=LDDP-iečiai) verčia atsakomybę* už savo valdymo padarinius vieni kitiems. 

Na, pinigus valdančiųjų taigi niekas** 
nė nemėgina reikalauti pasiaiškinti:)

** Ne 
niekas.***
*** Susimąstykim bent kiek

Konservatoriškos vertybės

Rugsėjo 5 d. Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis socialiniuose tinkluose pranešė: „Žinojau apie smetonišką architektūrą, apie žmones, kurie nuosekliai balsuoja už Tėvynės sąjungą, bet to, ką pamatėm šiandien, visiškai nesitikėjome. Ėjau nuo durų iki durų Trakų/Krėvos gatvėmis Kaune. Užėjus į namą pasitinka kvapas - toks kaip vaikystėje apsilankius prosenelio namuose Donelaičio gatvėje. (...) Tarpukario Lietuva gyva, niekur nepradingo, tik tyliai iškentėjo sovietmetį, kaip kokią žiemą. Didis džiaugsmas tą Lietuvą rasti“.

Rugsėjo 6 d. „Žinau, ką renku“ diskusijoje, vykusioje Vilniaus menų fabrike „Loftas“, dalyvavęs TS-LKD lyderis, paklaustas, ar palaiko homoseksualių asmenų partnerystę, atsakė jaunatviškai ir entuziastingai.

Kaip tikras konservatorius, gavęs tokį klausimą, matyt, turėčiau išeiti, turėtų būti labai baisu. Ne, aš pasisakau už partnerystę, aš manau, kad laikas tam atėjo, aš tikiuosi, naujas Seimas ar mūsų koalicija galų gale šį klausimą į Seimą atneš ir mes jį priimsime“, – teigė tikrųjų Lietuvos patriotų ir krikščionių lyderis.
Žinok,
ką renki!

Pažiūrėkit šį įrašą - išgirsit, kaip 25-erius metus Lietuvą valdžiusieji "gerieji" ir "blogieji" (Lietuvos vyriausybės premjerais buvo tik jie - konservatoriai ir socialdemokratai=LDDP-iečiai) verčia atsakomybę už savo valdymo padarinius vieni kitiems (demokratijos=pinigų valdžios* 
privalumas!), o "gerieji" konservatoriai savo jaunojo
buvusiojo premjero Andriaus Kubiliaus padėjėjo, po to padėjėjo-sekretoriaus lūpomis ne tik kratosi partinės atsakomybės, bet ir "laidoja" savo buvusį vadą ir viršininką Andrių Kubilių
(žr. nuo 6:06) - "mūsų lyderis tuo metu net partijos nariu nebuvo"!
Čia jau apie Gabrielių...

Tai gražu:)

Beje...

Iš kur pipirai?

* Na, pinigus valdančiųjų taigi niekas nė nemėgina reikalauti pasiaiškinti:)

Čekijos prezidentas gieda

Bohemija!

Čekijos karalystė:)
Čekai nuo XIII a. pradžios dalyvavo kryžiaus žygiuose į Prūsijos ir Lietuvos žemes. 1329 m. kryžiaus žygio į Žemaitiją metu pagrindinė kariuomenė, vadovauta Jono Liuksemburgo, sudaryta iš čekų.
Apie 1380 m. Čekijoje (Prahos universitete) studijavo pirmieji lietuviai. 1397 m. karalienė Jadvyga Prahos universitete įkūrė Lietuvių kolegiją. Žalgirio mūšyje lietuviams padėjo čekų algininkų daliniai. 1471–1526 m. Čekiją valdė Jogailaičiai.
XIX a. čekų tautinis judėjimas darė įtaką lietuvių tautiniam judėjimui, o čekų abėcėlės raidės ž, č, š įsitvirtino lietuviškoje abėcėlėje. 1883 m. J. Basanavičius, besitobulindamas Prahoje, parengė pirmąjį Aušros numerį.

Neilgą laiką formaliai (:)))) - o kas buvo realiai?
Čekijos karaliumi buvo 
Vytautas Didysis.

Janą Husą Čekijoje sudegino.
Čekijos nečekai sudegino.

Čekijoje žemaičiai antikrikštijosi!

