2016-02-27

Run Baby Run

Vilniuje šeštadienio popietę organizuojama (įvyko)
solidarumo su pabėgėliais akcija „Saugi perėja pabėgėliams“.

Gerai bėga!

Keltų kryžių
prisisiuvo ant striukės rankovės ir skuodžia.

Ir mūsų trispalvės
nepamiršo.
Jos organizatoriai, prisistatantys aktyviais Lietuvos piliečiais*, pranešė, kad šis renginys – didelės visoje Europoje vykstančios kampanijos dalis. Pabėgėlių palaikymo akcijos šeštadienį planuojamos bent 28 šalyse.
Refugees Welcome:
No no...

"Run Baby Run" is a single by singer Sheryl Crow from the album Tuesday Night Music Club released by A&M Records. It was originally released in 1993. 

"Run Baby Run"

:)
!

Ko jums į tą Landynę?

Run to USA!

O!

* Gūgle!
O atbėgėliai, lyg tyčia,

nuo karo bėga,

o aktyvūs Lietuvos piliečiai,

sugebėk tu man,

su kitų bent 27 šalų aktyvistais susiorganizavo!

Gal kam nors paranoja?
Taigi - lietuviškai: stokim bėkim...

Lietuvoje uždrausta, o Sirijoje?


PABĖGĖLĖ IŠ SIRIJOS: JEI MAN LIEPTŲ VAŽIUOTI Į LIETUVĄ, VERČIAU GRĮŽČIAU ATGAL Į STAMBULĄ.

O tai ne - Lietuvoj juk uždrausti Sirijos opozicijos simboliai:



Revolution!

Путин: - А у нас в России газ!
А у вас?
Янукович: - А у нас переворот, вот.
Лукашенко: - А у нас одна картошка,
Но у нас её так множко,
Что нам по фигу ваш газ.
Никакой переворот
Не допустит наш народ!
Путин: - А у нас Олимпиада.
Что еще для счастья надо?
И ликует весь народ. Вот! ,
Янукович: - А у нас переворот, вот...
Лукашенко: - А зато у нас в стране
Благодаря, конечно, мне
Нет ни бедных, ни богатых,
Все живут лишь на зарплату.
Путин: - А у нас на лыжах в Сочи
Каждый сможет отдыхать.
И чиновник, и рабочий.
Вот такая благодать!
Янукович: - А у нас переворот, вот!
Обама: - Ну а мне вобще все страны
Шлют картошку, газ, бананы.
Кто бананы не пришлет –
У того переворот. Вот.

Вот

Вот вот!

Revolution...

Kieno tapatybę slepia įstatymas?

Patys pažiūrėkit:



O gal "Manheteno rytas" elgias neįstatymiškai, savavališkai slepia įstatymo pažeidėjų tapatybę?

Sakykit, o į kuriuos iš nuotraukuose nutrauktų panašūs šie
pareigūnai/ės?

O į kuriuos panašesnė "Romantic" savininkė?

Ką turėtų daryti visa tai regintys Lietuvos Respublikos piliečiai - gal šitaip
krašto gerovę kelti?

Teisingumas Lietuvoje.



Kas penkis metus kariauja Sirijoje?


Istorinės paliaubos Sirijoje įsigalios šeštadienį (šiandien), paskelbė JAV ir Rusija, tačiau šis „kovos veiksmų nutraukimas“ nebus taikomas operacijoms prieš pagrindines džihadistų grupuotes – „Islamo valstybę“ (IS) ir „al Nusra Front“.*



Sirijos pilietinis karas (taip pat vadinamas Sirijos sukilimu[37]) yra karinis konfliktas tarp prezidento Bašaro al-Asado vyriausybės pajėgų ir įvairių opoziciių grupių kovotojų. Pilietinio karo ištakos buvo taikūs protestai 2011 m. pradžioje, kuriuos paskatino Arabų pavasaris. Vyriausybei ėmus slopinti protestus jėga protestai peraugo į ginkluotą konfliktą. Konfliktui tęsiantis didelę reikšmę įgijo užsienio interesų grupės, kurios kovojančioms šalims tiekia ginklus ir finansavimą.

Kas 5 metus kariauja Sirijoje, jei dėl paliaubų susitarė JAV ir Rusija?

* Paliaubos įsigaliojo, o karas tęsiasi?



Politinė balistika

Šiaurės Korėja išbandė balistinę raketą, praneša Reuters, remdamasi Pietų Korėjos Gynybos ministerija.

Palydovą* Kwangmyongsong-4 nešanti raketa paleista iš Sohe kosmodromo vakarinėje šalies pakrantėje, Japonijos Okinavos prefektūros link, sekmadienį, 9:30 Seulo laiku (0030 GMT).

Pietų Korėja, Japonija ir JAV paprašė surengti skubų JTO Saugumo tarybos posėdį. Reuters šaltinis diplomatinėje aplinkoje pranešė, kad susitikimas gali įvykti vasario 7 dieną 18:00 Lietuvos laiku.

