2019-02-23

2019-02-22

Viršų Imkim?


Sykiais ne cinizmas?
Apačios - skurde ir kalėjimuose, o „viršūs" įsisavina ES ir kitą „užsienio paramą", sudarančią daugiau negu ketvirtadalį Lietuvos biudžeto.

Kai šitiek emigravome, o „viršūs" UŽ GARDŲ KASNĮ PARSIDAVĖ - kas belieka?

Viršų imkim?

Ar, vis tik, pasipriešinkim iš esmės?













2019-02-21

Dewita


Dewita, studentė iš Indonezijos.

Paklausiau, ką jos vardas reiškia indoneziečių kalba.

- Dievaitė, - atsakė.


Dabašinsko Sąrašas


Tiesiog - tokia šiandiena.

Atrodė, kad paprasčiausias būdas tai sužinoti, – kreiptis į Vidaus reikalų ministerijos archyvą. Užsisakai įstojusių į Minsko milicijos mokyklos jaunuolių sąrašą ir viskas aišku, kas įstojo, kas baigė ar nebaigė šią ugdymo įstaigą. Deja, bet tokios bylos Alfa.lt gauti nepavyko. Buvo paaiškinta, kad toje byloje esama per daug asmeninių duomenų apie tuometinių milicijos mokyklos studentų asmeninį gyvenimą. Archyvo atstovai pasiūlė išeitį – už gana nedidelę pinigų sumą jie patys išrankiotų būsimų milicininkų vardus ir pavardes. Pasiūlyta ir dar viena galimybė – kreiptis į M. Romerio universitetą ir buvusių Policijos akademijos (taip atkūrus nepriklausomybę buvo vadinamas buvusios Minsko aukštoji milicijos mokyklos padalinys Vilniuje) absolventų pavardes sužinoti nemokamai.

Universitetas „saviškių“ neišduoda

Šių metų liepos pradžioje naujienų portalas Alfa.lt kreipėsi į M. Romerio universiteto rektorių prof. dr. Alvydą Pumputį su tokio turinio prašymu: „Naujienų portalas Alfa.lt vykdo tyrimą, kurio tikslas yra atskleisti 1989–1990 m. kartos teisėsaugos pareigūnų korpuso karjeros ir biografijos vingius.

Mus domina Minsko aukštosios milicijos mokyklos auklėtinių kursas, kuris buvo suformuotas 1989 metais, o 1993 metais mokslus jau baigė Lietuvos policijos akademijoje. Todėl prašytume suteikti 1993 metų laidos absolventų visą sąrašą.

Dėkodami už atsiųstą atsakymą dėl Policijos akademijos absolventų K. Jucevičiaus ir D. Dabašinsko, norime pabrėžti, kad minimas sąrašas (neatskleidžiant jokių asmens duomenų) turi visuomenės intereso požymių, nes yra pagrindo manyti, kad daugelis Policijos akademijos absolventų sėkmingai darbuojasi šalies teisėsaugos ir teisėtvarkos institucijose.“

M. Romerio universiteto Plėtros prorektorius dr. Stasys Vaitkevičius Alfa.lt atsiuntė atsakymą: „Atsakydami į Jūsų 2012 m. liepos 3 d. prašymą, informuojame, kad vadovaudamiesi LR visuomenės informavimo įstatymu (2 str. 44 d., 14 str.) ir LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu (2 str.) negalime pateikti sąrašo asmenų, 1993 metais baigusių Lietuvos policijos akademiją. Tokios informacijos pateikimas negali būti grindžiamas viešojo intereso tenkinimu, nes asmens vardas, pavardė, išsilavinimas yra laikytini privataus pobūdžio informacija, kurios skelbimą be asmens sutikimo (išskyrus viešojo asmens statusą turinčius asmenis) riboja įstatymų nuostatos.“

Atgal į archyvą – 200 žmonių sąrašas
... tarkime, VSD dirba labai daug Policijos akademiją baigusių pareigūnų. Ir net ne todėl, kad tai buvo sovietinio stiliaus Minsko milicijos mokykla. Policininko ir saugumiečio misija ir darbo pobūdis yra visiškai skirtingi. Saugumas, veikiantis prieš vidaus ir išorės grėsmes nacionaliniam saugumui, turi būti kūrybinga organizacija. Milicininkams-policininkams, gaudantiems nusikaltėlius, reikia kitokio pobūdžio „kūrybingumo“.

Tačiau „Dabašinsko sąrašo“ dalyviai „kūrybiškai“ apžaidė buvusių FNTT vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado situaciją.

Nebetapatūs Lietuviai


Pretendentas į LR Prezidentus Kazimieras Juraitis
vasario 16 d. Vyriausiosios rinkimų komisijos RK būstinėje atidavė visus reikalingus dokumentus Prezidento pareigoms siekti.

Pateikiant dokumentus, tarp jo ir VRK komisijos pirmininkės Lauros Matijošaitytės išsivystė diskusija. VRK pirmininkė pripažino, jog Lietuvos emigrantai negali identifikuoti savo asmens tapatybių, nes švediški bankai Lietuvoje monopolizavo priėjimą prie elektroninių Valdžios Vartų.


2019-02-20

Prezidentė Pasirašė


O jo joi,
o jo joi!
„Apie teismų sistemą*
supurčiusį vakarykštį Prezidentės dekretą mes sužinojome tik šį rytą. Vieni – per kitus. Tačiau, pirminis informacijos šaltinis greičiausiai buvo žiniasklaida“, – teigė M.Varanavičiūtė.

Negi?


Visi?

* Mums savivaldos Valdžia neleidžia - ir ... Teisėjų
Savivalda:)))

G. Kryževičius: teisėjai gali būti baudžiami tik už nuolatines, šiurkščias klaidas! 

Teismo malone -

Irkluotojas Šventaragis...

Kol Nebus Geros Patirties -



Tol Rūbelis Bus Plėmuotas


Tiems, kam šitie seni rusiški video nepatinka...

Ką dabar?


Švedų Bajeriai


Vienas didžiausių Švedijos

bankų „Swedbank“
gali būti įsivėlęs į daugiau kaip 40 milijardų kronų (apie 3,5 milijardo eurų) išplovimą per aštuonerius metus, o sukčiavimo veiksmai tikriausiai susiję su dideliu skandalu banke „Danske Bank“. Tai rodo trečiadienį paskelbti Švedijos televizijos kanalo SVT
atlikto tyrimo rezultatai.

Televizijos kanalo duomenimis, milijardai kronų buvo išplauti per „Swedbank“


ir „Danske Bank“ filialus Baltijos šalyse, konkrečiai - Estijoje.

SVT žurnalistai teigia susipažinę su dideliu paketu įslaptintų dokumentų dėl pervedimų tarp dviejų bankų klientų 2007-2015 metais.

Dokumentai rodo, kad šios operacijos susijusios su anksčiau atskleistomis machinacijomis banke „Danske Bank“, tvirtina švedų žurnalistai.

„Swedbank“ DELFI ... patikino, kad ši situacija neturi jokios įtakos banko kasdienei veiklai.

Geras?

Bankas „Swedbank“ nedisponuoja tokios apimties informacija, kuria vadovaudamasi Švedijos SVT televizija metė jam kaltinimus įsitraukus į pinigų plovimo schemas, todėl jų komentuoti negali, pareiškė „Swedbank“ grupės vykdančioji direktorė.


2019-02-17