Čekija įstojo į NATO 1999 metais, į Europos Sąjungą – 2004 m. (sykiu su mumis).


ValiutaČekijos krona (CZK)


Ne euras.

VBS: Čekijos prezidentas užgiedojo!

Krymo pusiasalis negali būti grąžintas Ukrainai, nepaisant fakto, kad jis buvo aneksuotas, atsakydamas į Čekijos laikraščio „Parlamentni Listy“ skaitytojo klausimą sakė Čekijos prezidentas Milošas Zemanas, rašo naujienų agentūra RT.

„Nikita Chruščiovas padarė neatleistiną kvailystę, ir pasaulio politikai šiandien pripažįsta, kad Krymas negali būti grąžintas Ukrainai“, – sakė M. Zemanas, omenyje turėdamas Sovietų lyderį, kuris 1954 metais perdavė Krymo sritį Ukrainai, kuri tuo metu buvo Sovietų Sąjungos dalis. Kartu Čekijos prezidentas pabrėžė, kad Krymas iš tiesų 2014 metais buvo aneksuotas* Rusijos.
* Labai košeriniu teisingu būdu - purim dieną!

2016-09-09

Mario Draghi - pensininkų duobkasys

Mario 
Draghi!
Draghi Asset Buying Deepens the Hole in Europe’s Pension Funds.

Ar matot, pensininkai, kur jūsų privačių pensijų fondų pinigai laikomi?
2009-ųjų, krizinių, metų geriausias Europoje Lenkijos finansų ministras Jacekas Rostovskis
jau prieš 3 metus suprato, kur svyla:

Varšuva siekia, kad antrosios pakopos pensijų fondai neturėtų būti privatūs. Maža to, jau dabar žmonės agituojami 3 procentus uždirbtų pinigų patikėti ne fondams, o valstybinei socialinio draudimo įmonei ZUS.

Yra proga - dar pasigrožėkim savo, "krizės nugalėtojų", BVP "neigiamo augimo" paveikslėliu Lenkijos fone:
P.S. Regis, tas Mario Draghi - paprasčiausias Palūkaninių Pinigų Pabaigos įkaitas...







Laža

lažýbos sf. pl. (1)
1. Kv dviejų susiginčijusių pusių savo tvirtinimų garantavimas kokiu daiktu ar pinigais, lažinimasis, derybos: Darykime lažýbas, t. y. susilažinkiva, ar tos žirklės kibs į drabužį, ar ne J. Greitai būčiau lažýbas laimėjęs, jei būtų pasisekę Užv. Eime iš lažybų (lažinkimės) J.Jabl. Kirskim lažýbų, jei aš nelaimėsiu Krkl. Eime (kirskim) lažybų J.Jabl. Kertu iš lažybų J.Jabl. Medžioklis su šeimininku dėjo lažybas J.Balč.
2. Ggr lažybomis laimėtas daiktas, užstatas: Atiduok lažybas J.Jabl.
3. dovana, premija: Geriausių galvijų parodantieji lažybas gaus LC1881,15.

lãžas sm. (4) [K]; N, S.Dauk istor. priverstinis baudžiauninko darbas dvare: Lažo, visokių prievolių ir čyžės dydis priklausė nuo dvarininko ar nuomininko savivalės rš. Seneliai dvarui ėjo lažą, ir duso rėžyje tėvai E.Miež. Sunkus lãžas tame dvare J. Ryt nebeinu į lažą, atsikeliu ir drožiu vietos ieškoti LzP.Kiekvienas tik mano, kad kuo greičiau atlikus, kaip kokį lažą nuo rankų atmetus Žem. Į lažą ejo su savo spragilu, su savo šake, savo šluota Grg. Oi tas lãžas paėsdavo širdį (įkyrėdavo) Krkl. Kitados žmonys ponams lažùs eidavo Kv. ^ Ne lãžas, ne vaikas mažas, kur skubi? Šts.

×lãžas (l. łaża, pranc. agio); M psn. primokėjimas, priedas, keičiant vienus pinigus į kitus, pvz., popierinius pinigus į auksinius arba sidabrinius: Už auksą, keičiant popieriniais pinigais, gauta lažo Tr. Kiek gavai lãžo? Sv.