KLDR veiksmai pažeidžia keletą JTO Saugumo tarybos rezoliucijų, numatančių sankcijas Pchenjanui už balistinių raketų bandymus.
JAV siunčia žinią potencialiems agresoriams: vėl išbandė tarpžemyninę balistinę raketą.
* Lietuva irgi dalyvavo balistinės raketos bandymuose?

2016-02-26

Pensijos Lietuvoje

Tautos priešinimo ekonominių prielaidų gana daug. Pavyzdžiui, sovietmečio teismų, o vėliau Lietuvos Konstitucinio Teismo teisėjai Teodorai Staugaitienei sulaukus pensinio amžiaus 2007 metais buvo paskirta apie 1,5 tūkst. Lt senatvės pensija ir 3470,62 Lt valstybinė mėnesinė pensija. Pamaniusi, kad tai jai per maža, buvusi teisėja kreipėsi į teismą, kur kolegos teisėjai jai 2011 metais beveik padvigubino valstybinės pensijos dydį iki 6235,76 Lt sumos. Be to įpareigojo Vyriausybę išmokėti jai vienkartinę išmoką 154 tūkst. 873,58 Lt ir 5 proc. dydžio metines palūkanas nuo teismo sprendimo padavimo iki jo visiško įvykdymo ir priteisė T. Staugaitienės naudai 2 813,19 Lt bylinėjimosi išlaidų.

Palyginimui – tuo metu daugiavaikės (5 – 6 vaikų) motinos vidutinė mėnesinė pensija pagal žiniasklaidoje teiktus duomenis siekė apie 600 Lt. Tai reiškia, kad sovietmečio ir Lietuvos Konstitucinio Teismo teisėjos – pensininkės mėnesinės pajamos tuo metu buvo apie 13 kartų didesnės negu daugiavaikės motinos - pensininkės. O vienkartinė išmoka, išmokėta T. Staugaitienei teismo valia bei metinė dviejų pensijų suma tik 2012 metais sudarė daugiau, negu daugiavaikė motina galėjo uždirbti per visą savo gyvenimą. Be to, teisėja, dirbdama Konstitucinio bei Aukščiausio teismų teisėjos pareigose su vienu didžiausių tarp valstybės pareigūnų atlygių, galėjo, skirtingai nuo daugiavaikės motinos, turėti ir santaupų, jeigu nepiktnaudžiavo svaigalais.

Tai tik vienas iš daugelio tūkstančių pavyzdžių, kai į pirmą planą keliami valdininkų bei pareigūnų poreikiai, o kas penkta Lietuvos šeima su mažamečiais vaikais skursta.

čia pacitavau.

Tai tik vienas iš daugelio tūkstančių pavyzdžių, kai į pirmą planą keliami valdininkų bei pareigūnų poreikiai, o kas penkta Lietuvos šeima su mažamečiais vaikais skursta.

Įdomu tai, jog pensininkų skaičius Lietuvoje 1995 metais buvo 0,895 mln., o 2011 – 0,941 mln.

Tokia Lietuva 2014:
20% visų gyventojų.

5% dirbančiųjų.

Puiki vadyba, tiesa?

Na, trūksta Karlo,
trūksta...

O kol kas:
2016-02-25 15:19
 
93.104.190.46 DEU

4 MATILDA

Man geda vokieciams pasakyti,kiek gaunu pensijos.Jie zino,kad esu mokytoja.Kai pasakau,kad gaunu 300€,jie netiki-negali buti.--Tai gal trumpai dirbot?--40 metu,ir pusantro kruvio,ir net daugiau,--atsakau.Jie labai stebisi,kad Lietuva priklauso ES.



Ūkanomika

Viešąją erdvę ir švietimo sistemą purtantys pedagogų streikai dar kartą apnuogino esminę problemą. 

Mus ir toliau kamuoja nežinia, kaip ateityje kelsime valstybės ūkio augimą: kaip skatinsime vartojimą, investicijas, įplaukas į biudžetą, ypač kai ES struktūrinių fondų dotacijos tirpsta, investicijos neprasiskverbia, o valstybę gaubia ir išorinio netikrumo, ir karo kurstymo sąlygos?

„Eurostat“ įspėja – po 10 metų Lietuvoje liks mažiau nei 1,9 mln. gyventojų! Apsižvalgykime, kas tuomet dirbs, pirks, mokės mokesčius, ir tokiu būdu išlaikys mokytojus, policininkus, karius ir savęs išlaikyti negalinčius valstybės gyventojus?

Kas tada kurs ir gins Lietuvos valstybę? Vien drąsūs, rizikos nebijantys broliai ir sesės Vakaruose ir Rytuose, radę nišas verslui, uždarbiui ir tokiu būdu paremdami pervedimais savus Lietuvoje? Išgyvenantys pažeminimą ir išsiugdę nepilnavertiškumo jausmą, kad jie sunkiai kelią politinėse džiunglėse besiskinančio elektroninio balsavimo ir dvigubos pilietybės būdais, ne itin reikalingi Lietuvos politiniame gyvenime?

Tad kur mes atsidūrėme po 26-ių Nepriklausomybės metų konkurencinėje globalios rinkos aplinkoje?
Štai kur:

tarp pažado apipilti
iš nieko daromais pinigais ir visą pasaulį veržiančios skolų kilpos.
Synoikos!

O kol kas:
2016-02-25 15:19
93.104.190.46 DEU

4 MATILDA

Man geda vokieciams pasakyti,kiek gaunu pensijos.Jie zino,kad esu mokytoja.Kai pasakau,kad gaunu 300€,jie netiki-negali buti.--Tai gal trumpai dirbot?--40 metu,ir pusantro kruvio,ir net daugiau,--atsakau.Jie labai stebisi,kad Lietuva priklauso ES.

2016-02-24

Dutch Secret Services and MH17

CTIVD (toezichthouder geheime diensten) bevestigt: volgens diensten had alleen Oekraine operationele BUK systemen in Oost Oekraine 17/7

Twitter.
DUTCH MP CONFIRMS MH17 SHOT DOWN BY US-CONTROLLED KIEV REGIME
Pieter Herman Omtzigt

Turtuolių miestai

Skaičiuojam
milijardais.

1. Pekinas - 100 milijardierių.
2. Niujorkas - 95.
 3. Maskva - 66.
4. Honkongas - 64.
5. Šanchajus - 50.

Asimetrija

Asimetrija - visiškas simetrijos nebuvimas.

Tikriausiai nepadarysiu nusikaltimo, jei pasakysiu, kad šalies profsąjungos bendradarbiauja su Rusijos nepriklausomų profsąjungų federacija, didžiausia ir įtakingiausia proputiniška

organizacija, kurią galima traktuoti kaip Rusijos federacijos minkštosios galios institutą, įgyvendinantį prieš Lietuvą nukreiptą Rusijos informacinę ir ideologinę politiką“*, – kalbėjo premjeras.
O nei mūsų Prezidentė, nei Premjeras (nei tokio, nei) tokio** instituto - neturi.

Asimetrija.

Visiška*** asimetrija.

* Argi šitiek teuždirbantys Rusijos mokytojai gali pakurstyti streikuoti netgi "turtingesnius" ubagus - Lietuvos mokytojus...

** Rusijos profsąjungos bendradarbiauja su Lietuvos nepriklausomų profsąjungų federacija, didžiausia ir įtakingiausia progrybauskaitiška
ar probutkevičiška
organizacija, kurią galima traktuoti kaip Lietuvos Respublikos minkštosios galios institutą, įgyvendinantį prieš Rusiją nukreiptą Lietuvos informacinę ir ideologinę politiką“.

*** Pasiūlyta 3 metų pedagogų atlyginimų didinimo programa. Pagal ją nuo šių metų rugsėjo visų pedagogų darbo užmokestis kiltų vidutiniškai 1,5 proc., ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų – 6,5 procento. Švietimo ir mokslo ministerija tam turėtų rasti maždaug 5 mln. eurų.

Streikuojantys mokytojai iki šiol reikalavo nuo rugsėjo ne tik pradėti įgyvendinti algų kėlimo programą, bet ir atsisakyti per krizę įvestų vadinamųjų atlyginimų žirklių. Būtent dėl pastarojo reikalavimo iki šiol strigo pedagogų ir Vyriausybės atstovų derybos, nes jam įgyvendinti reikia apie 18 mln. eurų.

Ohoho - net 1,5 proc. ir netgi 6,5 procento!****

O tie 18 mln. eurų - net beveik 0,23 BD, kiekvienam iš BD kastos nuimt, kiekvienam mokytojui pridėt, juk tų ir tų po 50 tūkstančių.

Apie mokytojų algas pagalvokit ir lentelę ties žyma *** pažiūrėkit - visiška asimetrija!

**** Berašant kolega, doc.dr., paskambino ir pranešė, kad jo žmona, priešmokyklinio ugdymo pedagogė, uždirba daugiau negu jis. Nusprendėm, kad būtent jiems, priešmokyklinio ugdymo pedagogams, ir kelia atlyginimus (net 6,5 procento:))) - o kas bus jei jie (jos) streikuos?

Mamos į darbovietes neišeis, namie su vaikeliais liks.

Stos liaudies, skant, ūkis...

Nepasakysi, kad kvailiai toj BD kastoj,
a, doc. dr.?

Betgi vėl - kur doc. dr., dėstytojas universitete, o kur auklėtoja, vaikų daržely...
Na - visiška asimetrija!
Lietuva, Tėvyne mūsų...