Europarlamentaras ir verslininkas Antanas Guoga parduoda savo lažybų verslą. Prekės ženklai „TonyBet“ ir „OmniBet“ bus perduoti  švedų kapitalo bendrovei.

Švedijos bendrovė „Betsson“ už šį sandorį sumokės bent 4 milijonus eurų, o sandorį ketinama baigti per ateinantį mėnesį, pranešė bendrovė.

×laža sf. (4)
1. žr. 2 lažas: Tris skatikus lažõs gausi už auksiną J.
2. užstatas: Jis lãžą padėjo penkius dorelius, kol aliai žabelio surinks J.

2016-09-08

Parlamentinis sekso skandalas angliškai

Mr Keith Vaz,
a Labour*
MP, on Tuesday stepped down from the paid Parliamentary position after a Sunday tabloid claimed that he paid male prostitutes for sex and offered to take poppers and pay for cocaine.

Lygis!

* Neverta 
lygint:)

lrytas.lt meluoja

Kaip praneša „The Daily Mail“, eismo įvykis nutiko Kutuzovo prospekte. Rusijos spauda šią žinią kruopščiai slepia.
Russian media said that the car was being driven by Putin's favourite official driver, and that he was killed instantly.

Vadinasi, lrytas.lt meluoja.

O kokią dar išvadą galima padaryti, jei, paties lrytas.lt žodžiais, jis remiasi The Daily Mail“, parašiusio priešingai (žr. raudoną tekstą)?

Rusijos prezidento šarvuotis

Kaip pranešaThe Daily Mail“, eismo įvykis nutiko Kutuzovo prospekte. Rusijos spauda šią žinią kruopščiai slepia.
Russian media said that the car was being driven by Putin's favourite official driver, and that he was killed instantly.

"Manheteno rytas" - melagis?



2016-09-07

Baltarusija


Pramonę ji išlaikė, ne taip, kaip mes, ir žemės ūkį išlaikė.

2008-jų krizės
"nepastebėjo"....
Gyventojai neišsilakstė.
kaip
mūsiškiai.

Pasaulinės politikos aikštelėj lošia.
Mes savo atominę elektrinę uždarėm, o Baltarusija stato.

O su savo geriausiu universitetu mus pasauliniuose reitinguose irgi
aplenkė.

Pernai vokietės studentės per pertrauką klausiu:

- Kaip jums šitai patinka?

- O ką? - nesuprato.

- Taigi paskutinis Europoje diktatorius! - sakau.

- Tai prieš dešimt metų jis buvo diktatorius! - nustebino mane vokietė studentė.
Tokie
reikalai.
:)

Ne, neparsidaviau, tik akis turiu - matau.

Litvinais jie save vadina, kadaise buvom beveik tokie patys.


лiтaвaць
Manot kad lietuvis? Neatspėjot: 

лiтaвaць - baltarusiškai litavoti.

Lituoti.


Tokį paaiškinimą rasit viršuj mažom Lietuvių kalbos elektroninio žodyno raidelėm parašytą. 

Man ši prasmė labiausiai patinka. 
Lietuva ir turi litavoti, apjungti. 
O ne skirti.

DokŪmentai

Gabrielius Landsbergis turi tokį*:
Prezidentės patarėjos Ulbinaitės skandalas "uždengė" štai kokį:
Kuris geresnis, kuris tikresnis?

Kas išmanot teisybės/klastos meną?

dokumeñtas sm. (2)
1. reikalų raštas kokiam nors faktui ar teisei į ką nors patvirtinti: Piniginiai dokumeñtai DŽ. Pateisinamasis dokumentas rš.
2. rašytinis ko įrodymas, aktas, raštas, kūrinys ir pan., turintis istorinės reikšmės: Kiekvienas kalbos žodis, būdamas gyvenusių žmonių kartų padaras, yra mums istorijos dokumeñtas K.Būg. Visi senovės dokumentai bus sulasyti S.Dauk.
3. asmens pažymėjimas, pasas: Parodykit savo dokumentus rš.

* Kreipėsi į Lietuvos Generalinę prokuratūrą.